Opret brugerGlemt adgangskode
Le Klint 510 Elysion Gulvlampe - Le Klint
Specifikationer
EAN:
5703387001497
Materiale:
Håndfoldet skærm i plast med fod i spejlpoleret stål.
Højde:
149 cm
Lyskilde:
1x lysstofrør

Le Klint 510 Elysion Gulvlampe - Le Klint

DKK 8.995,00
Prisgaranti
   På lager
Vælg imellem følgende lyskilder
stk.
Varenummer: 5703387001497
Vis mere
Vis mindre
Design
Poul Christiansen for Le Klint

Koncept
Le Klint 510 Elysion Gulvlampe er en moderne klassiker af den velkendte plast igen en elegant lampe af Poul ChristiansenDenne smukke lysskulptur designet af Poul Christiansen, bringer ens sind i ro og harmoni og man kan ikke undlade at lade sig fascinerer. Ifølge Le Klints stolte design- og håndværkstraditioner, er denne gullampe udført som et unika.
I 1967 langerede Poul Christiansen en helt ny måde at folde papir på. I stedet for at folde det efter rette linier, viste han hvordan man kunne folde det efter kurver. Det er denne foldeteknik der bliver anvendt i fremstillingen af Elysion.
Le Klint
Le Klint er en helt unik dansk virksomhed som stadig holder ved værdierne om kunsthåndværk, æstetik og kvalitet.

I 1943 gjorde Tage Klint Klint familiens folderi til en egentlig forretning og de formår stadig at forny sig ved at kombinere de flotte tidløse skærme med nye materialer og former.

Le Klint bruger stadig det gode gamle håndværk til at fremstille skærmene. De dygtige og fingerfærdige foldepiger folder skærmene med stor præcision.

Arkitekt P.V. Jensen-Klint (Peder Vilhelm Jensen-Klint) er manden bag den første krydsplisserede lampeskærm.

Han havde designet en petroleumslampe i stentøj, men manglede en skærm. Hertil opfandt han krydsplisserede lampeskærm som først 40 år senere blev sat i produktion.
Hans søn Tage Klint, var manden bag gribekraven, som han tilføjede de oprindelige skærme. En vigtig og afgørende detalje som stadig er en del af det klassiske design. Derudover har han designet en lang række af lamperne fra Le Klints sortiment.
10 år senere tog sønnen Jan Klint over. Han var en meget visionær forretningsmand og det var ham som oprettede han den fond, der siden 1972 har drevet virksomheden Le Klint. Dette gjorde han for at sikre sine medarbejdere og fonden støtter nu tidligere medarbejdere, designere og arkitekter.

Den tredje søn, Kaare Klint, som både var arkitekt, kunsthåndværker og designer, og en dygtig og meget respekteret en af slagsen har haft stor indflydelse på dansk møbelkunst generelt.      
Hans talent nød virksomheden Le Klint godt af og i 1944 designede han "Frugtlygten" (Le Klint 101) som stadig er en af Le Klints mest solgte lamper.

Le Klint har helt sikkert tiltrukket mange dygtige, professionelle og respekterede designere i årenes løb og det er helt sikkert en kombination af disse kunstnere og Le Klints visionære mål, at lamperne stadig er moderne og klassiske.

Dette ses også i deres nye sortiment med Undercover lamperne. Dette er en helt ny stil for Le Klint, men stadig med deres håndværksmæssige og æstetiske værdier i højsædet.

Ligeledes fokuseres der også på skærmene hos Undercover lamperne og man får her muligheden for at skabe sit helt eget unikum. Og med den store Marimekko tendens kan man selvfølgelig også få Undercover med de såkaldte Unikko skærme.

Som noget nyt kan børnene nu også skabe deres egen skærm med "Tegnekit" skærmen.

Alle skærme er designet af Helle Gråsted, Helle Abild, Sabine Bornholdt samt Maja og Kristina Isola.
Vi har ligeledes stor erfaring i rådgivning om belysning og kan give en kvalificeret vejledning. Du kan enten ringe til os på 96 750 477 eller skrive på info@lampemesteren.dk.

Du kan også se Le-klints hjemmeside her
Vis mere
Om Lampemesteren.dk

Designer lamper online

Hos Lampemesteren.dk har vi samlet de mest eksklusive lamper fra designere og producenter i topklassen.

Kvalitet og design
Vi sætter design og kvalitet i højsædet og vores spændende sortiment er nøje udvalgt.  Det betyder at du hos os kan finde lamper som kan opfylde dit behov, hvad enten du er til det klassiske, moderne eller eksperimenterende. Du vil finde lamper som er tidløse, som kan provokere, inspirere eller berøre - lamper som måske vil kunne følge dig resten af dit liv.
Læs mere

Kundeservice

Åbningstider for support:
Mandag-fredag : 10.00 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +45 96 750 477

E-mail: info@lampemesteren.dk

Lampemesteren.dk er e-mærket

Birkmosevej 22  |  6950 Ringkøbing  |  Tlf. +45 96 750 477  |  info@lampemesteren.dk