2019 forårsnyheder fra Louis Poulsen

I starten af foråret 2019 udkommer en række af de ikoniske PH-lamper i messing. Det er henholdsvis stellet, fatningen og én enkelt skærm på velkendte PH-modeller som 3/2 bord eller pendel samt PH 5 som er blevet prydet med det moderne metalmateriale. PH Artichoke lanceres samtidig i en Limited Edition med signatur og med sine oprindelige farve-/materialekombinationer. Denne udgave fås kun i 2019. Patera har også fået en ny og iøjefaldende farve. Læs endnu mere om de spændende nyheder nedenfor.

Ny PH bordlampe, PH pendel og PH gulvlampe i messing

Ny PH bordlampe, PH pendel og PH gulvlampe i messing

De klassiske opalglaslamper fra Louis Poulsen blev tegnet til en udstilling i Paris allerede tilbage i 1926. Det var i denne anledning at det revolutionerende treskærmsystem blev opfundet – et system som Poul Henningsen til stadighed forfinede og videreudviklede igennem hele sit liv. Det var også hér at det livslange samarbejde med producenten Louis Poulsen tog sin spæde begyndelse. Et samarbejde som skulle resultere i mange verdensberømte lamper.

Den første type af lamper som Poul Henningsen skabte blev glaslampen. Den bestod af tre skærme i forskellige størrelser som skyggede for det skarpe elektriske lys. Denne type lampe er fortsat meget populær. Som noget helt nyt opdaterer Louis Poulsen i 2019 glaslampernes udtryk med et nyt og glinsende blankt materiale. Både bordlamper, pendler og gulvlampe fra serien fås fra den 01-02-2019 i metalliseret messing. Det er pendlernes fatning og gulv- samt bordlampernes stel som er produceret i den varme metalnuance. Lampernes skærme er fortsat i hvidt opalglas. Deres tidløse formsprog og appel er intakt men materialet er meget aktuelt og moderne.
De klassiske lamper med navne som PH 3/2, 2/1 og 3½ - 2½ findes nu i højglansforkromet, sort metalliseret og metalliseret messing.

Oplev de spændende nye varianter af PH-lamperne i metalliseret messing her.
Louis Poulsen fejrer PH’s 125-års fødselsdag med PH 5 og PH 5 mini i messing

Louis Poulsen fejrer PH’s 125-års fødselsdag med PH 5 og PH 5 mini i messing

I år kunne den verdensberømte designer, skribent og kulturkritikker Poul Henningsen være fyldt 125 år. En begivenhed som producenten bag hans mange belysningsdesigns naturligvis ikke lader gå uset hen. I anledningen af den halvrunde fødselsdag relancerer Louis Poulsen to ikoniske lamper – PH 5 og PH 5 mini.

PH 5 så dagens lys for første gang i 1958. De teknologiske muligheder indenfor elektriciteten var efterhånden så fremskredne at lyset havde ændret karakter. Derfor videreudviklet Poul Henningsen sit anerkendte tre-skærmsystem. Resultatet blev i stedet fem skærme som sikrede et totalt blændfrit lys. PH 5 og den senere tilkomne PH 5 mini består begge af fem skærme hvoraf den nederst er skjult indeni den fjerde skærm. I anledningen af 125-året for Poul Henningsens fødsel har en af topskærmene fået en smuk messingnuance på ydersiden. I 2018 lancerede Louis Poulsen samme lampe med en skærm i kobber. De glødende metaller er populære som aldrig. Det varme messing genspejler smukt sine omgivelser og gør pendlen til et skulpturelt element i indretningen.

De nye varianter har fortsat samme belysningsegenskaber og er perfekte over spiseborde, køkkenborde og andre arbejdsborde hvor både orienterende rumbelysning og fokuseret nedadrettet lys er centralt.

Oplev den klassiske PH 5 lampe i messing her og PH 5 mini her.

PH koglen og Patera i nye farver

PH Artichoke – bedre kendt som Koglen – fås fra februar 2019 i sin oprindelige materiale- og farvenuance. Da Poul Henningsen først skabte den storslået pendel til Langelinie Pavillonen i 1958 var den i kobber med en rosa finish på de mange blades inderside. De daværende ejere af restauranten ønskede en opsigtsvækkende og unik belysningsoplevelse – og det fik de. På deres bestilling tegnede han PH Artichoke. Samme udgave er nu igen tilgængelig. Den rosa finish på undersiden sikrer et varmt og blødt lys. En detalje som Poul Henningsen netop udtænkte under hans revolutionerende arbejde med at forme den elektriske belysning og skabe "det gode lys".

Som en hyldest til én af verdens mest betydningsfulde designere genopstår den originale kogle i en begrænset periode. Den fremstår præcis som den første model Poul Henningsen skabte tilbage i 1958.

Find det gode lys her.
Tegningerne og designet bag Patera-pendlen er langt yngre end Koglen. I 2015 lancerede Louis Poulsen lampen tegnet af den talentfulde designer Øivind Slaatto. Med en baggrund indenfor både klassisk musik og produktdesign har han skabt en formfuldendt og aktuel fortolkning af den traditionelle lysekrone. En belysningstype som ofte ses i de store rum som symfoniorkestre spiller i. Slaattos musikalske passion trækker tydelige tråde igennem hele hans arbejdsproces og tilgang til designløsninger.  

Takket være designets diamantformede celler skyder lyset blændfrit ud igennem pendlens skærm. Det bløde lys giver rummet en naturlig og behagelig atmosfære uden skarpe skygger. Både lampens belysningsegenskaber og design er skabt med henblik på at være tidløse. Den skal kunne indsættes i enhver sammenhæng – traditionelle som moderne indretninger – og stadig bidrage med et nyt og spændende ”take” på form og funktion. Med den nye sølvnuance flytter lampen længere væk fra sit mere minimalistiske udgangspunkt i hvid og henvender sig i højere grad til en mere aktuel og modig indretning.

Patera fås i tre forskellige størrelser – se dem her.
Alle forårsnyhederne fra Louis Poulsen kan allerede nu forudbestilles mens leveringen tidligst kan ske fra d. 01-02-2019.