AJ Bellevue

Folkekendt arkitekt og designer Arne Jacobsen skabte AJ Bellevue for første gang tilbage i 1929, som hans allerførste lampe, der i dag anses for at være et designikon i dansk designhistorie. I dag relanceres Arne Jacobsen lamper af &tradition, hvor AJ Bellevue væglampe, bordlampe og gulvlampe naturligvis er en del af Arne Jacobsen Bellevue kollektionen. &tradition giver nyt liv til det klassiske og tidløse design, så det passer bedre til nutiden i forhold til materialevalg og lampernes farver, dog stadigvæk med respekt for de originale designs og materialer. Uanset hvilken skøn Arne Jacobsen Bellevue lampe du vælger, er du garanteret et smukt designikon i din indretning, som du kan have resten af livet.
Viser 6 ud af 6 produkter

Arne Jacobsen Bellevue

Lampen er udført i skandinavisk stil, med rene, minimalistiske linjer og organiske former, der viser Arne Jacobsens sans for detaljer og kompromisløshed overfor stil og funktionalitet. Arne Jacobsen Bellevue lamper kommer i dag i nye farver og materialer, såsom satinpoleret messing, samt sort, hvid og grå beige med messing hals, hvor materialevalget går igen i både AJ Bellevue væglampe, bordlampe og gulvlampe. Tro mod Arne Jacobsen, har &tradition også gjort Bellevue designet tilgængelig i de tre versioner, som han oprindeligt designede. Alle Bellevue Arne Jacobsen lamper har en praktisk svanehals, der gør det muligt at dreje lyset rundt efter behov, hvor lampeskærmens 45 grader også sikrer, at du ikke bliver blændet. Her er alle Arne Jacobsen Bellevue lamper også udstyret med en lysdæmper, så du kan tilpasse lyset til en konkret situation eller stemning.

Alle modellerne fås i flere farver, så du kan vælge præcis dén lampe, der passer perfekt til dit belysnings- og indretningsbehov. Her kan du eksempelvis bruge Arne Jacobsen Bellevue gulvlampe AJ7 ved siden af sofagruppen eller i det hyggelige læsehjørne, hvor den spreder et flot lys og skaber blikfang, som det designikon det er. Alternativt kan du også bruge Arne Jacobsen Bellevue væglampe AJ9 ved siden af din seng eller som læselampe i stuen, da dens fleksible hals gør, at du nemt kan justere lyskilden efter dit aktuelle behov for god belysning. Derudover kan du bruge Arne Jacobsen Bellevue bordlampe AJ8 på dit skrivebord, natbord eller på reolen, hvor du også kan benytte dig af det fleksible lampehoved, alt efter dit behov.

Tættere på AJ Bellevue


Da AJ Bellevue designet oprindeligt blev skabt i 1920’erne, var det med kraftig inspiration fra Bauhaus stilen, som handlede om at skabe designs, hvor funktionen var i fokus, og skulle kunne vise sig i formen. Der lægges derfor mere vægt på funktionen end på det dekorative udtryk i et Bauhaus inspireret design. En Bellevue Arne Jacobsen lampe skabte derfor begyndelsen på skandinavisk minimalisme, med den karakteristiske slanke svanehals og skulpturelle figur, der er et udtryk for Arne Jacobsens renhed og sans for proportioner, som han mente var fundamentet i ethvert design. Denne sans for detalje er også en af årsagerne til, at Bellevue serien har fanget designelskere over hele verdenen igennem generationer, og fortsat har en plads i enhver indretningsstil.  

AJ Bellevue Gulvlampe


I 2022 kunne Arne Jacobsen fejre 120-års jubilæum, og dette skulle naturligvis hædres. Det blev derfor markeret af &tradition, som relancerede to specialudgaver af den ikoniske Bellevue AJ7 Gulvlampe som Bellevue Anniversary Edition, der var tilgængelige i to nye og lækre farver, herunder White og Stone Grey begge med nydelige bronzerede messing detaljer. I stil med de andre lamper i Bellevue serien, havde også disse to nye tilføjelser det samme minimalistiske og elegante udtryk, der kendetegner serien, hvor den karakteristiske lampeskærm også blev spundet til sin distinkte form fra ét enkelt stykke metal – således at de nye varianter også reflekterede det originale design til perfektion.

Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.