Opret brugerGlemt adgangskode
Akryl skærme - VP Globe 40 - Alu - Verner Panton - Verpan
Akryl skærme - VP Globe 40 - Alu - Verner Panton - Verpan
Akryl skærme - VP Globe 40 - Alu - Verner Panton - Verpan
Specifikationer
EAN:
8200900002318, 8200900002320, 8200900002319
Materiale:
Akryl
Ø (Diameter):
400 mm

Akryl skærme - VP Globe 40 - Alu - Verner Panton - Verpan

DKK 2.099,00
Prisgaranti

   På lager
stk.
Varenummer: 8200900002317
Design

Verner Panton for VerpanReserve skærme / "kupler" til den populære VP Globe 40 Alu. Sælges som separat under eller overskærm samt komplet sæt.OBS - Verpan har fra Juni måned 2012 skiftet presseværktøjer til skallerne så alle lamper produceret før denne dato vil kræve at der skiftes komplette sæt hvor begge skaller købes. Kontakt os for yderligere info.Koncept

VP Globe 40 er en transparent akryl lampe med fem reflektorer i udhulet aluminium med lakeret finish, farvet hvid, blå og orange indeni.

Yderligere er hver lampe et individuelt nummereret og med lampen følger et certifikat med lampens nummer. Dette er for at undgå parallelimport samt at styrke produktets kvalitet. 
Vis mere
Vis mindre
Design
Verner Panton for Verpan

Reserve skærme / "kupler" til den populære VP Globe 40 Alu. Sælges som separat under eller overskærm samt komplet sæt.

OBS - Verpan har fra Juni måned 2012 skiftet presseværktøjer til skallerne så alle lamper produceret før denne dato vil kræve at der skiftes komplette sæt hvor begge skaller købes. Kontakt os for yderligere info.

Koncept
VP Globe 40 er en transparent akryl lampe med fem reflektorer i udhulet aluminium med lakeret finish, farvet hvid, blå og orange indeni.
Yderligere er hver lampe et individuelt nummereret og med lampen følger et certifikat med lampens nummer. Dette er for at undgå parallelimport samt at styrke produktets kvalitet. 
Verner Panton
Født: 1926 - Død: 1998
Kendte værker: Tivoli stol, Verner Panton stol, Bachelor stol, FlowerPot lamperne, Topan lamperne, fra & tradition
Globen fra Frandsen, Pantella lamperne fra Louis Poulsen
Uddannelse: Arkitekt    

Historik
Verner Panton havde tætte forbindelser til mange af de vigtigste danske designere fra den tid. Han var blevet undervist af Poul Henningsen på Københavns Royal Academy of Art. Og efter sin eksamen, arbejdede han for en af Danmarks største arkitekter Arne Jacobsen. Panton havde også venskab med designer-håndværker, Hans Wegner. Men hvor Wegner var berømt for sine evner på at modernisere klassisk dansk teak stole, lå Pantons passion i forsøg med plast og andre hurtigt menneskeskabte materialer, som man kunne skabe i levende farver og geometriske former for Pop Art.

Det var mødet med Poul Henningsen på Royal Academy of Art, der inspirerede Panton til produktdesign. I 1950 blev Panton faktisk gift med Henningsens sted datter, Tove Kemp, men de blev dog skilt kort efter.

Arne Jacobsen var en ligeså vigtig samarbejdspartner for Panton og de lavede bl.a. den berømte "Myren" sammen.

Efter at Panton blev kendt som en visionær designer, kunne han tillade sig at eksperimentere. Han udviklede det første oppustelige møbel - fremstillet af gennemsigtig plast film, ligeledes lavede han et "totalt miljø" for Astoria Hotel i Trondheim i Norge, hvor væggene var gulve og lofterne i et Op Art-inspireret mønster i variationer af samme farve. Dette var en forløber for de senere, mere fantastisk "samlede miljøer", som Panton skabte ved Hamburg hovedkvarter Spiegel i 1969 for Visiona II udstillingen.  

Selv om han vandt adskillige priser i løbet af 1970'erne, mistede Panton gradvist sin plads i centrum af designet scene. I den kyniske post-Vietnam æra, syntes de politiserede designere mere iøjnefaldende end Pantons legende optimistiske tro på Pop og teknologi.

Men i  midten af 1990'erne, hvor midten af det 20. århundredes modernisme i almindelighed - og Verner Panton i særdeleshed - igen blev moderne, valgte den grafiske designer Peter Saville en "Shell" lampe som kernen i hans meget fotograferede lejlighed i Londons Mayfair. Ligeledes  bød en 1995 udgave af British Vogue på en nøgen Kate Moss på en Panton stol.

Panton vandt nu endnu flere priser, og hans designs fra 1960'erne blev igen sat i produktion. Han var inviteret til at designe en udstilling på Trapholdtmuseum i Kolding og udstillingen åbnede som planlagt den 17. september 1998, men Verner Panton døde desværre 12 dage tidligere.
Verpan
En evig klassiker er skabt af den sælsomme blanding af en tidsløst frisk look tilsat fremragende design og kant samt det der udefinerbare som meget få mennesker formår at skabe.

Verner Panton har inden for belysning, møbler og nogle fantastiske helheds løsninger formået at gøre netop dette.

Verpan er baseret på en dyb og grundfjelds-forankret kærlighed til Verner Pantons fantastiske kreationer.

Verner Panton er en af ​​de sande oprørere og pionerer indenfor ​​belysning og møbeldesign, hvor han er blevet et ikon.

Med en klippefast hengivenhed og tro mod sine visioner og ideer der gav et distinkt kreativt design sprog der chokerede samtiden og omgivelserne, og som fortsætter med at forbløffe folk selv i dag.

Læs mere på Verpans hjemmeside  her
Vis mere
Om Lampemesteren.dk

Designer lamper online

Hos Lampemesteren.dk har vi samlet de mest eksklusive lamper fra designere og producenter i topklassen.

Kvalitet og design
Vi sætter design og kvalitet i højsædet og vores spændende sortiment er nøje udvalgt.  Det betyder at du hos os kan finde lamper som kan opfylde dit behov, hvad enten du er til det klassiske, moderne eller eksperimenterende. Du vil finde lamper som er tidløse, som kan provokere, inspirere eller berøre - lamper som måske vil kunne følge dig resten af dit liv.
Læs mere

Kundeservice

Åbningstider for support:
Mandag-fredag : 10.00 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +45 96 750 477

E-mail: info@lampemesteren.dk

Lampemesteren.dk er e-mærket

Birkmosevej 22  |  6950 Ringkøbing  |  Tlf. +45 96 750 477  |  info@lampemesteren.dk