De mest populære lamper 2019 – Lampemesterens Top10

Her er de - De mest populære lamper i 2019! Der er noget for enhver smag i vores top10, der vidner om at den minimalistiske stil igen i år, har været dominerende i indretningen. Derudover har der været plads til personlighed og stor fokus på lysets funktion – især lysets evne til at skabe en hyggelig atmosfære i hjemmet.

Vi arbejder mere end nogensinde og skal nå det hele, på den halve tid. Derfor bestræber vi os på at kreere en base i hjemmet, hvor man kan stresse af og lade op til en ny dag. Der er øget opmærksomhed omkring både møbler og belysning, der giver følelsen af ro, når man kommer hjem efter en travl dag på arbejdet. På vores top10, har vi lamper der giver en behagelig grundbelysning til rummet, samt lamper der skaber en personlig og afslappende stemning.

Lamper med stemningsfuld belysning


Sort og hvid ligger fortsat blandt de mest anvendte lamper, men derudover er opalglas blevet et populært materiale i forbindelser med lamper. Gennem det mat hvide glas, skinner nemlig et blødt lys, som giver en behagelig lys i rummet og bakker op om den afslappende atmosfære. På listen finder vi hele fire lamper med opalglas. De to To Go lamper; Edison The Petite Bordlampe og Carrie LED Bordlampe - Fine og alsidige bordlamper, der oplades via USB. Begge lamper har indbygget LED-lys der kan justeres i styrke og er designet med fokus på at skabe hygge.

Glo-Ball Væg-/loftlampe og Dioscuri Væg-/loftlampe er ligeledes med opalglas. De er begge designet, så de kan anvendes som både væglampe eller loftlampe. Den runde glasskærm bliver oplyst af den skjulte lyskilde og sender et diffust og behageligt lys ud i omgivelserne – uanset om den placeres på loftet eller væggen.
Klassiske og tidløse lamper

Klassiske og tidløse lamper

I 2019 har danske designklassikere været yderes populære i indretningen. På listen over de ti mest solgte lamper, finder vi en designklassiker på både 1. og 2. pladsen, i form af den ikoniske Flowerpot Lampe fra det danske firma &tradition. De optog produktionen af Flowerpot i starten af 1990’erne, hvor retrobølgen for alvor ramte de skandinaviske hjem. Siden da, har lampen været blandt de mest populære lamper og ligger både nummer 1 og 2 på vores top10, i form af både VP1 Pendlen og VP3 Bordlampen – Designet af den danske Verner Panton.

Flowerpot lampen er ikke den eneste danske designlampe der er med på listen. DL-serien fra DybergLarsen indtager både 3. og 5. pladsen, med henholdsvis DL20 USB Hylden m/lampe og DL31 Udendørs væglampen. Begge lamper har et yderst klassisk udtryk med sine 3 skærme, der giver et behageligt lys og et stilrent udtryk – både indenfor, i form af en simpel hylde, med USB-udgang til opladeren og den klassiske lampe, og udenfor i indkørslen eller på terrassen, med den tidløse og elegante Udendørs væglampe.
Moderne design, der giver personlighed i indretningen

Moderne design, der giver personlighed i indretningen

Endnu en indflydelsesrige boligtrend i 2019, er de personlige og helt unikke elementer. Der er ikke noget, der absolut skal passe sammen. Faktisk er det moderne, at mix’e og match’e både farver og materialer, for effektfulde kontraster og et personligt udtryk i hjemmet.

Den japansk inspireret Arigato Loftlampe Dobbelt, har et karakteristisk design der skaber blikfang, samt liv og sjæl i rummet. Den passer giver en god kontrast til de bløde tekstiler og møbler i træ, der ofte ses i den nordiske indretning. De ”fægtende arme” udstråler japansk stolthed og kampsport, mens de tilfører personlighed til indretningen. Lampen er i øvrigt fleksibel, så du har mulighed for at justere lyset i den retning du har behov for.

Octo 4240 Pendel er en anden skøn lampe på listen. Den dekorative pendel høster stor anerkendelse i hele verden, hvor den smukke lampe er vanvittig populær. Udført i materialet træ, giver den en rolig, afslappende og personlig indretning i hjemmet, samt et fantastisk lys i hele rummet.

Få et overblik over hele Lampemesterens top10 her:

1. Flowerpot VP1 + VP3 - &tradition
2. Edison The Petit Bordlampe – Fatboy
3. DL20 USB Hylde inkl. Lampe Hvid – DybergLarsen
4. Glo-Ball Mini Væg-/Loftlampe – Flos
5. DL31 Udendørs Væglampe Sort – DybergLarsen
6. Arigato Loftlampe Dobbelt Sort - Grupa Products
7. Octo 4240 Pendel Sort – Secto
8. Rørhat Væglampe - LIGHT-POINT
9. Carrie LED Bordlampe Sort – Menu
10. Dioscuri Loft-/Væglampe – ArtemidePopulære lamper i 2020

Populære lamper i 2020

Tidens tendenser og trends udvikler sig hele tiden. Det kan derfor være svært at følge med i hvad der er moderne og hvad man skal holde øje med. Man kan altid regne med de sorte og hvide farver, hvilket også gælder indenfor belysning. Ønsket om en afstressende indretning, med velvære og en hjemlig følelse, spås til at blive en af de største tendenser der påvirker hjemmets udtryk i 2020.

Med øget fokus på tidløst design, kvalitet og lang holdbarhed, er sort/hvid en sikker vinder - den kombineres let med alle andre farver og materialer, uanset hvad tidens tendenser bringer. Især de bløde farvetendenser, som vi i øjeblikket ser indenfor indretning, står som en god kontrast til de sorte og hvide lamper. Kombinationen af den stilrene belysning og de jordnære farver, giver hjemmet et moderne look – på en afslappende måde.

Hos Lampemesteren har vi i samarbejde med &tradition, taget en af de mest populære lamper gennem tiden og kombineret den med én af de farver, der spås til at blive årets farve 2020; Flowerpot Soft Green, er simpelt design, der passer perfekt ind i nutidens retrobølge. Den grønne farve bakker op om den stigende opmærksomhed omkring velvære, selvpleje og genforening med naturen, mens den samtidig giver personlighed i indretningen.

Vi er ikke i tvivl om at kombinationen af den rolige grønne farve og Verner Pantons pragtfulde lampe bliver et kæmpe hit i 2020. Derudover forventes der fortsat øget fokus på naturen og den afslappende belysning i hjemmet, hvilken formentlig kommer til at have stor indflydelse på vores top10 i 2020.