De mest solgte Louis Poulsen Lamper i 2019 – Lampemesterens top10

Vi nærmer os slutningen af 2019, hvor ønsket om en mere velvære, selvforkælelse og en mere afslappende tilværelse, har haft stor indflydelse på tendenserne indenfor indretning. Vi arbejder mere end nogensinde før og søger derfor en bolig, hvor man kan trække sig tilbage, stresse af og lade op til en ny dag. Den forkerte belysning i hjemmet kan være stressende; For meget lys, gør det svært at slappe af, mens for lidt lys, gør det svært at klare de opgaver der er i hjemmet. Blandt de mest solgte lamper i 2019 er der både lamper, som giver et behageligt lys til hele rummet, samt lamper med supplerende belysning, der giver personlighed, følelsen af at være hjemme og bakker op om den afslappende atmosfære.
Designklassikere – populært som aldrig før

Designklassikere – populært som aldrig før

Den danske virksomhed Louis Poulsen, fremstiller lamper og belysning, designet af kendte designere – heriblandt mange danske designere. Det forgangene år, har danske designklassikere fået en del opmærksomhed, så det kommer ikke som nogen overraskelse at der er flere velkendte klassikere på lisen over de mest solgte lamper i 2019.

På en top10 har vi ikke mindre end fire lamper fra den danske designer Poul Henningsen. Hans ikoniske PH lampe er bygget op omkring hans unikke skærmsystem, hvor skærmene reflekterer lyset fra lampens lyskilde, som er placeret i centrum af lampen. Man opnår derved en fantastisk belysning uden at blive blændet. Endnu en kendt dansk designer på listen, er den verdensberømte Arne Jacobsen. Hans AJ serie har en meget karakteristisk og asymmetrisk lampeskærm, som gør lampen helt unik og let genkendelig over hele verden. Serien består af både gulvlampe, væglampe og bordlampe, hvoraf både gulv og væglampen er repræsenteret på vores top10 fra 2019.

På en førsteplads ligger Panthella Gulvlampen fra den anerkendte Verner Panton. Det er ikke uden grund, at det snart 50 år gamle lampedesign ligger nummer ét på listen. Form møder funktion i et organisk og afbalanceret design. Den er skabt ud fra en mission om at skabe en lampe, hvor både lampens skærm og fod fungerede som lysreflektor. Det diffuse lys fra lampens opal-skærm giver rummet en hyggelig og afslappende belysning.

Spektakulære lamper til den behagelige rumbelysning


Den elegante VL45 Radiohus Pendlen blev oprindeligt designet til DRs Radiohus – Heraf også navnet. Det mundblæste opalglas giver et blødt lys til omgivelserne, mens åbningen i skærmens bund tillader et mere koncentreret nedadgående lys. Den er derfor yderst velegnet, hvis man ønsker den gode belysning over spise- eller sofabordet, med en hyggelig og afslappende stemning i rummet.

’Enigma’ betyder ’gådefuld’ og er navnet på den iøjefaldende Enigma 425 Pendel, der ligger nummer 5 på listen. Lampens navn henviser naturligvis til de tilsyneladende frit svævende skærme, der giver lampen en elegant og skulpturel karakter.

Få et overblik over hele top10 listen her:

1. Panthella Gulvlampe - Louis Poulsen
2. PH 2/1 Bordlampe - Louis Poulsen
3. AJ Gulvlampe Sort - Louis Poulsen
4. VL45 Radiohus Pendel - Louis Poulsen
5. Enigma 425 - Louis Poulsen
6. PH 3/2 Pendel Højglansforkromet - Louis Poulsen
7. PH 4/3 Bordlampe - Louis Poulsen
8. Toldbod 155 Væglampe Sort - Louis Poulsen
9. AJ Væglampe Hvid - Louis Poulsen
10. PH 3-2½ Væglampe Sort - Louis Poulse
Det skal du holde øje med i 2020

Det skal du holde øje med i 2020

I 2020 vil opmærksomheden omkring velvære og selvpleje fortsat være stigende. Vi fortsætter derfor med at indrette vores hjem, med et ønske om en hjemlig og afstressende atmosfære, hvilket de kommende år også får indflydelse på vores valg af belysning. Der skal være den rigtige belysning til enhver situation – fra den afstressende og rolige belysning til det praktiske lys til hverdagens gøremål.

Louis Poulsen har allerede nu løftet sløret for én af deres nyheder i 2020; Et helt nyt medlem af Verner Pantons Panthella-familie; Panthella Portable - En transportabel version af dette års nummer et på vores top10. Lampen er endnu et eksempel på en designerklassiker, der har fået en moderne opdatering – LED-lys, med mulighed for at oplade lampen via USB og bringe den med rundt i hele hjemmet. Bordlampen er tilgængelig i opal, hvorved man opnår en gennemsigtighed i skærmen, der giver et blødt lys og en behagelige rolig stemning, samt et reflekterende lys i en nedadgående retning.

Den bærbare lampe betyder at man ikke er afhængig af en stikkontakt og ikke skal have besvær med en lang ledning – Det giver frihed i hverdagen, når man kan tage lyset med rundt i hele hjemmet og endda med ud på terrassen en sommeraften. Hold øje med den nye minimalistiske og stilrene bordlampe i 2020, hvor praktisk belysning, med et personligt udtryk og funktionelle egenskaber, bliver et hit – og måske ender på næste års top10.