Find den perfekte lampe til din stue

Der findes mange lamper og stilarter at vælge i mellem, når det kommer til at finde den perfekte belysning til stuen - vi har alt fra klassiske til moderne designlamper. For at hjælpe dig lidt på vej giver vi dig vores bedste råd til belysning i din stue, så du kan træffe det rigtige valg. Når der skal vælges belysning til stuen er der ofte flere behov, der skal dækkes. Det er derfor vigtigt at tænke på, hvilke behov man har til sin belysning, samt om det skal være stemningslys, læselys eller bare generel belysning til rummet.

Her vil vi vise nogle lamper, som egner sig godt til stuen, vi vil både vise væglamper, pendler, gulvlamper og bordlamper, samt lamper med forskellige stilarter, så der er noget for enhver smag.

En god ide, når det kommer til belysning i stuen er at vælge en lampe, der både lyser opad og nedad, da det får rummet til at se større ud. Dog hvis du vælger en lampe, der kun lyser nedad skaber det en intim/hyggelig stemning.

Væglamper, væglamper, væglamper..

Vi ser mere og mere, at væglamperne kommer ind i stuen på flere forskellige måder. Vi vil her give et par eksempler på, hvordan det kan se ud. En god ting ved at have en væglampe i stuen er at den er rigtig praktisk, da den ofte kan drejes og flyttes rundt på, alt efter hvor dit behov er til belysning i stuen.

Hvis du ofte sidder og læser i stuen, så er en væglampe med en fleksibel arm en rigtig god løsning, da den gør det nemt at justere efter dine behov.
Lampe Gras er et mærke, som har utrolig mange praktiske og flotte lamper. Her ses modellen 210 i sort, det er en meget fleksibel lampe, som kan justeres på mange måder. Det er en lampe, som giver et friskt pust til stuen og et lækkert look til hjemmet.

Ses hele Lampe Gras sortimentet her.


Denne væglampe har et elegant industrielt og flot design, samtidig med at den er utrolig fleksibel. Mantis BS2, som du ser på billedet, kan benyttes flere steder i stuen, enten over stuebordet eller ved siden af lænestolen. Væglampen kommer i et flot sort aluminiums stel og med sort skærm.

Se hele Mantis serien fra mærket Schottlander her.

265 Væglampen fra mærket Flos er en meget populær lampe, som ses flere steder i hjemmet. Det er en spændende væglampe, som er så fleksibel at den kan erstatte en pendel. Lampens lange arm gør det muligt at styre lampen derhen hvor lyset skal være. Det er en flot og elegant lampe, som passer let ind i stuens omgivelser.

Derudover fås 265 Væglampen i sort og hvid - se dem her.Pendler til stuen

Pendler kommer i flere forskellige afskygninger, derfor er der mange at vælge imellem. Derudover er der også flere forskellige steder i stuen, du kan vælge at hænge lampen - man kan blandt andet vælge at hænge lampen over stuebordet, i hjørnet eller et helt tredje sted. Dog er der nogle forholdsregler, som man skal huske, når det kommer til at hænge lamper over stuebordet.

En pendel over stuebordet skal hænge således, at den ikke forstyrre ens udsyn til resten af stuen. Det er derfor en god ide, at holde lampen oppe i den højde, som man ønsker og teste det af, inden man monterer lampen. Du kan læse mere om ophængningshøjder her.
Flowerpot VP1 er en ægte klassiker, som er designet af Verner Panton. Det er en pendel, som oplyser din hverdag og passer perfekt ind i stuen. Pendlen er inspireret af 60'erne og 70'ernes Flower Power tid, det er en lampe som er utrolig populær.

Flowerpot lampen fås i 13 forskellige farver, se dem alle sammen her.2097 lysekronen fra Flos er en stilfuld og smuk lampe, som er designet af Gino Sarfatti. Lysekronen har et elegant moderne design, og fås i farverne sort, krom og messing. 2097 lysekronen er en klassiker inden for design og fås i forskellige størrelser. Det er en unik og luksuriøs lampe, der giver et diffust lys.

Se alle 2097 lysekronerne her.

Bemærk dog at dette er en større lampe, så det er en god ide at have højt til loftet.

Bordlamper & Gulvlamper

Det er altid praktiske med gulvlamper og bordlamper i et rum, som stuen. De kan flyttes rundt på alt efter, hvor du lyster at have lamperne. Vi giver her et par eksempler på, hvilke bord- og gulvlamper, som fungerer godt til stuen.
Panthella lampen fås både, som bord- og gulvlampe, den er designet af Verner Panton i 1971. Det er en meget populær lampe, som har en organisk flot form. Panthella bordlampen fra Louis Poulsen giver et behageligt og diffust lys, da skærmen og foden er lys reflektorer.

Panthella bordlampen fås også i en mindre størrelse - se hele Panthella serien her.

IC T1 Bordlampe High fra mærket Flos har et enkelt og sofistikeret design, som gør at lampen passer ind i mange forskellige stilarter. Bordlampen kan dæmpes og giver et rigtig godt lys til dens omgivelser. Lampen fås både i Messing og i Krom, samt i 2 forskellige størrelser.

Se hele IC serien her - den består både af gulvlamper, bordlamper, pendler og væglamper.

Gräshoppa Gulvlampen er et verdenskendt designikon, som er blevet relanceret af Gubi. Lampen fås i 6 flotte farver, den har et lækkert og særligt design. Det er en praktisk lampe, hvor lyset kan retningsbestemmes ved hjælpe af den aflange lampeskærm.

Se hele Gräshoppa kollektionen her.


Tab gulvlampen fra Flos er designet ud fra de enkelte linjer og til at opnå den bedste mulige fordeling af lyset. Den foldede skærm retningsbestemmer lyset og belyser dens omgivelser uden af blænde. Lampen fås i farverne, hvid og sort. Tab lampen fås både som gulvlampe og bordlampe.

Se Tab kollektion fra Flos her.Hvis du skulle være interesseret i at finde lamper, som passer perfekt ind i andre rum, så kan du blot følge de nedenstående links.

Soveværelset

Badeværelset

Spisestuen

Køkkenet

Kontoret

Børneværelset

Entre/Bryggers

Udendørs