Opret brugerGlemt adgangskode
Flowerpot VP3 Bordlampe Orange - &tradition
Flowerpot VP3 Bordlampe Orange - &tradition
Flowerpot VP3 Bordlampe Orange - &tradition
Specifikationer
EAN:
5705385000090
Materiale:
Stål
Farve:
Orange
Ø (Diameter):
230 mm
Højde:
500 mm
Vægt:
4,5 kg
Ledning:
Plastic ledning
Lyskilde:
Max 40W E27

Flowerpot VP3 Bordlampe Orange - &tradition

Før DKK 1.995,00
DKK 1.695,00
Spar DKK 300,00
Prisgaranti
   3-5 dage
stk.
Varenummer: 5705385000090
Vis mere
Vis mindre
Design
Verner Panton for &tradition

Koncept
Diskret, enkelt og elegant, men uden tvivl en FlowerPot helt ind til benet.

FlowerPot VP3 Bordlampe Orange er inspireret af 60'ernes og 70'ernes Flower Power revolution. Flowerpot er en superflot lampeserie, som fås i mange flotte farver, hvilket er med til at give dit hjem en stilfuld belysning.

Flowerpot serien har med sine to cirkler der svæver overfor hinanden, længe bevist sine vedvarende design kvaliteter. Lamperne er et smukt og klassisk designeksempel og passer lige så godt ind i vor tid som den favnede de glade 60ére, vil nærmest påstå de er mere populær den dag i dag og da der løbende kommer nye farver til, så vil der altid være en der passer netop til dit hjem. Diameteren af den øverste sfære er præcist det dobbelte af den nederste hvilket gør at de er i perfekt balance.

Flowerpot serien består af pendler og bordlamper, som du selvfølgelig finder her hos Lampemesteren.
Verner Panton
Født: 1926 - Død: 1998
Kendte værker: Tivoli stol, Verner Panton stol, Bachelor stol, FlowerPot lamperne, Topan lamperne, fra & tradition
Globen fra Frandsen, Pantella lamperne fra Louis Poulsen
Uddannelse: Arkitekt    

Historik
Verner Panton havde tætte forbindelser til mange af de vigtigste danske designere fra den tid. Han var blevet undervist af Poul Henningsen på Københavns Royal Academy of Art. Og efter sin eksamen, arbejdede han for en af Danmarks største arkitekter Arne Jacobsen. Panton havde også venskab med designer-håndværker, Hans Wegner. Men hvor Wegner var berømt for sine evner på at modernisere klassisk dansk teak stole, lå Pantons passion i forsøg med plast og andre hurtigt menneskeskabte materialer, som man kunne skabe i levende farver og geometriske former for Pop Art.

Det var mødet med Poul Henningsen på Royal Academy of Art, der inspirerede Panton til produktdesign. I 1950 blev Panton faktisk gift med Henningsens sted datter, Tove Kemp, men de blev dog skilt kort efter.

Arne Jacobsen var en ligeså vigtig samarbejdspartner for Panton og de lavede bl.a. den berømte "Myren" sammen.

Efter at Panton blev kendt som en visionær designer, kunne han tillade sig at eksperimentere. Han udviklede det første oppustelige møbel - fremstillet af gennemsigtig plast film, ligeledes lavede han et "totalt miljø" for Astoria Hotel i Trondheim i Norge, hvor væggene var gulve og lofterne i et Op Art-inspireret mønster i variationer af samme farve. Dette var en forløber for de senere, mere fantastisk "samlede miljøer", som Panton skabte ved Hamburg hovedkvarter Spiegel i 1969 for Visiona II udstillingen.  

Selv om han vandt adskillige priser i løbet af 1970'erne, mistede Panton gradvist sin plads i centrum af designet scene. I den kyniske post-Vietnam æra, syntes de politiserede designere mere iøjnefaldende end Pantons legende optimistiske tro på Pop og teknologi.

Men i  midten af 1990'erne, hvor midten af det 20. århundredes modernisme i almindelighed - og Verner Panton i særdeleshed - igen blev moderne, valgte den grafiske designer Peter Saville en "Shell" lampe som kernen i hans meget fotograferede lejlighed i Londons Mayfair. Ligeledes  bød en 1995 udgave af British Vogue på en nøgen Kate Moss på en Panton stol.

Panton vandt nu endnu flere priser, og hans designs fra 1960'erne blev igen sat i produktion. Han var inviteret til at designe en udstilling på Trapholdtmuseum i Kolding og udstillingen åbnede som planlagt den 17. september 1998, men Verner Panton døde desværre 12 dage tidligere.
&tradition
&tradition tilstræber at slå bro over de nordiske traditioner og værdier af kunsthåndværk til moderne design.

De fleste af Andtraditions lamper er designet af Verner Panton.

God kvalitet vil altid være i højsæde men æstetikken i design og fremstillingsmetoder vil aldrig gå i stå.

&tradition er meget eksperimenterende og vil hele tiden udvikle nye teknikker måder at fremstille lys og lamper på.

De er provokerende og grænsebrydende og vil gerne redefinere og genopfinde måder at kombinere materialevalg, funktion og former.
Sortimentet fra &tradition indeholder således både nye værker og klassiske designs, som altid vil være tidløse her kan nævnes Flowerpot af Verner Panton.

Ligeledes ser de fremad og kigger konstant efter hvad der vil være klassikere i fremtiden som man kan se med deres nye Milk af NORM.
Deres perspektiv er globalt og de er på konstant udkig efter nye talenter verden over. De er karakteriseret ved at have høje kvalitetskrav og dette opnår de bl.a. ved at håndplukke deres produktionsfaciliteter.

De vægter deres nordiske rødder højt og dette vil altid være at spotte hos &tradition, bl.a. i deres valg af former og materialer. Ligesom de respekterer naturen og tror på design der er bæredygtigt og som er lavet til at holde.

Du kan også se &traditions hjemmeside her
Vis mere
Om Lampemesteren.dk

Designer lamper online

Hos Lampemesteren.dk har vi samlet de mest eksklusive lamper fra designere og producenter i topklassen.

Kvalitet og design
Vi sætter design og kvalitet i højsædet og vores spændende sortiment er nøje udvalgt.  Det betyder at du hos os kan finde lamper som kan opfylde dit behov, hvad enten du er til det klassiske, moderne eller eksperimenterende. Du vil finde lamper som er tidløse, som kan provokere, inspirere eller berøre - lamper som måske vil kunne følge dig resten af dit liv.
Læs mere

Kundeservice

Åbningstider for support:
Mandag-fredag : 10.00 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +45 96 750 477

E-mail: info@lampemesteren.dk

Lampemesteren.dk er e-mærket

Birkmosevej 22  |  6950 Ringkøbing  |  Tlf. +45 96 750 477  |  info@lampemesteren.dk