FontanaArte

I 1881 starter Luigi Fontana sin virksomhed i Milano. Her fremstiller han glas til byggebranchen, men efterhånden som århundredet nærmer sig sin afslutning, begynder virksomheden i stedet at fremstille glas til interiør.

Gio Ponti bliver i 1931 virksomhedens art director. Gio Ponti var en af grundlæggerne af ADI (det italienske Industriel design Association) og han designede både offentlige og private bygninger samt møbler og andre genstande, som senere er blevet en del af historien om arkitektur og design.
Flere af lamperne han designede for FontanaArte er stadig i produktion, herunder 0024, Bilia, Pirellina, og Pirellone.

Se alle de smukke lamper fra FontanaArte herudner.
Ingen varer
Der er ikke fundet nogen varer ud fra de valgte kriterier

Mere om FontanaArte

I 1932 kommer Pietro Chiesa til virksomheden. Pietro er en dygtig glarmester og han får flere håndværkere fra samme branche til at slutte sig til Fontana.
Herefter bliver navnet ændret til FontanaArte. De har en mission om at udvikle produkter med en høj håndværksmæssig kvalitet.  

I 1954 kommer Max Ingrand til roret som ny art director. Han fører dermed FontanaArte ind den industrielle tidsalder. Han ændrer produktionerne fra at være begrænsede produktserier og one-offs til at være masseproduktion og fremstillingsmetoderne bliver mere industrielle. Dog holder han stadig fast i håndværkerne i virksomheden og holder dermed ved deres mission om, at det håndværksmæssige skal være af høj kvalitet.

Max Ingrand dør i 1969 i en alder af kun 61 år. Herefter opkøbes virksomheden af en gruppe private iværksætter og i 1979 bliver Carlo Guglielmi udnævnt til direktør.

Gae Aulenti kommer herefter til som art director og sammen med arkitekt Aulenti, som også tidligere har arbejdet med virksomheden, fører de FonatanaArte mod en mere moderne stil.

I 1998 modtager FontanaArte ”ADI Compasso d'Oro” for deres kreative vision, med fokus på design og lange tradition for håndværk sammen med den nyeste teknologi.

I 1978 kommer Giorgio Biscaro til som ny art director. Han blev i 2011 udnævnt af magasinet ”Case da Abitare” som en af de 20 mest talentfulde italienske designere.

I 2013 præsenterede FontanaArte deres kollektionen på Euroluce, hvor deres fokus er på at samarbejde med en ny generation af internationale designere, samt at produkterne bliver fremstillet af ikke-konventionelle materialer.
Virksomheden har fokus på at designe lys for mennesker og for at lyset bliver elskede grundlæggende elementer i det moderne hjem.
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.