Foster & Partners

Født: 1935 

Kendte værker: 
F+P pendlen
F+P Væglampen
RF1 stabelstolen 
(se flere nederst på siden)

Uddannelse: Arkitekt  


Historik
Norman Foster er grundlægger og formand for Foster + Partners. De har blandt andet designet F+P pendlen for Louis Poulsen.

Han blev født i Manchester i 1935. Efter sin eksamen fra Manchester University School of arkitektur og byplanlægning i 1961 vandt han en Henry Fellowship til Yale University, hvor han fik en Master's Degree i arkitektur.

I 1963 oprettede han en arkitektonisk praksis kaldet Team 4 sammen med Richard Rogers og søstre Georgie og Wendy Cheesman. Efter at de gik hver til sit, grundlagde Foster og Wendy "Foster Associates", som i 1967 blev Foster + Partners.

Dette er nu en verdensomspændende praksis med kontorer i mere end tyve lande. I løbet af de sidste fire årtier har virksomheden været ansvarlig for en bred vifte af arbejde, fra byplaner, offentlig infrastruktur, lufthavne, civile og kulturelle bygninger, kontorer og arbejdspladser til private huse og produktdesign. Siden sin oprettelse har praksisen modtaget 470 priser og har vundet mere end 86 internationale og nationale konkurrencer.

Den store anerkendelse for Foster begyndte for 20 år siden. Han blev slået til ridder i 1990 og udnævnt til "Order of Merit" i 1997. Han blev belønnet med den "Pritzker Architecture Prize" i 1999. I Tyskland fik han ordenen "Pour le des Mérite" og senest i 2009 blev han tildelt "Prince of Asturias Award" i "Arts" kategorien.


Yderligere værker (her blot et lille udsnit)
Beijing Lufthavn
Ombygningen af Dresden Railway Station
Millau viadukten i Frankrig
Swiss Re tårnet  
den store Retten i British Museum i London
Et Universitets Campus for Petronas i Malaysia
Hearst hovedkvarter (tårn) i New York
Boston Museum of Fine Arts
Robert og Arlene Kogod Courtyard på Smithsonian Institution i Washington
Div. forskningscentre på Stanford University i Californien.
Ingen varer
Der er ikke fundet nogen varer ud fra de valgte kriterier
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.