GUBI - International Tidløs Elegance

GUBI - INTERNATIONAL TIDLØS ELEGANCE

I krydsfeltet mellem store historiske designs og spydspidsen af designinnovation udvisker designvirksomheden GUBI tidsaldre og paradigmer, og skaber tidløse og uendeligt smukke produkter. Den danske virksomhed blev grundlagt i 1967 af ægteparret Lisbeth og Gubi Olsen, og har siden da vokset sig til et stort globalt designfyrtårn i designverden. I dag står GUBI bag en bred portefølje af produkter – og uanset om du er til legendariske designere og deres klassikere, som eksempelvis Dudley Bests’ Bestlite eller Crespis Boheme, eller du er til morgendagens evergreens, som eksempelvis Space Copenhagens Seine eller Gravity, så er der noget for dig.
Louis Weisdorf var en dansk designer og arkitekt, der blev født i 1932 og døde i 2021. Han begyndte sin arkitektoniske karriere hos danske designlegender så som Poul Henningsen og Verner Panton – og arbejdede efterfølgende i ti år som tegnestuechef hos Tivoli. Han var kendt for sit arbejde med at skabe innovative belysningsdesigns, herunder Multi-Lite lampen, som stadig er populær i dag. Multi-Lite lampen blev oprindeligt skabt i 1972 og blev hurtigt anerkendt for sit enkle, men alligevel sofistikerede design. Lampen består af to runde skærme, der kan roteres og justeres for at skabe forskellige lysvinkler og effekter. En af de mest unikke funktioner ved Multi-Lite lampen er dens evne til at skabe et varieret lysmønster. Lampen er designet med to separate skærme, der kan justeres og roteres individuelt, hvilket betyder, at du kan indstille lyset til lige akkurat det formål, du har med det.

Tidløs stil og klasse – den ærkebritiske Bestlite

Fra 1930’ernes Birmingham til Winston Churchills skrivebord i Whitehall og til dit hjem. Læs alt om Robert Dudley Best og hans ikoniske Bestlite-lampe her!
Forestil dig et smukt, elegant rum med et strejf af klassisk-charme. Placeret på et skrivebord i dette rum står en lampe, der emmer af tidløs stil og klasse - det er Bestlite-lampen. Bestlite-lampen blev designet af den britiske designer Robert Dudley Best i 1930'erne og blev hurtigt en af de mest populære lamper i verden. Bestlite-lampen er kendt for sit slanke design, kromoverflade og justerbare arme, som giver mulighed for at justere og rette lyset præcis, hvor det er nødvendigt. Robert Dudley Best var en utrolig talentfuld designer, og søgte konstant at skabe en perfekt blanding af form og funktion – hvilket må siges at lykkedes med Bestlite-lampen. Den er i dag et ikonisk stykke design, og er blevet brugt i adskillige film og TV-serier som et symbol på klassisk, britisk stil. Så hvis du vil tilføje en smule elegance og tidløs stil til dit rum, så gør som Winston Churchill gjorde, da han skulle dekorere Whitehall – og vælg en Bestlite lampe.

Se alle Bestlite-lamperne her!
Robert Dudley Best var en britisk designer, født i 1892’ernes Birmingham, England. Han var søn af den berømte belysningsdesigner, William Best, og fulgte i sin fars fodspor ved at uddanne sig som belysningsdesigner. Han var meget inspireret af Bauhaus-bevægelsen i Tyskland, og ønskede at skabe en perfekt blanding af form og funktion i sine designs. I 1925, mens han var i Paris, blev han introduceret for den berømte arkitekt Le Corbusier, der havde stor indflydelse på Bests arbejde.

Robert Dudley Best døde i 1959, men hans arv lever videre i form af hans utrolige designs og hans bidrag til belysningsindustrien. Hans Bestlite-lampe er stadig populær og betragtes som et ikonisk stykke design, der stadigt kan købes den dag i dag – takket være GUBI.

Læs mere om Robert Dudley Best her!
Space Copenhagen er en prisvindende designvirksomhed, der blev grundlagt i 2005 af de to designere Signe Bindslev Henriksen og Peter Bundgaard Rützou. Virksomheden har base i København og er kendt for sit enestående designarbejde inden for møbler, belysning og indretning. Space Copenhagen er kendt for at skabe designs, der er enkle men samtidig elegante og sofistikerede. Space Copenhagen har arbejdet med en række prominente kunder og har skabt designs til nogle af verdens mest anerkendte hoteller og restauranter, herunder den berømte Noma-restaurant i København. De har også samarbejdet med nogle af verdens førende møbel- og belysningsproducenter, herunder Stellar Works, &Tradition og selvfølgelig GUBI.

Læs mere om Space Copenhagen her!

GUBI KLASSIKERE

GUBI står bag et hav af klassikere – både nyklassikere og ægte klassikere – og i deres enorme portefølje er der med sikkerhed mindst én lampe, du ikke kan stå for. Dyk ned i et udpluk herunder, eller udforsk hele udvalget her!
Gräshoppa

Gräshoppa

Af Greta Magnusson-Grossman
KØB HER
Turbo

Turbo

​Af Louis Weisdorf
KØB HER
Semi

Semi

Af Claus Bonderup og Torsten Thorup 
KØB HER
Cobra

Cobra

Af Greta M. Grossman
KØB HER

GUBI x Paavo Tynell

1965 Pendel

1965 Pendel

KØB HER
9602 Gulvlampe

9602 Gulvlampe

KØB HER
Ofte omtalt som værende manden, der belyste Finland, er den finske designer Paavo Tynell en legende i sit hjemland som såvel i den internationale designverden. Født i 1890 nåede Tynell at tegne et hav af designmæssige genistreger gennem sit liv, heriblandt lamper til det finske parlamentshus, Helsinki universitet og United Nations generalsekretærkontor. Takket være GUBI kan du nu købe en lang række af Paavo Tynells oprindelige designs i genoptryk der er fuldstændigt tro til det, som den finske designer skabte i sin tid.

Se alle Paavo Tynells lamper her!