Henning Koppel

Født: 1918 - Død: 1981
Kendte værker: BUBI lampen - Pandul, "Det store fiskefad" - Georg Jensen
Uddannelse: Skulptør og billedhugger                  

Historik
Bubi-lampen er designet af den verdensberømte Danske designer Henning Koppel, der dog først og fremmest var kunstner. Uddannet som skulptør og billedhugger fra Kunst-akademiet i København og fra Academie Rancon i Paris, men begyndte dog i 1945 at tegne sølv for Georg Jensens Sølvsmedie. Her fornyede Koppel traditionerne indenfor dansk sølv og gjorde Georg Jensen førende indenfor moderne skandinavisk design. Med sine enkle, organisk formede smykker og store, skulpturelle korpusarbejder var han en formens mester, som det f.eks. kommer til udtryk i ”Det store Fiskefad” fra 1954, der er et af hans mest berømte værker. Fiskefadet produceres fortsat, men kun på bestilling, da nyprisen er tæt på 1 million kroner.

Henning Koppel designede også porcelænsstel, ure, glas, møbler og lamper for en række store anerkendte virksomheder, heriblandt BUBI-lampen, som idag produceres af Pandul. Henning Koppel var en kunstner på højt internationalt niveau med evnen til at skabe helt unikke former, der  gør hans designs til spændende klassikere, som glæder generation efter generation.
BUBI Pendel - Pandul
Før DKK 2.995,00
Vælg variant for lagerstatus
Viser 1 ud af 1 produkter
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.