Issey Miyake

Født: 1938
Kendte Værker: In-Ei serien
Uddannalese: Grafisk Designer

Historik
Den japanske designer Issey Miyake blev født den 22 April 1938 i Hiroshima. Uddannelsen til grafisk designer blev taget på Tama Art University i Tokyo, hvorfra han dimitterede i 1964. De første mange år derefter arbejdede Miyake i Paris og New York, men i 1970 vender han dog hjem til Japan hvor Miyake Design Studio blev grundlagt i Tokyo. Hoved retningen for virksomheden er en high-end produktion af damemode.

I slutningen af 1980'erne begyndte Miyake at eksperimentere med nye metoder til plissering, der både ville tillade fleksibilitet og bevægelighed for brugeren, gøre det nemmere at pleje produktet og ikke mindst lette selve produktionen. Det er en længere smøre om stoffets 'hukommelse' som vi ikke vil kede jer med. Dog er det vigtigt at få med da det det jo leder hen på tankerne bag In-Ey serien.

Den østrigske kunstner Dame Lucie Rie, der gjorde meget i keramik, var en god ven, og hun lod Miyake arve hendes samling af Porcelæn og keramik knapper. Denne samling har kraftigt influeret design og nye kollektioner sidenhen. Et andet specielt venskab er det med Steve Jobs, hvor Miyake har designet hvad der blev Apple stifterens ”uniform”. Jobs blev citeret for følgende udtalelse - ”Jeg bad Issey om han kunne lave nogle af hans sorte rullekravetrøjer som jeg kunne lide, og han lavede hundrede af dem”.

Fra 1994 og frem har Miyake koncentreret sig mere og mere om research og udvikling med opstart af et Reality Lab i 2010. IN-EI lampe serien er blandt andet et projekt herfra.
Ingen varer
Der er ikke fundet nogen varer ud fra de valgte kriterier
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.