Kartell Lamper - fra funktionelt til luksuriøst design

Giulio Castelli åbnede i 1949 en virksomhed, der producerede pladsartikler til bilindustrien. Senere gav den italienske kemiingeniør sig også til at fremstille laboratorieudstyr og ikke mindst husholdningsprodukter. Han var derved med til at introducere plastik til hjemmet og det skulle vise sig at være fremtiden for virksomheden Kartell. I dag er Kartell et designbrand, med en lang række designklassikere indenfor møbler og belysning.

Plastik er en stor del af Kartells DNA. Selvom det er de færrest der forbinder plastik med noget luksuriøst, optræder det klare polycarbonat i store dele af deres sortiment - især indenfor belysning. Kartell har gennem de sidste 70 år, formået at ændre tankegangen om plastik som noget funktionelt, til noget luksuriøst. Takket være deres arbejde med plastik – i forhold til overflader, tekstur, farver og gennemsigtighed, har de udviklet et nobelt og lækkert materiale.  

Siden starten har Kartell haft fokus på både teknologi og design. Begge dele er vigtigt for virksomheden, der anvender nyeste teknologi, i forhold til fremstilling af plast til deres moderne design. Et eksempel herpå, er deres arbejde med det klare plast. Der er langt mange timers arbejde i at finde frem til den helt rigtige klarhed og tekstur, der allermest minder om krystal.

Læs mere om Kartell her


Bordlamper i krystal

Bordlamper i krystal

Èn af de mest populære Kartell lamper, er den smukke Bourgie Bordlampe. Den klassiske design med inspiration fra barokken, har især indtaget de skandinaviske hjem. Designet af Ferruccio Laviani, som blot er én af de mange dygtige designere, der har skabt unikke lamper til Kartells sortiment. Udført i klar Polycarbonat, er lampen et fantastisk eksempel på Kartells evne til at skabe eksklusivt design i et plastmateriale.  
Endnu en succesfuld lampe fra Ferruccio Laviani, er Kabuki Serie, der består af pendlen, gulvlampen og bordlampen, samt en Mini Kabuki Bordlampe. Endnu en fortolkning af det klassiske lampedesign, men med en karakteristisk vævet struktur. Takket være den utraditionelle overflade, får lampen et elegant og helt unik udseende, der leder tankerne hen på krystaller. Ved hjælp af innovativ sprøjteteknik, har Kartell formået at skabe en serie af lamper, der virkelig skiller sig ud fra mængden.
Et af tidens helt store tendenser er ledningsfri produkter i hjemmet - også indenfor belysning. Med en trådløs lampe har du mulighed for at bringe din lampe med rundt i hele hjemmet, uden at skulle tage hensyn til afstanden til den nærmeste stikkontakt. Den klassiske lille bordlampe Battery, er en lille bordlampe, med den skærm i klar plast med flotte facetter, der giver lampen et karakteristisk og krystal-lignende udseende.  
I samarbejde med Fabio Novembre har Kartell skabt en nyfortolkning af den klassiske lanterne. Udført i klar formstøbt termoplast, får Lantern bordlampen et eventyrligt spil mellem lys og skygge, når lampen er tændt. Lampen kan på samme måde som Battery lampen oplades via USB, hvorefter den er klar til at tage med på eventyr - både indenfor og udenfor.
Er du mere til det futuristiske design, har Kartell også en lampe der passer til dig; Space bordlampe, er inspireret af ‘The Seattle Space Needle’ der har skabt meget af udtrykket i Seattles Skyline. Med udgangspunkt i bygningsdesignets karakteristiske former, har Adam Tihany skabt en hyldest til den iøjefaldende konstruktion, med det moderne lampe, der passer perfekt i Kartells design-DNA.
I samarbejde med det italienske modehus Moschino, har Kartell skabt den dekorative bordlampe til alle modefans; Toy bordlampen. Den siddende ‘Teddy’ bærer en hvid t-shirt med teksten ‘This is not a Moschino Toy’ og repræsenterer den legefulde, respektløse og farverige stil, som de to brands har til fælles. Bamsen er Moschinos største kendemærke, der tidligere har været set på print, men nu også som lampe.
Plastik og bæredygtighed

Plastik og bæredygtighed

Det er de færreste der forbinder plastik med et bæredygtigt materiale. Mange forbinder det med forurening, men sådan ér det ikke nødvendigvis - det kommer blandt andet an på hvilken type plastik man anvender. Hos Kartell arbejder man ofte med plastmaterialet; Polycarbonat. Polycarbonat er 95% genanvendeligt, skaber ingen affald og afgiver ikke røg der forurener luften.  

Alle deres produkter – indenfor både møbler og belysning, er produceret med stor respekt for miljø og bæredygtighed. Deres produkter er fuldstændigt genanvendelige, takket være processen med materialebearbejdning, ligesom alt deres produktemballage er fremstillet af genanvendeligt og regenererbart materiale. Alt sammen på baggrund af 70 års teknologisk forskning, kreative løsninger og nye materialer.

Selvom Kartell tidligere har bevæget sig udenfor deres komfortzone og eksperimenteret med andre materialer, vil plastik altid have en plads i Kartells hjerte. Det var her det hele startede for mere end 70år siden, og det vil derfor altid have en fremtræden plads deres portefølje.

Se hele vores udvalg af Kartell lamper her, hvor du udover lamper i det krystalklart plast, også finder variationer i andre smukke farver.