Marc Pascal

Født: 1959
Kendte værker: Xploff lamperne, Orchid lamperne, Eyoi Yoi lamperne
Uddannelse: Industriel Designer                                                

Historik
Marc Pascals omsorgsfulde mor, opfordrede heldigvis sin kreative søn til at bruge den store skabertrang og det talent han var blevet begunstiget med. På universitetet (Victorian College of Arts), studerede han kunst og vendte tilbage ti år senere for at krone det hele med en grad i Industrielt Design på Royal Melbourne Institute of Technology.

Efter endt uddannelse var et job for en højt estimeret producent af industriel belysning med til at skærpe evnerne inden for branchen, inden opstarten af eget firma i 1994. I denne periode har Marc Pascal også lært fra sig via et job som lærer på Royal Melbourne Institute of Technology.

I dag er frihedsgraden vokset og der forfølges en bred vifte af interesser, med hovedvægten lagt på eksperimenter med nye materialer og teknikker sammen med forskellige kunstnere, samt lancering af et væld af nye ideer inden for det hastigt voksende produktsortiment men også på eksterne bestillingsopgaver.
Pascal arbejder i sit atelier i Melbourne med en bred vifte af teknikker inden for laserskæring, drejning af metal og træ, sænksmedning og foldning, dye cutting, anodisering, pulverlakering, blæsestøbning samt arbejde i krystal.

Her er tale om en multi-kunstner med en solid design-faglig baggrund der formår at bringe sine smukke koncepter til live. De mange nye ideer og produkter bliver introduceret både på kommercielle messer men også via galleri udstillinger.

“Pascal’s useful practical domestic objects perform that most difficult of artistic statements: they depict and engender happiness in a way that is complex and profound.” - Kay Palmer

Marc Pascal nyder virkeligt sit arbejde hvilket tydeligt skinner igennem, og de smukke kreationer er kendt og beundret for deres innovative og engagerende kvaliteter. Dette opnåes gennem brugen af levende farver, sensuelle linjer, spændende teksturer som alt sammen er kædet sammen i kærlig leg mellem fantasi og dygtig faglig kunnen. Her er hverdags objekter trukket op på et højere plan hvor fantasi og form smelter sammen i en elegant symbiose.
Ingen varer
Der er ikke fundet nogen varer ud fra de valgte kriterier
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.