NYHED - Lampemesterens Flowerpot – Soft Green

13. september 2019
NYHED - Lampemesterens Flowerpot – Soft Green
Så kan vi endelig løfte sløret for vores egen udgave af Flowerpot lampen. Vi har i samarbejde med &tradition, fået udviklet vores egen udgave af den skønne Flowerpot VP3 Bordlampe og Flowerpot VP1 Pendel i Soft Green.

Flowerpot pendlen blev designet af Verner Pantons i 1969, hvor han eksperimenterede med nye materialer, som plast, plexiglas, stål, skumgummi og andre syntetiske stoffer. Med inspiration fra Flowerpower bevægelsens "peace, love and harmony", samt oprøret mod de tidligere generationers normer, materialisme og familieidealer, designede han Lampen som en hyldest til hele bevægelsen. Lampen blev hurtigt populær og hang efter kort tid, i mange private hjem verden over. På baggrund af succesen med Flowerpot VP1 pendlen, designede han i 1971 Flowerpot VP3 bordlampen, som ligeledes fik stor succes.

Lampen fik comeback i 1990’erne hvor den store interesse for 1960’ernes og 1970’ernes design opstod. Man skulle dengang være heldig at finde lampen på loppemarkeder eller internettet, men den blev heldigvis relanceret i 2003, da &tradition igen bragte liv i den ikoniske klassiker.

Designklassiker i naturens yndlingsfarve

Siden 1960’erne har Flowerpot lampen være kendt for dets store udvalg af farver. I dag, er der fortsat mange farver at vælge mellem og med Lampemesterens nye udgave, er der én mere.

Det er aldrig en men opgave at vælge en farve, men efter lang tids overvejelser og grundig trendresearch, er valget faldet på Soft Green. Den rolige grønne farve – en let gul-baseret grøn, er som taget direkte fra den bølgende eng. Den neutrale farve giver følelsen af stilhed og ro, og er let at integrere i den skandinaviske stil. Farven passer let i tiden trend, hvor mental sundhed og wellnessbevægelsen fortsat vinder fart. Samfundets voksende interesse indenfor velvære, selvpleje og genforening med naturen, har skabt fokus omkring naturens farver i indretningen og hertil passer den bløde grønne farve perfekt.

Er du med på nutidens retrobølge er lampen et must i hjemmet. Den tidløse lampe har i den grad vist sit værd som designklassiker – Et unikum, der symboliserer et stykke dansk designhistorie og designmæssigt passer ind i mange stilarter. Vi er ikke i tvivl om at kombinationen af den rolige grønne farve og Verner Pantons pragtfulde lampe, bliver et kæmpe hit.

Køb den skønne Flowerpot i Soft Green her.