Louis Poulsen lancerer fire lamper i Black Edition – I begrænset periode!

25. november 2019
Louis Poulsen lancerer fire lamper i Black Edition – I begrænset periode!
I 2012 begyndte Black Friday for alvor at dukke op herhjemme. I starten var det en online ting, hvor webbutikkerne, gav procenter på en række varer, mens de fysiske butikker først kom med nogle få år senere. I dag er det meget større end dét og vi kender efterhånden alle til fænomenet.

Louis Poulsen lancerer i forbindelse med Black Friday 2019, fire af deres ikoniske lamper i en sort version. Men kun i en begrænser perioden fra 29. november til 31. december 2019. Så hvis du altid har ønsket dig en PH 3½-2½ Bordlampe, PH 3½-3, PH5 eller PH5 Mini Pendel i en sort version, så er det nu du skal slå til!

De fire lamper er designet af den anerkendte Poul Henningsen. Han havde en helt særlig tilgang til belysning, hvad angår struktur, skygger, blænding og farvegengivelse. Siden Louis Poulsen indledte et samarbejde med Poul Henningsen i 1920’erne, har de skabt design og belysning med udgangspunkt i hans treskærmsystem, samt hans syn på design og belysning.

Da Poul Henningsen første gang så den elektriske pære i startens af 1920’erne, var han ikke tilfreds med det lys man fik fra pæren. Han satte sig derfor for at udvikle en lampeskærm, der både skjulte lyskilden og reflekterede lyset ud i rummet. Hans arbejde resulterede i 1926 i det fantastiske treskærmsystem, som gav et helt fantastisk og blændfrit lys.

Blandt andet er de to lamper; PH 3½-2½ Bordlampe og PH 3½-3 Pendel bygget op omkring treskærmsystemet og er to af de lamper der kommer i en Black Edition.

På baggrund af udviklingen indenfor pæren, lavede Poul Henningsen i 1958 en videreudvikling af hans system; femskærmsystemet, for at tilpasse lampens egenskaber i forhold til de nye lyskilder. Med stor succes skabte han PH5 Pendlen, som er fuldstændig blændfri, uanset hvilken lyskilde man vælger og uanset hvilken højde lampen hænger i. PH 5 Pendel og PH 5 Mini Pendel er bygget op omkring det skærmsystem og kan resten af 2019 også bestilles i den sorte version.

PH Lamperne er i dag populære som aldrig før, og kun i 2019 kan du få de fire unikke Black Friday lamper. Du kan allerede nu forudbestille din lampe her.