Nyt mærke - Tag godt imod Artek

23. februar 2021
Nyt mærke - Tag godt imod Artek
Vi er glade for at kunne byde Artek velkommen hos Lampemesteren. Det finske mærke er et af de største og mest anerkendte designbrand i Finland – og ikke uden grund. Deres elegante kollektion har en fantastisk belysning, der har stor effekt på omgivelserne i rummet. Artek er især kendt for deres tradition indenfor kvalitet, samt deres respekt for naturen, der overstiger de fleste.

Starten på Artek, med Alvar Aalto
Designeren Alvar Aalto, vidste allerede som 9-årig at han ville være arkitekt. Han havde en ualmindelig flair for at skabe en helhed i hans design. Han begyndte derfor at designe møbler, boligtilbehør og belysning, der passede til hver enkelt bygning. På baggrund af en stigende efterspørgsel, blev Artek etableret i 1935, hvor man blandt andet havde mulighed for at købe hans design.

Navnet ”Artek” er en kombination af ordene ”Art” og ”Technology”. Heri ligger ønsket om at kombinere tekniske ekspertiser indenfor produktion, med kunstnerisk design og materialer i bedste kvalitet.

Finsk design er altid blevet betragtet som mere end blot design – det er en levestil, der er i tæt kontakt med naturen. Det ses både i deres omtanke for naturen og deres evne til at drage naturen med ind i deres design. Perfekt i forhold til tidens tendenser, hvor man fortsat bestræber sig på at trække naturen med ind i indretningen.

Se udvalget af Artek lamper her