Kizu Bordlampen vender dansk design på hovedet - nu iklædt gråt.

1. juni 2021
Kizu Bordlampen vender dansk design på hovedet - nu iklædt gråt.
Den ikoniske marmor bordlampe viser nu sine vovede kurver og fængslende balancekunst iklædt smagfulde grå nuancer, der spiller smukt sammen med den hvide lampeskærm. Designet er et pragteksempel på den respektfulde kindhest danske New Works søger at give til dansk design. Det er ønsket om at sikre Danmarks førerposition i den internationale design verden uden at bryde med de behagelige naturfarver, de selvsikre enkle silhuetter og det funktionelle kvalitets håndværk, der driver motoren hos københavnske New Works.

Ambitionen om at bevare det kreative momentum stråler utvetydigt ud fra Kizu bordlampen. De to modsatrettede geometriske former mødes i et nænsomt kys, der hele tiden virker, som om det er et let vindpust fra en splintret tragedie. Den nye grå marmor base understøtter denne kunstneriske kontrasteffekt til den hvide akrylskærm. Samtidig giver marmorets naturlige hvide linjer designet en harmonisk sammenhængskraft, der forbinder den hvide skærm og den grå base i deres prekære dans. Der kan ingen tvivl herske om, at det er dansk design, men alligevel svigter det konventionelle ordforråd i forsøget på at indkapsle præcis hvad, der på spil i den nye Kizu.

Kizu bordlampen er udtænkt af norske Lars Tornøe. Han startede med den simple ide om to identiske former, der balancerede oven på hinanden, men med modstridende funktion; base og skærm. Af den frie afprøvning af forskellige former og proportioner blev Kizu født. Ifølge Tornøe selv er det i kombinationen af de simple former og designets logiske sammenhæng, der gør det så ikonisk. Den nye grå farver viser tydeligt, at denne spændende New Works lampe ligesom mærket selv stadig har masser af potentiale til at overraske og imponere.

Hele den smukke Kizu serie kan ses hos Lampemesteren her