Morten Voss

Født: 1963
Kendte værker: Atomheart og Aeon Rocket serierne fra Light Years.
Uddannelse: Ingen. Er autodidakt designer.                  

Historik
Morten Voss er født i 1963 og er opvokset på den jyske vestkyst. En af hans mest kendte værker er
Atomheart serien fra Light Years.

Han er autodidakt designer og er en af de bedste repræsentanter for den ”nye” generation af danske designere. Han har arbejdet med møbeldesign i mere end 15 år og han arbejder hovedsageligt med materialerne beton, jern og træ, som han går helt i dybden med for at opnå den optimale formgivning og det optimale spil mellem form og materiale.

Som barn drømte han om at designe jetfly. Men han er dog indtil videre blevet ved jorden. Men inspirationen fra luftfart og aerodynamik præger stadig hans design. Hans mål er at skabe design, der er funktionelt og æstetisk. Dette opnår han ved at kombinerer kendte former og materialer på nye måder, så de enkelte dele tilsammen bliver til et produkt der er funktionelt og har en æstetisk merværdi.

Morten Voss har sin egen tegnestue, Voss & Co. som er et lille firma, hvis vision er at skabe moderne og eksklusive møbler. Dette har han formået at leve op til med sin helt egen meget personlige stil.

Morten Voss nyde den udfordring, der ligger i at anvende og kombinere ukonventionelle former og materialer, hvilket resulterer i en helhed, ofte dannet af forskellige stilkombinationer og i starten af 90'erne startede han med at eksperimentere med beton. I '94 stod hans første "FlightDeck" bord klar.

Han har i dag designet en lang række af unikke produkter der er præget af orden og enkelthed.

Møblerne har en essens af enkelhed fusioneret med ironi og humor. Yderligere søger han at give udtryk for sin inspiration fra en interesse for filosofi, litteratur og klassisk arkitektur, udtrykt i de rene linier i en række produkter.Viser 4 ud af 4 produkter
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.