Hans første selvstændigt designede lampe var Konkyliependlen fra 1964. Inspireret af PH’s lysprincipper, Verner Pantons fantasiverden og Tivolis farverige, kreative miljø. Men det der især gjorde den speciel var, at den blev konstrueret af 12 ensartede lameller. En særlig Tivoli-udgave, som var guldanodiseret udvendigt og skiftevis orange og rødlakeret indvendigt, blev ophængt overalt i haven. Der hænger stadig enkelte Konkylie-pendler ved Kinesertårnet.
Idéen med lamper der er bygget op af ensartede elementer, er et af kendetegnene ved Louis Weisdorfs lampedesign. Det samme princip ses eksempelvis i forbindelse med den kendte kugleformede Turbo-pendel, samt Facet lampen og den smukke konkylie-pendel.
“Det der bl.a. havde fascineret mig, var det meget enkle konstruktionsprincip, men også at man kunne variere lampernes udseende ved at blande forskelligt farvede lameller. Men efterhånden savnede jeg flere muligheder for variation, indtil jeg fik en helt ny ide. Hvor inspirationen kom fra, aner jeg ikke”.
Tæt samarbejde med GUBI
Louis Weisdorf lærte Gubi-familien at kende, da de boede i samme kvarter på Frederiksberg og havde børn der gik i samme skole. Der gik dog mange år, før GUBI fik øjnene op for hans Turbo-pendel og tilbød at sætte den i produktion. Det blev starten på et vellykket samarbejde om Multi-Lite, der senere blev suppleret med standerlampen og bordlampe i mange farvekombinationer.
Gubi er en dansk designvirksomhed, der producerer både møbler og lamper. De lægger stor vægt på æstetik, funktionalitet og kreativ, hvortil Louis Weisdorfs Multi-Lite lampen passer helt perfekt.
Læs mere om det danske belysningsfirma GUBI her.