Nyt navn til Lightyears – nu kan du finde alle deres designerlamper hos Fritz Hansen

Siden år 2015 har danske Lightyears været en del af verdenskendte Fritz Hansen – her har de sammen udviklet og produceret designerlamper af høj kvalitet. Men i starten af 2019 har Lightyears valgt at integrere sig fuldkommen med Fritz Hansen – hvilket betyder at brandet Lightyears ikke eksisterer mere, men deres skønne produkter og flotte design fortsætter i Fritz Hansen regiet. Du vil nu kunne finde af Lightyears designerlamper under Fritz Hansen, det gælder blandt andet de populære Caravaggio -, Orient -, Dogu -.

Historien omkring Fritz Hansen

Fritz Hansens stammer helt tilbage til 1872, hvor han startede som møbelsnedker i København. Han startede sin egen møbelproduktionsvirksomhed i 1885, hvor de lykkedes ham at skabe et vækstende værksted på Christianshavn.
Mærket Fritz Hansen har leveret møbler til flere steder i København, blandt andet Christiansborg, Universitetsbiblioteket og København Rådhus.

Fritz Hansen har igennem sin tid arbejdet sammen med mange af de store danske designer og arkitekter. Den første klassiker, som kommer ind i Fritz Hansen regiet er Kinastolen fra 1944, som er designet af Hans J. Wegner. Herefter blev det Børge Mogensens tremmesofa, som blev introduceret som den næste klassiker.

I 1950’erne begyndte Arne Jacobsens samarbejde med Fritz Hansen for alvor – i disse år designede han Myren og Serien 7 stolene. Og senere hen de klassiske stilikoner Ægget og Svanen, der blev designet til Royal Hotel i København.
Igennem årene arbejder Fritz Hansen sammen med mange interessante personer, såsom Piet Hein, Bruno Mathsson og Poul Kjærholm.

Da Fritz Hansen vælger i år 2015 at opkøbe den danske lampevirksomhed Lightyears, er det på grund af at de ser at deres designfilosofi spejler sig hos dem. Den dag i dag ser vi nu en fælles designfilosofi, som er blevet til et brand.

GÅ PÅ OPDAGELSE I VORES FRITZ HANSEN SORTIMENT HER

Skønne lamper fra Fritz Hansen

Du kender sikkert Kaiser Idell lampeserien? Men nu kan du også købe de skønne Caravaggio pendlerne, Suspence serien, Night Owl bordlamperne, Aeon Rocket pendlerne og mange andre under Fritz Hansen brandet.

Kaiser Idell

Kaiser Idell lampeserien består af gulvlamper, bordlamper, pendler og væglamper, som fås i skønne farver, alt fra sort til grøn. Hele serien er centreret omkring det patenterede drejeled og den karakteristiske skærm, som er stemplet med ”ORIGINAL KAISER-idell”. Lamperne er designet af Christian Dell, som har givet hans bud på Bauhaus Design. I dag er lampen kendt, som fornemt tysk design og er stadig meget populær rundet omkring i verden.


Køb en Kaiser Idell lampe her.

Caravaggio serien

De populære og iøjnefaldende Caravaggio lamper, som både fås i pendel, bordlampe, væglampe og gulvlampe blev lanceret i år 2005 og har siden da overtaget mange hjem. Serien er blevet et ægte designikon, hvor det er pendler som er mest kendte verden over. Cecilie Manz står bag det lækre og moderne design, som er så fin med sine feminine linjer og bløde form.


Se hele Caravaggio sortimentet her.

Night Owl bordlampen

Designeren Nicholai Wiig Hansen står bag designet af Night Owl bordlampen fra Fritz Hansen, som er helt uformel og ukompliceret. Bordlampen kommer i 4 skønne farver, Midnight Blue, Smokey White, Midnight Blue/Eg og Smokey White/Eg. Lampen udsender et varmt og nedadrettet lys – det er en lampe som kan anvendes på sengebordet, i vindueskarmen eller skænken.


Køb en af de skønne bordlamper her.
Undersøg det skønne designunivers hos Fritz Hansen lige her – det kan være du finder din nye lampe til hjemmet.