Ole Jensen

Ole Jensen

Født: 1958
Kendte værker: OJ serien fra Loius Poulsen
Uddannelse: Keramiker (og automekaniker)                

Historik
Ole Jensen voksede op på en tankstation og gik i første omgang i lære som mekaniker, men hans nysgerrige sind og interessen for kunst og formgivning, efter endt uddannelse fik ham til at skifte værkstedet ud med Kunsthåndværkerskolen i Kolding, hvor han blev optaget i 1981.


I leret fandt han et materiale, der kunne forløse hans særlige talent. Ler kan formes uden andre grænser end de, som kunstneren sætter for sig selv, og Ole Jensen har med udgangspunkt i leret formået at oversætte sit indre fabulerende sprog til brugsgenstande, der ved første øjekast synes nye og overraskende, men snart bliver selvfølgelige bud på både funktion og æstetik.  For Ole Jensen står det at tænke nyt ikke i modsætning til det fælles genkendelige.

Efter at have færdiggjort uddannelsen som keramiker blev Ole Jensen optaget på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han studerede fra 1985 til 1989. Samtidig indledte han et samarbejde med Royal Copenhagen, hvor han udfordrede leret og samtidig begyndte at arbejde med andre materialer. I dag er leret stadigvæk omdrejningspunktet i hans designproces. Alle ideer udvikles typisk på drejeskiven eller arbejdsbordet, inden de omsættes til det aktuelle materiale.

Ole Jensen arbejder ud fra en filosofi om, at tingene skal være enkle og naturlige, og at formen ikke skal tvinges, men ideelt set vokse frem af sig selv. Hans søgen efter et rent udtryk betyder imidlertid ikke, at hans ting er formelle, tværtimod lyser der en umiddelbar humor og livsglæde ud af hans arbejde.

I samarbejde med Louis Poulsen har Ole Jensen designet belysningsserien OJ, der omfatter en bordlampe, en gulvlampe og en væglampe.

Ole Jensen har modtaget adskillige priser igennem årene, her skal blot nævnets nogle få: Thorvald Bindesbøll Medaljen (2004), Torsten og Wanja Söderbergs Pris, Göteborg (2006), Red Dot Award, IF Product Award, og Design Plus Prize.

Ligesom hans arbejde kan ses på flere museer rundt omkring i Europa blandt andre:
Victoria &Albert Museum i London, Kunstindustrimuseet i København, Röhsska Museet i Göteborg og Habitare Collection, Design Museum i Helsingfors.


Ingen varer
Der er ikke fundet nogen varer ud fra de valgte kriterier
Om Lampemesteren.dk

Designer lamper online

Hos Lampemesteren.dk har vi samlet de mest eksklusive lamper fra designere og producenter i topklassen.

Kvalitet og design
Vi sætter design og kvalitet i højsædet og vores spændende sortiment er nøje udvalgt.  Det betyder at du hos os kan finde lamper som kan opfylde dit behov, hvad enten du er til det klassiske, moderne eller eksperimenterende. Du vil finde lamper som er tidløse, som kan provokere, inspirere eller berøre - lamper som måske vil kunne følge dig resten af dit liv.
Læs mere

Kundeservice

Åbningstider for support:
Mandag-fredag : 8.30 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +45 96 750 477

E-mail: info@lampemesteren.dk

Lampemesteren.dk er e-mærket

Birkmosevej 18  |  6950 Ringkøbing  |  Tlf. +45 96 750 477  |  info@lampemesteren.dk
0 varer i kurven