Schottlander Væglamper

Væglamperne fra Schottlander leveres selvfølgelig fragtfrit og med gratis pære

Bernard Schottlander blev født i Tyskland, nærmere betegnet i Mainz, i 1924 og flyttede til England i 1939. Efter at have tjent med den britiske hær i Indien, lærte han svejseteknikker og tog derefter kunstlinjen på Leeds College of Art efterfulgt af Anglo-French art centre i St John’s Wood på et stipendie.

Bernard Schottlander beundrede Alexander Calder, og skabte ud fra denne inspiration i 1951 Mantis lampe-serien. Bevægelse er flettet dybt ind i alt hvad Schottlander kreerede: en kunstner, en ingeniør og ikke mindst en handyman. Han udtænkte et smart system med modvægte, der blev kombineret med en serie af stærke og fleksible metalstænger.

Lyset med sit evige spil mellem balance og ubalance, afslører nogle af hemmelighederne, bag hvad vi mener med "fast form" og "tom". Og ligesom de uroér som Alexander Calder lavede fremstår Mantis lamperne som om de trodser tyngdekraften. Objekternes kerne af poesi af er en invitation til at indtræde i en drømmeverden af velovervejet afbalanceret elegance ...
Mantis BS2 Sort Væglampe - Schottlander
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Mantis BS5 Sort Væglampe - Schottlander
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Mantis BS5 SW Sort m/Afbryder - Schottlander
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Viser 4 ud af 4 produkter
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.