Studio Thomas Peter Lund

I STUDIO THOMAS PETER LUND udvikles lamper og arkitektur i øjenhøjde.

Atelieret fungerer også som et lille værksted, hvor lamperne håndlaves på bestilling.

De første lamper der kommer fra Studio Thomas Peter Lund er CLOVER lamperne  - CLOVER ONE, CLOVER TWO og CLOVER THREE, bestående af både fælles og forskellige karakteristika. ONE med de korte spidse blade, TWO med de afkortede blade, som er lidt længere og THREE med de kantede og spidse blade - Allesammen fantastiske lamper med skønt lys - Hvilken CLOVER er din favorit?

Find dem alle herunder.

Lamper fra Studio Thomas Peter Lund

Via fysiske lysmodeller undersøges og dokumenteres hans arbejde ud fra grundlæggende elementer af arkitektonisk værdi, så som struktur, væsentlighed, lys, rum og materialitet.
Det handler om at transformere lys - ved at bearbejde programmatiske lysfortællinger, afprøve strukturelle hierarkier og udforske materialernes egenskaber, hvis muligheder testes 1:1.

Den første lamper der kommer fra Studio Thomas Peter Lund er CLOVER lamperne CLOVER ONE, CLOVER TWO og CLOVER THREE, bestående af både fælles og forskellige karakteristika.

CLOVER serien er resultatet af studier og overvejelser med afsæt i dansk lyskultur fra første halvdel af det 20. århundrede.

Projektet her er et eksperiment over udvalgte lysteorier fra perioden.

CLOVER ONE rummer seriens mest botaniske og fortættede udtryk, hvor den største kontrast i lyssætning af skærmenes over- og underside opstår.

Projektet er opbygget af strenge systematiske konstruktioner, som tilsammen danner en botanisk helhed.  
Skærmene er varianter af lampens arketypeform, der tillige er placeret i en intern systematri, der giver en levende og naturlig form.
Hvor skærmene er fastmonteret, er der indsat et lille snit af direkte lys, lige akkurat nok til at skærmene fremstår løsrevet og får et levende udtryk.
Lampen består af flere forskellige tykkelser af lysfølsom folie, fra lampens krop stråler et blødt og diffust lys, som fanges af skærmene, hvis underside oplyses. Lyskontrasten mellem skærmenes over- og underside samt lampens krop giver projektet den særlige visuelle dybde.