Thomas Peter Lund

Thomas Peter Lund (DK), født 1980, er uddannet arkitekt og har en Master of Arts and Architecture fra Arkitektskolen Aarhus.
Han arbejder med eksperimenterende lysdesign, arkitektur og strategisk byudvikling, som udforsker krydsfeltet mellem lys og arkitektur.

I hans atelier STUDIO THOMAS PETER LUND udvikles lys og arkitektur i øjenhøjde.

Atelieret fungerer også som et lille værksted, hvor egne lampedesigns håndlaves på bestilling.

Via fysiske lysmodeller undersøges og dokumenteres hans arbejde ud fra grundlæggende elementer af arkitektonisk værdi, så som struktur, væsentlighed, lys, rum og materialitet.
Det handler om at transformere lys - ved at bearbejde programmatiske lysfortællinger, afprøve strukturelle hierarkier og udforske materialernes egenskaber, hvis muligheder testes 1:1.

Thomas Peter Lund indgår også i arkitektoniske og urbane projekter, der dannes på baggrund af skræddersyede hold af tværfaglige eksperter fra flere forskellige kreative fag, med fokus på aktivering af uudnyttet potentiale.  

Hans arbejde rummer ikke kun det visuelle udtryk, men snarere en lagring af historiske og nutidige teorilag på området, hvis grundproblematikker særligt undersøges og nyfortolkes.

Thomas Peter Lund har i en årrække arbejdet som konkurrencearkitekt, hvor han har været nøgleperson på en lang række af internationale arkitektur- og byplanskonkurrencer. Han har en særlig forståelse for udvikling af strategiske   strukturfortællinger og abstrakte arkitekturmodeller med fokus på samspil mellem lys og rum.

Sideløbende har Thomas Peter Lund udviklet belysningsprojekter, der har været udstillet i en lang række europæiske lande og USA.

Thomas Peter Lund har ad flere omgange boet og arbejdet i Berlin og Malmö, hvorfra han har udviklet en stor del af sit arbejde.
Ingen varer
Der er ikke fundet nogen varer ud fra de valgte kriterier
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.