Opret brugerGlemt adgangskode
Bourgie Bordlampe Guld - Kartell
Bourgie Bordlampe Guld - Kartell
Bourgie Bordlampe Guld - Kartell
Bourgie Bordlampe Guld - Kartell
Specifikationer
EAN:
8200900000337
Materiale:
ABS Plastik
Ø (Diameter):
370 mm
Højde:
680 - 780 mm
Vægt:
3,4 kg
Lyskilde:
3x 40W E14

Bourgie Bordlampe Guld - Kartell

DKK 3.600,00
Prisgaranti
   21-24 dage
Vælg imellem følgende lyskilder
stk.
Varenummer: 8200900000337
Vis mere
Vis mindre
Design
Ferruccio Laviani for Kartell
Koncept En lampe med en uforlignelige stil, Bourgie bordlampen er en af Kartells stor sælgere, dygtigt kombinerer den klassisk stil, fyldighed og tradition med innovation og ironi. Basen i den barokke stil består af tre sammenkoblede dekorerede lag, mens den store lampeskærm er lavet med en plisseret effekt, som skaber et spil af reflektioner når lampen er tændt. I denne Guld udgave er vi helt ude i Feinsmecker-land med store armbevægelser og hornorkester. Lampeskærmens fastgørelses-system indeholder tre forskellige indstillings muligheder, som kan justeres efter den ønskede anvendelse: 68, 73 og 78 centimeter i højden. Bourgie Bordlampe Guld kan benyttes som en fantastisk dekorativ skrivebordslampe eller bordlampe. Den skaber stemning på dit natbord, som en skulptur eller til læsning. Efter stor succes med versionerne i gennemsigtig, sort, guld og krom, tilbyder Kartell et nyt fabelagtigt stykke brugskunst, som er en udgave i uigennemsigtig hvid på ydersiden og guld indeni. Version: 907400
Ferruccio Laviani
Født: 1960
Kendte værker: Lamper fra Kartell, Foscarini og Flos. FL/Y pendlerne, Supernova pendler, E´væglamperne, Cindy bordlamper
Ge´pendlerne, Take bordlamperne, Toobe bordlamperne, Bourgie bordlamperne, Easy pendlerne, Bloom Lampe serien
Uddannelse: Arkitekt fra Polytechnic i Milano.

Historik
Ferruccio Laviani er født i Cremona, Italien i 1960. Fra 1997 til 2005 var han en del af den kunstneriske ledelse af Flos, hvor han forskede og skabte et nyt fortolkende system for deres lys. Har bla. designet Fl/Y, Supernova, E´, Cindy, Ge´, Take, Toobe, Bourgie, Bloom og Easy for både Kartell, Foscarini og Flos.

I 1984 modtog han et diplom i fra Design Polytechnic i Milano og i 1986 tog han sin kandidatgrad i arkitektur i 1986 ved den Polytechnic i Milano

Fra 1986 til '91 var han partner i "Studio De Lucchi srl." og var projekteleder for forskellige firmaer. Han var ansvarlig for den historiske del af Groninger Museum, i Holland sammen med Alessandro Mendini og han samarbejdede med MEMPHIS deltagerne i "12 nye MEMPHIS" MEMPHIS '87 og designede standen for Milan Furniture Fair og show room i New York.

Fra 1991 og stadig er han en del af den kunstneriske ledelse af Kartell og designer deres stande på: den Salone del Mobile Milan, Laeln Messe Koln, ICFF New York.

Siden 1992 har han samarbejdet med Foscarini Murano, hvor han har designet lamper: Orbital fra '92, Dolmen fra '96, Bit fra '93 og Supernova fra '01.
Kartell
Kartell blev grundlagt i Italien i 1949 af den italienske kemiingeniør Giulio Castelli.

Giulio startede med produktion af plastikprodukter til bilindustrien. Senere blev det til plastikprodukter til husholdningen og til sidst efterfulgt af design lamper.
Kartells profil og historie er kendetegnet ved moderne design og højteknologi i forbindelse med produktion af banebrydende plastikprodukter, som dækker en lang række verdenskendte designs skabt af berømtheder som Ron Arad, Antonio Citterio, Michele De Lucchi, Ferruccio Laviani, Piero Lissoni, Vico Magistretti, Enzo Mari, Alberto Meda, Paolo Rizzatto og Philippe Starck.

Designere der alle sætter pris på det væld af viden, som Kartell har på plastiks teknologi og de innovative måder, hvorpå det kan anvendes til effekter indenfor moderne livsførelse.
Af kendte designlamper fra italienske Kartell kan nævnes bla. den utrolig flotte Bourgie lampe som er en absolut bestseller. Dens barokke stil går rent ind hos mange, og så giver den et fantastisk hyggeligt lys i stuen og lampen er en dekoration i sig selv.

Derudover har FL/Y lampen de senere år stormet ind på bestsellerlisten i mange butikker, FL/Y er pendlen med den store transparente skærm, der laves i et væld af farver, og kan passe ind alle steder og i alle hjem.

Af andre designerlamper fra Kartell kan Toobe, Take, Ge, E, Neutra og Cindy nævnes Kartells italienske møbler og lamper er lavet af plastik og ind imellem også stål. Siden 1951 har plastikfabrikken eksisteret, men det var først i 1990, at højt estimerede designere som Philippe Starck blev tilknyttet og gav Kartell dets image som hot inden for plastikmøbler.

Kartell har derfor i alt over tres års erfaring i at designe klassiske møbler og belysning af plast, hvilket har gjort selskabet meget berømt internationalt indenfor italiensk og internationalt design

Du kan også Kartells hjemmeside  her
Vis mere
Om Lampemesteren.dk

Designer lamper online

Hos Lampemesteren.dk har vi samlet de mest eksklusive lamper fra designere og producenter i topklassen.

Kvalitet og design
Vi sætter design og kvalitet i højsædet og vores spændende sortiment er nøje udvalgt.  Det betyder at du hos os kan finde lamper som kan opfylde dit behov, hvad enten du er til det klassiske, moderne eller eksperimenterende. Du vil finde lamper som er tidløse, som kan provokere, inspirere eller berøre - lamper som måske vil kunne følge dig resten af dit liv.
Læs mere

Kundeservice

Åbningstider for support:
Mandag-fredag : 10.00 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +45 96 750 477

E-mail: info@lampemesteren.dk

Lampemesteren.dk er e-mærket

Birkmosevej 22  |  6950 Ringkøbing  |  Tlf. +45 96 750 477  |  info@lampemesteren.dk