Hvilken pære skal du vælge? Mulighederne er mange, og det kan svært at navigere rundt i det store udvalg af forskellige typer, former og farver. Skal den lyse et badeværelse op, er det i stuen, den skal anvendes som hyggebelysning, eller er det måske over spisebordet pæren skal bruges? Hvis du vil være bedre klædt på til at vælge den rigtige pære, kan du tjekke vores guide til pærer eller læse mere nedenunder! Du er også velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail, chat eller telefon, og så hjælper de dig med at finde den rigtige pære til din lampe!
Vi har mange forskellige fatningsstørrelser, blandt andet de populære E27, E14, G9 og GU10, men også de mere specielle som GU5.3, R7S og G23 er at finde i vores store sortiment.
Det er ikke altid let, at finde den rette pære. De forskellige begreber, man skal kigge på, når man skal finde en elpære, bliver ofte blandet sammen. Derfor har vi vores guide til pærer, men vi vil gerne opsummere nogle udtryk hernede.
Søger du en pære, fordi den gamle er sprunget, bør du starte med at undersøge hvilken fatning, den gamle pære havde. De klassiske skrue-i pærer findes overordnet set i to forskellige størrelser; stor og lille fatning. De store hedder E27, og de små hedder E14. E-pærerne er de klassiske pærer, som de fleste nok har prøvet at skrue i eller ud af en lampe. De er desuden opkaldt efter den store opfinder Edison præcis ligesom vores maskot!
G-pærer sidder typisk med en form for klips og er langt mindre hyppig end E-pærerne. De kaldes populært stift pærer.
GU-pærer er en nyere opfindelse og sidder typisk i spotlys, hvor deres to ben nedsættes og drejes omkring 20 grader for at fastmontere dem i en form for bajonetfatning. GU-pæren er designet til at sidde i nedadhængende lamper, og tallet, som følger efter GU, er den afstand, der er mellem pærens to ben.
T-pærer er den sidste pæretype, vi uddyber her. T5 er et lysstofrør og kræver et armatur, der kan bære det.
Når man snakker pærer, er det vigtigt at være opmærksom på begreberne Ra eller CRI, som angiver, hvor god lyset fra en pære er til at gengive farver. Almindeligt dagslys er 100 Ra og gengiver hermed farver helt perfekt. I en LED pære er Ra oftest mellem 80 og 95, hvilket betyder, at farvegengivelsen kan være meget tæt på det, man ser i virkelighedens lys. I et helt almindeligt hjem bør du vælge en Ra på minimum 80, så farverne bliver fine, og lyset er, som det skal være.
LED pærer er meget populære og med god grund. En LED pæres lys angives egentlig i lumen og ikke i watt, som ved andre pærer. Følgende gælder som tommelfingerregel for watt omregnet til lumen:
15W = 140 lumen
25W = 250 lumen
40W = 470 lumen
60W = 800Lumen
75W = 1050 Lumen
100W =1520 Lumen
En LED pære er meget økonomisk og bruger meget lidt strøm. Vi har LED pærer fra blandt andet Colors, DuraLamp, e3light, GN, Philips, Tala.
Der findes mange lamper i dag, hvor pæren er synlig, og hvor den næsten er en lige så stor del af lampens udseende som selve lampen. Du finder derfor også et stort udvalg af smukke og dekorative pærer til alle former for lamper her hos os. Se blandt andet både røgfarvede og ravfarvede pærer samt pærer med forkromet top.
Philips har i samarbejde med Apple designet Philips Hue, som godt kan betegnes som fremtiden lys. Her kan du downloade en app, og i samarbejde med de specialudviklede pærer kan du selv indstille og styre dit lys, lige som du vil have det, med uanede muligheder blandt 16 millioner forskellige farver.
Dette er et stort gennembrud indenfor udviklingen af lyspærer, da det nu er muligt at justere lysstyrke blot ved hjælp af den rigtige pære, hvor du før skulle have både dæmper og timer til. Du kan også bruge Philips Hue som en indbrudspræventiv foranstaltning, da du kan indstille lyset til at tænde og slukke på forskellige tidspunkter og i forskellige rum, når du ikke er hjemme.