Andrea Tosetto

Født: 4. juni 1959
Værker: Kelly, Stockholm samt Tris, for Studio Italia Design
Uddannelse: Kunstskolen og Kunstakademiet i Venedig

Som en forstad til Venedig, ligger Marcon og få kilometer derfra finder vi øen Murano. I 1950 kunne man næsten dagligt se Angelo Tosetto gå turen frem og tilbage – fra sit værksted med kunstneriske lysekroner i Marcon til øen Murano, for at aflure hemmeligheder hos de lokale glasbutikker, der beherskede teknikken af mundblæse glas. Han hæftede sig specielt ved det lys, der kom ud af to enkle materialer – glas og metal, som blev hans nye materialer. Angelos ønske om at designe blev kombineret med hans hjembys traditioner, karakteristika og historie. Det var ren lidenskab og tilhørsforhold til det kunstneriske der var begyndelsen på historien om Studio Italia Design.
Viser 23 ud af 23 produkter

Det italienske familiefirma


Andrea Tosetto er født i 1959 i Mestre. Efter at have deltaget i Kunstskolen og Kunstakademiet i Venedig, startede han i 1977, som 18-årig hos Studio Italia Design. Det var hans far, Angelo Tosetto der grundlagde virksomheden i 1950’erne. Andrea Tosetto overtog hurtigt styringen, hvilket havde stor betydning for virksomhedens udviklingen. Han er blandt andet manden bag den fantastiske Kelly Serie fra Studio Italia Design.

Siden 2013 har Andrea Tosettos søn, Massimilano Tosetto været en del af Studio Italia Design. Han er dermed den tredje generation ved roret i familiefirmaet, der har til opgave at bevare dets arv og bringe det videre i det 21. århundrede.

Studio Italia Design


Med en perfekt balance mellem form og funktion, skaber Studio Italia Design elegante, praktiske og smukke lamper. De kombinerer den basale forståelse for glasarbejde, metalhåndværk og lyssætning med den nyeste teknologi indenfor belysning. Så selvom værkerne er både innovative og moderne, kan man stadig få øje på de karakteristiske træk ved produktet, som forarbejdningsmetoder og kvalitetsmaterialer.

Det italienske familiefirma har fortsat base i Venedig, hvor de producerer kvalitetslamper, der lever op til det prestigefyldte mærkat ”Made In Italy”. De har løbende samarbejde med internationale designere, som har været med til at skabe unikke lamper. Eksempelvis den populære Nostalgi Pendel, som findes i flere forskellige former og materialer.
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.