Anglepoise

Det tidløse og britiske brand, er bedst kendt for deres arkitektlampe Original 1227 – En flot arkitektlampe der er udført i et minimalistisk design. I dag er serien af Anglepoise 1227, udvidet med både pendel, bord-, gulv- og væglampen. Med det industrielle og simple udtryk, passer hele serien let ind i den moderne indretning.

Der er flere videreudviklinger af den ikoniske lampe. Blandt andet lancerede Anglepoise i 2014, Anglepoise Type 75 fra 1968 – i fire nye iøjefaldende farvekombinationer. De nye versioner blev designet i samarbejde med den britiske modedesigner, Paul Smith, der er kendt for at designer herretøj med en fremtrædende stil. Hans mestring af farver ses tydeligt, i den fantastiske fortolkning af Type 75.
Viser 36 ud af 67 produkter

Mere om Anglepoise lampen

I mere end 80 år, har Anglepoise skabt lamper, der betragtes som britiske designklassikere. Med den karakteristiske banebrydende balancemekanik, er lamperne ultimative indenfor fleksibel og funktionel belysning. De passer perfekt i forbindelse med skrivebordet, som sengelampe eller praktisk belysning over hvilken som helst arbejdsområde.

I 1932 udviklede bilingeniøren George Carwardine en ny formel til en fjeder. Han opdager, at en svingarm der understøttes med 4 af disse fjedre med let berøring kan flyttes og alligevel opretholde sin position – og derved var den første Anglepoise-lampen født. I begyndelsen var lamperne meget praktiske og industrielle, men med udvidelsen i 1935, fik sortimentet en ny lampe med kun 3 fjedre – det er den vi dag kender som Original 1227.

Siden 2003 har Kenneth Grange taget hånd om den store lampevirksomhed. Han startede sin karriere som teknisk illustrator og har efterfølgende opnået et godt ry som industriel produktionsdesigner. Efter han tidligere havde identificeret Anglepoise som hans yndlingsdesign – et ”mindre mirakel i balance”, blev han designdirektør for virksomheden. Han bestræber sig på at bevare ideen med en innovativ of nytænkende fremgangsmåde i hans arbejde for Anglepoise.

Selvom lamperne gennem tiden er blevet udviklet og finpudset, er deres funktion og karakteristiske form omhyggeligt bevaret. I dag findes Anglepoise lampen i hjem, på kontoret, restauranter, barer og hoteller i mere end 50 lande. De seneste kollektioner er udviklet i samarbejde med anerkendte designere, som Paul Smith og Margaret Howell – Britisk design, forbliver kernen i det britiske brand.
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.