Coolicon Lamper

Den første Coolicon lampe blev produceret i 1933 i London og har siden været elsket og set i forskellige scener gennem tiden; Hos Royal Air Force, på rådhuse og i magtens korridorer. Lampen er især blevet kendt i Londons Undergrund, hvor lampen blev anvendt i baglokaler og billetkontoret – hvor nogle af lamperne fortsat hænger.

Efter sin forsvinden i 1980’erne har Coolicon Lighting igen sat gang i produktionen af den klassiske og originale Coolicon Lampeskærm. Fremstillet i emaljeret jern i en række smukke og stilfulde farver, har lampen en elegant og samtidig industrielt udtryk. Pendlerne fås både med og uden ‘Underground map’ og i to forskellige størrelser.

Læs om hvordan Coolicon produceres her!
Viser 36 ud af 53 produkter

Coolicon pendel -  industrielt arbejdslys til moderne indretning

Coolicon pendlen blev designet til at give et effektivt lys, på Storbritanniens værksteder og fabrikker. Med sine to “huller” i lampens top, var den med til at reducerer konventionsvarmen med 40% da varmen havde mulighed for at undslippe opad i stedet for nedad – en lettelse for dem der sled i den hårde industri. I dag bliver Coolicon lampen fortsat produceret i England og er fuldstændig tro overfor originalen. De rene linjer og den emaljerede overflade findes i mange forskellige farver.

I forbindelse med at den industrielle stil, har fundet sin vej ind i de private hjem, er lampen igen blevet populær. Med en lampe fra Coolicon får du en lampe, der giver et personligt touch til din indretning samt et funktionelt lys. Placer den over spisebordet eller arbejdsområdet i køkkenet eller på kontoret, hvor det nedadgående lys er helt ideelt til arbejdet. På Caféer og restauranter er lampen yderst anvendelig, da den ikke blot giver et fantastisk lus, men også en hyggelig stemning.  


Underground Map og Coolicons fælles historie


Alle der har rejst i Londons Undergrund, er bekendt med Undergrunds-kortet. Et kort der bragte orden til det omfattende netværk, og senere har bredt sig ud over Londons gader. Det velkendte kort, blev designet af den britiske tekniske tegner – Harry Beck, der på det tidspunkt arbejde på Signal-kontoret i Londons undergrund.  

Ligesom den første Coolicon lampe, blev kortene første produceret i 1933. Den fælles historie, samt pendlens optræden i Londons Undergrund, har inspireret til Coolicon lampeskærmen, hvor undergrunds-kortet vises i alt sin herlighed – enten på toppen af skærmen eller indeni. På grund af sit historiske forhold til Londons Transport, er Coolicon Lighting det eneste firma i verden, med licens til det originale Harry Beck-kort.
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.