Globe lamperne

Vanvittig, farvegal og ”ude på et sidespor” var blot nogle af de betegnelser der i start 60’erne blev brugt, når designeren Verner Panton blev beskrevet i folkemunde. I en tid hvor designere som Arne Jacobsen og Hans Wegner dominerede og brugte naturlige materialer og simpelt formsprog, var Verner Pantons fokus på de menneskeskabte materialer og den hurtige produktion uhørt for sin tid og Verner Pantons mål med at sætte mere kulør på verdenen lykkedes til fulde.

Verner Panton designede både rum, lamper og møbler – alle i samme vanvittige farvevalg og formsprog. Mest kendt er Pantonstolen, som var det første møbel udført ud i et formstøbt stykke og som fik stor ros verden over.

Og lamperne er et kapitel for sig! Verner Panton har designet et væld af lamper blandt andet Fun, Panthella, Flowerpot, Moon, Spiral og Wire.

Men Verner Panton lampen over dem alle må være Globe lampen! Globen er unik og futuristisk, men samtidig klassisk og stilfuld. Den er avanceret, den er håndsamlet og så er den bare vanvittig smuk og et vaskeægte designikon! I dag produceres Globe lamperne af firmaet Verpan.

Globe lamperne er håndsamlet på Verpans fabrik i Horsens, og der findes kun to damer i hele verden, som er certificeret til at samle Globe lamperne. Hver eneste Globe lampe er indgraveret med et serienummer og Verner Pantons signatur, og i hver kasse er der et underskrevet ægthedsdokument. Alt sammen for at sikre den høje kvalitet og ægtheden af din Globe Lampe.

Find Globe lamperne i kategorien herunder.

Mere om Verner Panton Globen

Verner Panton Globen kommer i 8 forskellige varianter og vil se fantastisk ud, hvor end du hænger den! Globen består af en yderskal i akryl, 2 store tallerkener, 2 små tallerkener og en midt, hvori pæren sidder.

Den originale Globe er med blå top, rød bund og stål i midten, men i dag findes Globen også i en udgave med hvide glas tallerkener og hvid ledning. I 2017 blev der ligeledes lanceret en jubilæumsudgave med messing midte, som er blevet meget populær. Sidst men absolut ikke mindst, er der Panto Globen, som er den senest designede lampe i Globe serien, og som tilbyder en mere direkte nedadgående belysning, men med samme look og formsprog som dens kendte storebror.  

VP Globen produceres i dag af Verpan, og er håndsamlet på deres fabrik i Horsens.
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.