Ingo Maurer
Type
12 stk
1 stk
2 stk
15 stk
5 stk
Farver
2 stk
4 stk
2 stk
5 stk
4 stk
3 stk
4 stk
2 stk
Materiale
1 stk
1 stk
7 stk
1 stk
13 stk
Mærke
66 stk
1 stk

Ingo Maurer

Født: 1932

Kendte værker: Knot serien, Johnny B. Butterfly, Birdie serien, BiBiBiBi, Campari serien, Zettel serien, Lucelino serien, den berømte Canned Light Pendel samt mange flere.
Uddannelse: Grafisk Designer


Historik
Fisker-sønnen Ingo Maurer, voksede op på øen Reichenau i Bodensøen sammen med sine fire søskende. I stedet for at følge i faderens fodspor, blev det til en læreplads som typograf, efterfulgt af studiet til grafisk designer i München, Tyskland. De ”internationale Design-tænder” skulle skæres og det skete i 1960, hvor Maurer forlod Tyskland for USA. Det blev til tre år som freelance grafisk designer i New York og San Francisco, inden han i 1963 flyttede hjem til Tyskland.

Firmaet Design M blev her grundlagt og produktionen af lamper efter egne designs startede, hvor dette senere skiftede navn til "Ingo Maurer GmbH" som er sådan vi kender det i dag. En af de første lamper fra 1966, kaldet «Bulb", findes i designsamlingen på Museum of Modern Art.

YaYaHo blev præsenteret i 1984, og er et spændende lavspændings system med et stort udvalg af elementer, der tillader stor fleksibilitet. Grundstammen er de to horisontale wires hvorpå elementerne monteres, og fleksibiliteten og de yderst gennemtænkte indstillingsmuligheder var med til at cementere systemets øjeblikkelige succes. Blandt andet har Maurer opsat YaYaHo systemer til udstillingen "Lumieres je pense et vous" på Centre Georges Pompidou i Paris, Villa Medici i Rom samt på Institut Francais d'Architecture i Paris.

Det fortsatte i 1989 med Fondation Cartier pour l'Art Contemporain (Cartier Foundation for Contemporary Art) i Jouy-en-Josas nær Paris, da de arrangerede en udstilling om Ingo Maurer.
”Lumière Hasard Reflexion", som udstillingen hed var første gang at Ingo Maurer skabte belysnings installationer der ikke var møntet på serieproduktion.
Siden 1989 har en række lamper, systemer og installationer været præsenteret på en række udstillinger, bl.a. Stedelijk Museum i Amsterdam (1993), og Vitra Design Museum organiserede i 2002 udstillingen ”Ingo Maurer - Light - Reaching for the Moon” der er en vandreudstilling som gæstede Europa og Japan. Cooper-Hewitt National Design Museum i New York præsenterede, i 2007, udstillingen “Provoking Magic: Lighting of Ingo Maurer”.
Ingo Maurer star aldrig stille når det drejer sig om innovation og ej heller på det tekniske plan. Der har været Halogen, Lysdioder og nu er det så LED der lystigt inkorporeres.
Ud over de ”normale” serieproducerede lamper er der som sagt projekterne og den dag i dag er Ingo i front, selv om han dog i dag er assisteret af sit team af yngre designere og udviklere. Se produkter fra Ingo Maurer

Om Lampemesteren.dk

Designer lamper online

Hos Lampemesteren.dk har vi samlet de mest eksklusive lamper fra designere og producenter i topklassen.

Kvalitet og design
Vi sætter design og kvalitet i højsædet og vores spændende sortiment er nøje udvalgt.  Det betyder at du hos os kan finde lamper som kan opfylde dit behov, hvad enten du er til det klassiske, moderne eller eksperimenterende. Du vil finde lamper som er tidløse, som kan provokere, inspirere eller berøre - lamper som måske vil kunne følge dig resten af dit liv.
Læs mere

Kundeservice

Åbningstider for support:
Mandag-fredag : 8.30 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +45 96 750 477

E-mail: info@lampemesteren.dk

Lampemesteren.dk er e-mærket

Birkmosevej 18  |  6950 Ringkøbing  |  Tlf. +45 96 750 477  |  info@lampemesteren.dk
0 varer i kurven