Ingo Maurer

Født: 1932

Kendte værker: Knot serien, Johnny B. Butterfly, Birdie serien, BiBiBiBi, Campari serien, Zettel serien, Lucelino serien, den berømte Canned Light Pendel samt mange flere.
Uddannelse: Grafisk Designer


Historik
Fisker-sønnen Ingo Maurer, voksede op på øen Reichenau i Bodensøen sammen med sine fire søskende. I stedet for at følge i faderens fodspor, blev det til en læreplads som typograf, efterfulgt af studiet til grafisk designer i München, Tyskland. De ”internationale Design-tænder” skulle skæres og det skete i 1960, hvor Maurer forlod Tyskland for USA. Det blev til tre år som freelance grafisk designer i New York og San Francisco, inden han i 1963 flyttede hjem til Tyskland.

Firmaet Design M blev her grundlagt og produktionen af lamper efter egne designs startede, hvor dette senere skiftede navn til "Ingo Maurer GmbH" som er sådan vi kender det i dag. En af de første lamper fra 1966, kaldet «Bulb", findes i designsamlingen på Museum of Modern Art.

YaYaHo blev præsenteret i 1984, og er et spændende lavspændings system med et stort udvalg af elementer, der tillader stor fleksibilitet. Grundstammen er de to horisontale wires hvorpå elementerne monteres, og fleksibiliteten og de yderst gennemtænkte indstillingsmuligheder var med til at cementere systemets øjeblikkelige succes. Blandt andet har Maurer opsat YaYaHo systemer til udstillingen "Lumieres je pense et vous" på Centre Georges Pompidou i Paris, Villa Medici i Rom samt på Institut Francais d'Architecture i Paris.

Det fortsatte i 1989 med Fondation Cartier pour l'Art Contemporain (Cartier Foundation for Contemporary Art) i Jouy-en-Josas nær Paris, da de arrangerede en udstilling om Ingo Maurer.
”Lumière Hasard Reflexion", som udstillingen hed var første gang at Ingo Maurer skabte belysnings installationer der ikke var møntet på serieproduktion.
Siden 1989 har en række lamper, systemer og installationer været præsenteret på en række udstillinger, bl.a. Stedelijk Museum i Amsterdam (1993), og Vitra Design Museum organiserede i 2002 udstillingen ”Ingo Maurer - Light - Reaching for the Moon” der er en vandreudstilling som gæstede Europa og Japan. Cooper-Hewitt National Design Museum i New York præsenterede, i 2007, udstillingen “Provoking Magic: Lighting of Ingo Maurer”.
Ingo Maurer star aldrig stille når det drejer sig om innovation og ej heller på det tekniske plan. Der har været Halogen, Lysdioder og nu er det så LED der lystigt inkorporeres.
Ud over de ”normale” serieproducerede lamper er der som sagt projekterne og den dag i dag er Ingo i front, selv om han dog i dag er assisteret af sit team af yngre designere og udviklere. Se produkter fra Ingo Maurer
Delight Væglampe - Ingo Maurer
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Willydilly Pendel 200cm -  Ingo Maurer
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Don Quixote Bordlampe Dimmer - Ingo Maurer
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Knitterling 450cm Pendel - Ingo Maurer
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Savoie Pendel 180cm - Ingo Maurer
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Light Au Lait Væglampe - Ingo Maurer
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Viser 36 ud af 51 produkter
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.