Mantis Lamper

Bernard Schottlander var ikke bare en dygtig designer, han var også en dygtig ingeniør og en exceptionel håndværker. Foruden at lave en lampe der kan dreje hovedet som en knæler, har han skabt en lampe, der elegant læner sig fremover som insektet, og som holder balancen ved hjælp af en serie af modvægte.

Siden den oprindelige Mantis-lampe blev tegnet i 1951, har DCW-Editions tilføjet en lang række produkter i Mantis-serien, og det originale Mantis-udtryk kan nu fås i mange forskellige former og størrelser.
Viser 8 ud af 8 produkter

Knæler-lamper med naturen som inspiration

Knæleren bliver måske brugt som symbol på stilhed, meditation og bøn, men det specielle insekt er en fintunet jæger, der kan dreje sit hoved 180 grader for at lokalisere sit bytte, og som kan nedlægge både små fugle og slanger – og så er den navneinspirationen til Schottlanders 1951 genistreg - nemlig Mantis lampen.

I nogle afrikanske kulturer siges det, at knæleren bringer lykke, de gamle grækere mente at knæleren hjalp rejsende finde vej hjem, og i gamle sydamerikanske kulturer var den et symbol på kvindelig autoritet.

Djævlehesten, som knæleren kaldes i Ozark Bjergene, har med sit unikke udtryk efterladt masser af indtryk igennem tiden – og Mantis lampen fra DCW-editions og Bernard Schottlander med sit foroverbøjede udtryk og slanke krop er direkte inspireret af det smukke insekt.

I dag findes mange forskellige Mantis-varianter, og lampen kan fås som både gulvlampe, væglampe og bordlampe i dag. Én af de nyeste lamper i serien er den nye BS8L, der bygger videre på Mantis-modellens oprindelige udtryk, men som er forbedret og fintunet. Lampen har en vidunderlig silhuet med sin slanke krop og det runde hjul, der erstatter den klassiske modvægt.

Alle Mantis-lamper er justerbare, og den store organiskformet skærm gør det let at pege lampens lys lige akkurat derhen, hvor du mangler lys.


Du kan også se mere om Mantis på hjemmesiden her
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.