Opret brugerGlemt adgangskode
Marcel Wanders
Type
1 stk
7 stk
Farver
1 stk
1 stk
2 stk
1 stk
Materiale
3 stk
2 stk
Mærke
8 stk

Marcel Wanders

Født: 1963
Kendte værker: Skygarden Pendel, Can Can Pendel, Knotted Chair og mange flere.
Uddannelse: Designer   

Historik
Marcel Wanders blev født i født i Boxtel i Holland.. her vælger vi så at springe frem til 1988 hvor han dimitterede som designer fra Hogeschool voor de Kunsten Institute of Arts Arnhem i 1988, efter at være blevet bortvist fra Design Academy Eindhoven. Allerede her var kimen lagt til en rolle som Design-Bandit.

I 1995 åbner han så sit atelier i Amsterdam, for allerede i 1996 at få verdensomspændende opmærksomhed med sin ikoniske Knotted Chair. Stolen var et spændende ægteskab mellem high-tech materialer og low-tech produktionsmetoder. I 2001 stiftede Marcel Wanders og Casper Vissers Moooi hvor Wanders i dag stadig er medejer og Art Director. 

Der arbejdes derudover på højtryk i hans Powerhouse Studio hvor han arbejder som produkt- og indretningsarkitekt samt Art Director. PowerHouse har omkring 50 internationale design specialister som har haft en god klat over de 1.700 projekter for private kunder samt premium-mærker såsom: Kartell, Alessi, Bisazza, KLM, Flos, Swarovski, Boffi, Flos, Puma og mange flere.

Wanders har gennem tiden modtaget diverse designpriser, blandt andet Designpris Rotterdam og Kho Liang Ie prisen. Han har undervist på San Francisco Museum of Modern Art, LIMN, Design Academy, Nike, IDFA , og FutureDesignDays samt et utal af verdens mest prestigefyldte design skoler. Business Week valgte i 2002 Marcel Wanders som en af Europas 25 ”Leaders of Change”.

Af mange betragtes Marcel Wanders som noget alternativ i design verdenen, hvor han har gjort det til sin mission at "skabe et miljø af kærlighed, leve lidenskabeligt og få vores vildeste drømme til at gå i opfyldelse." 

Sammenblandingen af innovative materialer og teknologier sat sammen med, mere eller mindre subtile, referencer til kendte historiske stilarter og arketyper går igen som den røde tråd i Wanders design. For beskueren er det nemt at forholde sig til og ”connecte” med værkerne, hvilket giver en fantastisk bæredygtighed overfor omgivelserne gennem den lange levetid i designet. 

Mest populære
Om Lampemesteren.dk

Designer lamper online

Hos Lampemesteren.dk har vi samlet de mest eksklusive lamper fra designere og producenter i topklassen.

Kvalitet og design
Vi sætter design og kvalitet i højsædet og vores spændende sortiment er nøje udvalgt.  Det betyder at du hos os kan finde lamper som kan opfylde dit behov, hvad enten du er til det klassiske, moderne eller eksperimenterende. Du vil finde lamper som er tidløse, som kan provokere, inspirere eller berøre - lamper som måske vil kunne følge dig resten af dit liv.
Læs mere

Kundeservice

Åbningstider for support:
Mandag-fredag : 10.00 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +45 96 750 477

E-mail: info@lampemesteren.dk

Lampemesteren.dk er e-mærket

Birkmosevej 18  |  6950 Ringkøbing  |  Tlf. +45 96 750 477  |  info@lampemesteren.dk
0 varer i kurven