Martinelli Luce

I 1950 grundlagde den italienske designer Elio Martinelli den virksomhed som senere skulle vise sig at blive én af Italiens mest innovative og eksperimenterende belysningsproducenter. Efter endt uddannelse som scenedesigner fra The Academy of Fine Arts i Firenze startede den unge designer sit egen studio i den toskanske middelalderby Lucca hvorfra han skabte belysningssystemer og lamper til kommercielle indretninger.

I de efterfølgende år samarbejdede han samtidig med flere talentfulde og anerkendte designere fra forskellige steder i Italien. Det sikrede hurtigt virksomheden sin velfortjente status som en innovativ belysningsproducent der var garant for minimalistisk design. Formgivningen var præget af stifterens fascination af naturen og simple geometriske former. Samtidig udviklede og anvendte virksomheden i 1960-1970’erne en række nye materialer som betød at flere spændende og skulpturelle lamper blev til.

Virksomheden er vedblevet at være et familieforetagende og tæller i dag tredje generation. En generation hvis mission er at videreføre det skarpe blik for italiensk design når det er allerbedst.

I dag er Martinelli Luce fortsat kendt og elsket for sin innovative teknologi samt sin skulpturelle og eksperimenterende tilgang til formgivning og design.
Elmetto Bordlampe Orange - Martinelli Luce
Før DKK 2.081,00
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Colibri Væglampe - Martinelli Luce
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Trilly Udendørs Pendel Ø45 - Martinelli Luce
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Plissé Pendel - Martinelli Luce
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Hoop Bordlampe Sort  - Martinelli Luce
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Elmetto Bordlampe Hvid - Martinelli Luce
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Elmetto Bordlampe Gul - Martinelli Luce
Bestil før kl. 15:00, afsendes i dag (hverdage)
Viser 36 ud af 50 produkter

Kendte lamper fra Martinelli Luce – Babele, Cobra og Pipistrello

Den mest kendte af virksomhedens mange lamper er sandsynligvis den smukke Pipistrello bordlampe. Den er designet af Gae Aulenti i 1965. Med inspiration fra naturens organiske formsprog skabte hun en funktionel og anvendelig bordlampe. Hendes fokus på funktionalitet ses blandt andet i brugerens mulighed for at indstille lyset i højden. Midterstykket består af en justérbar teleskopstang som let og praktisk indstilles alt efter hvilken højde brugeren har behov for lys i. Samtidig er det klassiske design fremstillet af innovative plastmaterialer som eksempelvis opal methacrylat. Den er repræsenteret på designmuseer verden over og nyder i dag en særlig status som eftertragtet designobjekt i hele verden.

Skærmens form er inspireret af en flagermus’ vinger og heraf navnet. Pipstrello betyder ”flagermus” på italiensk. Også andre ikoniske og populære lamper er skabt af det traditionsrige italienske belysningsbrand. Oplev lamper som Babele samt Cobra og lad dig inspirere til at forny dit hjem med et strejf af den sydlandske elegance.
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.