PH 5 og PH 5 mini

Den klassiske og efterspurgte pendel er som bekendt skabt af arkitekten Poul Henningsen og produceret af den danske belysningsvirksomhed Louis Poulsen. Et samarbejde som de to bibeholdte Henningsens liv igennem.

Efter allerede at have udviklet sit treskærmssystem i slutningen af 1920'erne påbegyndte han en videreudvikling af netop dette system. I takt med at det elektriske lys også udviklede sig blev hans mission om at sikre blændfrit lys udfordret. Videreudviklingen betød at pendlen fik et revolutionerende femskærmssystem som gjorde lampen total blændfri.

PH 5 blev lanceret i 1958 og er perfekt over et spisebord. En placering som pendlen ofte ses i – for den er nemlig en vaskeægte klassiker i de fleste danske hjem.

PH 5 lamper i et væld af farver

Med 60-års jubilæet for Poul Henningsens ikoniske femskærmssystem lancerede belysningsvirksomheden en ny version i farver. Hvor den klassiske pendel er i hvid, blå og rød, fås de nye udgaver i farvenuancer indenfor den rosa, blå og grønne farvepalette – samt mange flere.
Du kan nu matche pendlen til enhver stil eller ethvert rum. Eller modsat bruge én eller flere af de farvede versioner som kontrast til det helt lyse og nordiske hjem. Oplev alle de forskellige farver her på Lampemesteren.dk.

PH 5 mini


I 2017 udkom den oprindelige pendel så i en mindre udgave. Hvor den oprindelige version måler 50 cm i diameter måler miniudgaven kun 30 cm. Det giver god mulighed for også at udnytte pendlens fantastiske lysegenskaber i mindre sammenhænge.
Minipendlerne er rigtig gode over køkkenbordet – brug flere i samme nuancer eller sæt dem sammen på tværs af farver og nyd det gennemtænkte design og det blændfrie lys. Hæng dem også i entreen eller den lange gang.
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.