Poul Henningsen
Type
12 stk
4 stk
41 stk
4 stk
1 stk
3 stk
Farve
2 stk
4 stk
2 stk
2 stk
36 stk
2 stk
15 stk
2 stk
2 stk
5 stk
9 stk
3 stk
Farver
1 stk
3 stk
3 stk
1 stk
4 stk
Materiale
23 stk
49 stk
2 stk
Materiale
3 stk
2 stk
Mærke
66 stk

Poul Henningsen

Poul Henningsen - PH har designet de verdenskendte PH lamper samt Koglen, PH80, PH5 og kuglelamel for Louis Poulsen.

Født: 1894 - Død: 1967
Kendte værker: PH glaslamperne, P-hat lampen, Koglen, Kuglelamel, PH80 lamperne, PH50 lamperne, alle for Louis Poulsen.
Uddannelse: Arkitekt på Københavns tekniske skole og det Tekniske Universitet i København. Dog færdiggjorde han ikke nogen af dem.
Arbejde: Startede som funktionalistisk arkitekt, gik senere over til belysnings-design. Arbejdede sideløbende som engageret journalist, forfatter og sangskriver.

PH´s lampeserie om fatter både bordlamper, væglamper, gulvlamper og pendler.
Se vores store og spændende udvalg af lamper designet af Poul Henningsen her på siden.

Varenummer: 5703411177624
Før DKK 16.995,00
DKK 14.445,00
Spar DKK 2.550,00
Info / Køb

Historik - Poul Henningsen

Poul Henningsen blev født i København af den berømte, danske forfatterinde Agnes Henningsen. Han færdiggjorde aldrig sin uddannelse som arkitekt, men studerede ved Københavns tekniske skole på Frederiksberg i perioden 1911-1914, og gik derefter tre år ved det Tekniske Universitet i København.

Han startede ud med at praktisere indenfor traditionel funktionalistisk arkitektur, men gennem årene ændrede hans professionelle interesser sig til hovedsagligt at fokusere på belysning og lampe-design, hvilket også er det, der gjorde ham mest berømt. Udover at være designer, begyndte han også at skrive og blev både journalist og forfatter. En kort periode i begyndelsen af 2. Verdenskrig var han arkitekt i Tivoli i København. Men som så mange andre kreative mennesker måtte han flygte fra Danmark under den tyske besættelse. Han blev snart en vital del af den danske koloni af arkitekter i Sverige.

Poul Henningsens livslange samarbejde med Louis Poulsen Lighting begyndte i 1925 og sluttede først ved hans død. I dag nyder Louis Poulsen Lighting stadig godt af hans genialitet - det er alle PH lamperne et bevis på, da de stadig sælges verden rundt og har klassiker status blandt alle lampe elskere.

Poul Henningsen var også den første redaktør af Louis Poulsen Lightings magasin NYT. Den daværende administrerende direktør i Louis Poulsen Lighting, Sophus Kaastrup-Olsen gav Henningsen magasinet som en gave, fordi han var blevet fyret fra den avis, han arbejdede for, da hans meninger var lidt for radikale.

Poul Henningsens pionerarbejde indenfor belysningsteori, hvad angår struktur, skygger, blænding og farvegengivelse sammenholdt med menneskets behov for lys, praktiseres stadig den dag i dag i Louis Poulsen Lighting. Mange arkitekter og designere har ligeledes fundet stor inspiration i konceptet bag PH lamperne, hvilket blot understreger Poul henningsens genialitet.

Læs mere om konceptet bag PH familien her,
Om Lampemesteren.dk

Designer lamper online

Hos Lampemesteren.dk har vi samlet de mest eksklusive lamper fra designere og producenter i topklassen.

Kvalitet og design
Vi sætter design og kvalitet i højsædet og vores spændende sortiment er nøje udvalgt.  Det betyder at du hos os kan finde lamper som kan opfylde dit behov, hvad enten du er til det klassiske, moderne eller eksperimenterende. Du vil finde lamper som er tidløse, som kan provokere, inspirere eller berøre - lamper som måske vil kunne følge dig resten af dit liv.
Læs mere

Kundeservice

Åbningstider for support:
Mandag-fredag : 8.30 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +45 96 750 477

E-mail: info@lampemesteren.dk

Lampemesteren.dk er e-mærket

Birkmosevej 18  |  6950 Ringkøbing  |  Tlf. +45 96 750 477  |  info@lampemesteren.dk
0 varer i kurven