Tala

Tala er et ungt britisk belysningsmærke med en mission om at skabe udsøgte produkter, der har en positiv indvirkning på deres omgivelser.

Virksomheden blev grundlagt af fire venner på universitetet i Edinburgh som havde en fælles passion for design, teknologi og bæredygtighed. Under et projekt med solpaneler på et hoteltag, blev de 4 venner enige om, at man måtte kunne optimere lyskilden yderligere med LED og ideen til deres pærer var født.

Tala producerer LED pærer, som du aldrig har set dem før! Hver med sit forskellige og dragende udtryk, som kan ændre karakteren på din lampe fuldstændig!

Tale har også lanceret en serie af bord- og loftfatninger i eg, valnød og kobber finish. Disse lamper er smukke i sig selv, men kombineret med de flotte pærer, har du en komplet og fantastisk Tala lampe!

Find pærer og lamper fra Tala herunder.

Mere om Tala


Ved et hotelprojekt i Porto, hvor der skulle installeres solpaneler, foreslog de LED-belysning for yderligere at nedsætte hotellets energiforbrug.

Arkitektens klage over det klumpede design inspirerede de 4 designere til at videre udvikle de nyeste teknologi- og fremstillingsprocesser for at se, hvor langt lampens designgrænser kunne skubbes. Og så blev verdens første smukke, bæredygtige pære født.

Udover at implementere den nyeste energibesparende teknologi, mestrer de materialer og teknikker, der har minimal indvirkning på miljøet og stræber efter en gennemsigtig, kulstofneutral forsyningskæde.
Dette giver mulighed for at udvikle pærer, der er produceret til at kunne holde i 10 år eller mere.

Hvert element i designet er valgt til at skabe en moderne og indbydende atmosfære i en enhver indretning. Tala pæren er fremstillet med vægt på teknik og kvalitetskomponenter, samt med et kompromisløs fokus på både design og bæredygtighed, og dette er med til at gøre Tala pærer helt unikke.

Siden starten af virksomheden blev Ten Trees-programmet oprettet, som en forpligtelse til at plante 10 træer for hver 200 solgte produkter. Selvom produkterne er grundlæggende bæredygtige, ønsker de hos Tala at sikre, at forretningen som helhed er kulstofneutral.

Storbritannien har mindre end en tredjedel af det oprindelige skov i forhold til mange andre europæiske lande.

Tala har derfor samarbejdet med The Heart of England Forest om at bygge og beskytte et stort nyt ubrudt skovområde i midten af England. Til dato har de bidraget til beplantningen af 9.000 træer, og de er godt på vej til at nå målet på 35.000 træer i april 2018.

I USA har de samarbejdet med National Forest Foundation for at genskabe økosystemer over hele landet. Til dato har de bidraget til at plante 5000 træer i et område, der er hårdt ramt af skovbrande, Ochoco National Forest i Oregon. I foråret 2018 vil de have plantet ca. 15.000 træer over hele Nordamerika.

Tala tror på ansvarlig iværksætteri, derfor er Ten Trees indlejret i kernen i virksomheden. Deres mål er at udvide programmet i områder, som har det største behov for at efterlade blomstrende skove til fremtidige generationer.
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.