Opret brugerGlemt adgangskode
Tobia Scarpa
Type
1 stk
3 stk
Farver
1 stk
1 stk
Materiale
2 stk
1 stk
Mærke
4 stk

Tobia Scarpa

Født: 1935
Kendte værker: Biagio Bordlampe, Foglio Væg, Papillona Gulv samt et væld af spændende møbler og bygninger.
Uddannelse: Arkitekt og Designer 

Historik 

Tobia Scarpa har det ikke fra fremmede da han er søn af arkitekten Carlo Scarpa, og om det er stærke familiebånd vides ikke, men han har tilbragt sin karriere i fødelandet Italien. Han har samarbejdet med sin kone Afra, på designs for noget nær alle de store internationale virksomheder, herunder Flos, Cassina, Knoll og B & B Italia. Sammen har de udviklet et fabelagtigt formsprog indenfor brugbart og tilgængeligt luksusdesign, alt sammen baseret på den teknologiske udvikling samt en bred vifte af spændende materialer.

Både Tobia og Afra uddannede sig på Instituto Universitario di Architettura i Venedig. I slutningen af 1950'erne, og begyndte derefter deres fælles karriere på Venini glasværket. I 1960 åbnede de deres egen tegnestue i Montebelluna, hvor møblerne, såsom Chair Model 917, blev fremstillet hos Cassina med en indgroet påskønnelse af overdådige materialer, samt en forståelse for behovet for de komfortable og elegante designs der var ved at blive populære i Italien. Her var udstrakt brug af Valnød, Ask og Læder på menuen, dog var Scarpas tilgang enklere og måske mere klassisk end nogle af de samtidige kollegers, og dette selvom der blev brugt moderne materialer og konstruktionsteknikker. 

I denne periode blev der skabt store møbel-klassikere som den dag i dag stadig produceres, da de kan bruges sammen med indretninger der køre stilen stramt men også sammen med antikviteter eller helt moderne møbler.

Tobia Scarpa og Pier Castiglioni fik til opgave at designe nogle af de første lamper til Dino Gavinas nystartede firma, og i dag er der vist ikke ret mange der ikke kender til Flos. "Papillion" lampen fra Flos, fra 1973, var en af de første lamper der brugte newhalogen teknologien.

Tobia og Afra Scarpa har også slået deres streger inden for den kommercielle arkitektur og indretning, især senere i deres karriere. Noget af det mest kendte er blandt andet fabrikken i Castrette di Villorba (Treviso)  for tøjfirmaet Benetton, samt deres prototype butik i Italien og flere forskellige butiks indretninger.  Tobia har også været lektor ved School of Industrial Design i Venedig. 

Gennem hele sin karriere arbejdede han ud fra mottoet, om at design "er et erhverv uden en regler… det der er tilbage (om som det kan betale sig at tale om) ” er det endelige og konkrete resultat…  nemlig selve objektet."


Varenummer: 8200900000110
Før DKK 2.000,00
DKK 1.600,00
Spar DKK 400,00
Om Lampemesteren.dk

Designer lamper online

Hos Lampemesteren.dk har vi samlet de mest eksklusive lamper fra designere og producenter i topklassen.

Kvalitet og design
Vi sætter design og kvalitet i højsædet og vores spændende sortiment er nøje udvalgt.  Det betyder at du hos os kan finde lamper som kan opfylde dit behov, hvad enten du er til det klassiske, moderne eller eksperimenterende. Du vil finde lamper som er tidløse, som kan provokere, inspirere eller berøre - lamper som måske vil kunne følge dig resten af dit liv.
Læs mere

Kundeservice

Åbningstider for support:
Mandag-fredag : 10.00 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +45 96 750 477

E-mail: info@lampemesteren.dk

Lampemesteren.dk er e-mærket

Birkmosevej 18  |  6950 Ringkøbing  |  Tlf. +45 96 750 477  |  info@lampemesteren.dk
0 varer i kurven