Friis & Moltke

Året er 1954 – Far til Fire i Sneen spilles i biograferne, Frank Sinatra ligger tungt på grammofonerne verden over, Vesttyskland tilbydes NATO medlemskab, og Knud Friis og Elmar Moltke grundlægger deres legendariske tegnestue FRIIS & MOLTKE. Aarhusfirmaet står i dag bag en perlerække af offentlige og private byggerier fra Skjern og til Vordingborg, og fra Ankara i Tyrkiet og til Nuuk i Grønland, og har siden deres grundlæggelse cementeret sig som værende nogle af de, der har sat de største fingeraftryk på dansk og international design og arkitektur. FRIIS & MOLTKE ejes og ledes i dag af otte partnere, og tegner til alt fra kolossale offentlige byggerier og helt små elegante lamper.

Her på siden kan du finde Friis og Moltke lamper fra deres samarbejde med Frandsen, hvor både den fantastiske Minneapolis-serie er at finde, der indeholder både pendler, bordlamper og væglamper, samt de altid elegante FM 1954 og FM 2014. Tag et kig herunder! Vi er sikre på, at du også vil falde for de legendariske designeres designs!
Viser 26 ud af 26 produkter

Friis og Moltke Design

Det ligger dybt for den aarhusbaserede tegnestue at respektere bæredygtigheden – både bogstaveligt og figurativt. Siden de første spadestik til firmaet i 1954 har det været vigtigt for FRIIS & MOLTKE at bygge forretning omkring værdier om udvikling, dialog og nytænkning. I dag er deres arbejder altid med FNs 17 verdensmål for øje – og det er vigtigt altid at holde fokus på bæredygtigheden i deres designs, både for det fysiske og det sociale miljø.

Minneapolis Lampen


Minneapolis kom til verden i 1984. Friis og Moltke designede den til Scanticon Hotel and Conference Center, der ligger i Midwestbyen Minneapolis, Minnesota. Lampen skulle omfavne den skandinaviske stil, og vidne om den danske designtradition til de mange internationale gæster, der besøgte hotellet og konferencecentret.

Lampens minimalistiske udtryk skaber en spændende silhuet – og den brede skærm sikrer et behageligt lys, der gør lampens hoved oplagt både som væglampe, gulvlampe, bordlampe og pendel – og det endte også med, at Friis og Moltke lavede en komplet serie af forskellige lampetyper i samme familie, som både fås i hvid og sort. I dag er det Frandsen der udgiver lampen, så du kan trygt regne med, at lamperne er produceret i højeste kvalitet.
Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.