Vipp

I 1932 vandt Holger Nielsen en bil på sin billet til det lokale fodboldstadion og dette blev begyndelsen på Vipp. Han vidste det bare ikke.

Han solgte bilen, købte en metalpresser og få år senere, da hans kone Marie havde brug for en spand til sin frisørsalon, gik han ud i sit værksted og fremstillede det, der i dag er kendt som Vipp pedalspanden.

Dette er senere blevet til en stor portefølje af redskaber, køkkener, badeværelser, møbler og lamper.

Mere om Vipp´s historie

Vipp er stadig et familieejet, uafhængigt dansk designfirma, der drives af Holgers datter, Jette Egelund, hendes to børn Kasper og Sofie og 45 ansatte i København.

Uanset om det er at fremstille en pedalspand, gentænke det modulære, fritstående køkken, udvikle en møbelkollektion eller skabe Vipp Hotel, måles kvaliteten af produkterne og koncepterne på deres langsigtede evne til at give en oplevelse ud over det sædvanlige.

I 2009 blev pedalspanden en del af den permanente designkollektion på MoMA i New York - det eneste sted i verden, hvor pedalspanden kun er til dekoration.

Del dine billeder med @lampemesteren
Tag #yeslampemesteren, så bliver dine billeder måske vist her. Inspirer og lad dig inspirere, fra en unik bolig til en anden.