AJ Gulv - Et tidløst lampevalg


AJ GULVLAMPE - ET TIDLØST LAMPEVALG
Tag med på en rejse tilbage til 1960’erne. Der var Beach Boys på grammofonen, Flower Power bevægelsen buldrede derudaf og Martin Luther Kings berømte ord ”I have a dream” ekkoede igennem USA. Og i vores eget lille land blev verdens første designhotel opført lige midt i København. Lige præcis det designhotel, blev fødslen af nogle af de mest populære og ikoniske møbler og lamper fra Arne Jacobsen. Og lamperne, det er lige præcis dem, som denne artikel kommer til at handle om. Nærmere bestemt AJ Gulvlampen.
Arne Jacobsen revolutionerer dansk design

Arne Jacobsen revolutionerer dansk design

Arne Jacobsen blev født i 1902, og uddannede sig til arkitekt i 1924. Kreativiteten buldrede dog i den unge Jakobsen, så efter endt eksamen startede han en ny uddannelse på Kunstakademiet i København i 1927. Arne Jacobsens tankegang var innovativ og dybt præget af hans arkitektoniske baggrund, og han blev derfor hurtigt et af de unge håb på skolen. Året efter hans afgangseksamen vandt han en designpris for et projekt til Nationalmuseet, og så var stilen lagt for en lovende designkarriere.

I årene omkring 1930’erne satte Arne Jacobsen for alvor sit navn på landkortet, og hele den nye stil, International Funktionalisme, blev født med Arne Jacobsen i spidsen. I de kommende år tegnede Arne Jacobsen et utal af huse i ind- og udland, alle sammen med det samme enkle, funktionalistiske og moderne udtryk. Blandt andet Rødovre Rådhus, Nationalbanken og rådhuset i Århus er alle ikoner designet af Arne Jacobsens hånd.      

I løbet af 50’erne kastede Arne Jacobsen sig også over møbeldesign, med samme arkitektoniske formsprog som hans bygninger. Designikonet ”Myren” var den første stol der så dagens lys, og den er stadig den dag i dag en vanvittig populær stol verden over.
Verdens første designhotel

Verdens første designhotel

Så kommer vi til 1. juli 1960, året hvor en helt speciel bygning i hovedstaden endeligt stod færdigt, og Danmarks første skyskraber var en realitet. Som et ikonisk vartegn i Københavns skyline, stod SAS Royal Hotel nu færdigt.

SAS Royal Hotel blev designet af Arne Jacobsen som det første designhotel i verden. Hotellet skulle gøre Danmark populær i turistsammenhæng og blive et attraktivt rejsemål for Amerikanske turister, som med nye flyruter havde nemmere ved at komme til de nordiske lande.

Alt på hotellet var gennemsyret af Arne Jacobsens øje for moderne og elegant design! De ikoniske stole, Svanen og Ægget, blev designet specielt til hotellets foyer og skulle stå som det bløde modstykke til den kantede arkitektur på bygningen. Den gennemførte stil blev ført ud til fulde og selv bestik, sengebord, gardiner og tapet var Arne Jacobsens design.
Et designikon er født

Et designikon er født

En del af designkonceptet var selvfølgelig også belysningen på hotellet. AJ Lamperne blev tegnet i 1957, som en billedskøn og skulpturel del af indretningen til SAS Royal Hotel, og var med sit formsprog og elegante arkitektonisk udtryk noget helt nyt i lampeverdenen. AJ Lampen blev efterfølgende produceret i samarbejde med Louis Poulsen.

AJ Gulvlampen, eller som nogen vil kalde den - AJ Standerlampen - var en af disse ikoniske lamper!

I dag er AJ Lamperne blandt de mest populære lamper, da det tidløse design passer ind i enhver bolig. Om du er til det
nordiske og minimalistiske, eller om du har knald på farverne og kører efter ”more is more” princippet, så er der garanti for, at en AJ Lampe vil passe perfekt hjemme hos dig.
Se AJ gulvlamperne her
AJ Gulvlampen - Forkæl dig selv og dit hjem

AJ Gulvlampen - Forkæl dig selv og dit hjem

Læn dig tilbage på sofaen, smid benene op og nyd en kop dejlig varm kaffe. Kig rundt i din stue – Hvad mangler der? Hvad med en smuk og elegant AJ Gulvlampe ovre i hjørnet af stuen, som lige giver det der ekstra lækre touch af luksus og komplimenterer ethvert møbel?

AJ Gulv Gulvlampen er en vanvittig smuk og en dekorativ lampe, og kommer i et væld af farver og passer til enhver smag. Det klassiske design fra Arne Jacobsens hånd er virkelig kommet til sin ret i denne fantastiske lampe, som også kommer som væglampe og bordlampe.

AJ Gulvl er et designmøbel i sig selv, og vil gøre sig fantastisk ved siden af sofaen, ved reolen eller måske i walk-in afdelingen? Som navnet siger, hvor end der er et gulv, ja der vil en AJ Gulvlampe med garanti se fantastisk ud! En lampe med en fantastisk og spændende designhistorie, og med tydelige referencer til fortiden, men også perfekt i nutidig indretning.

Er du til en smuk midnatsblå, en okkergul, rustrød, klassisk sort, frisk aubergine, mørk grøn, simpel hvid eller grå? Er du til det helt klassiske og er du måske en smule farveforskrækket eller går du all-in på farvepaletten med knald på farverne derhjemme? Valget er dit, men hvilken farve du end måtte vælge, er en AJ Gulvlampe en smuk tilføjelse til dit hjem, som du med garanti ikke vil fortryde. Og du så kalder den standerlampe eller gulvlampe, blander vi os ikke i!
FIND AJ LAMPERNE HER