Kaare Klint
Type
1 stk
1 stk
1 stk
Farver
1 stk
1 stk
Materiale
1 stk
2 stk
Mærke
2 stk

Kaare Klint

Født:1888 - Død:1954
Kendte værker: Færdiggørelsen af Grundtvigkirke, Frugtlygten, Øreklapstolen, Faaborgstolen, Safaristolen, den “Røde stol”, Sofa med høje sidevanger model 4118, Additionsofa model 4865.
Uddannelse: Arkitekt og møbeldesigner

Historik

Kaare Klint, som både var arkitekt, kunsthåndværker og designer, og en dygtig og meget respekteret en af slagsen har haft stor indflydelse på dansk møbelkunst generelt. Hans talent nød virksomheden Le Klint godt af og i 1944 designede han "Frugtlygten" som stadig er en af Le Klints mest solgte lamper.

Som læremester havde han arkitekten Carl Petersen, men også hans far P.V. Jensen-Klint, som startede byggeriet af Grundtvigkirken i Emdrup, et byggeri som det var Kaare Klint der senere færdiggjorde.

Til at begynde med var det dog mest af alt kunsten der trak og ikke arkitekturen og på den tid var der ikke langt fra begrebet kunst til design, og det blev da også møbeldesignet, der gjorde ham berømt.

Kaare Klint var tilhænger af en stram matematisk funktionalisme, og begyndte under 2. verdenskrig at studere de menneskelige proportioner for at skabe møbler, der var tilpassede kroppens behov.

Kaare Klint mente at det var vigtigt at bibeholde traditionerne, så langt de fleste af de møbler, han tegnede, tog udgangspunkt i allerede eksisterende elementer, blot med præg af hans forkærlighed for matematikken og hans proportionsstudier.

Kaare Klint var også blandt de første til at skabe et samarbejde mellem snedkerne og møbeldesignerne. Han samarbejde med snedkerfirmaet Rud. Rasmussen, som den dag i dag stadig producerer hans møbler. Dette samarbejde har for hele designverdenen betydet, at langt de fleste af de danske klassikere er lavet i træ.

Om Lampemesteren.dk

Designer lamper online

Hos Lampemesteren.dk har vi samlet de mest eksklusive lamper fra designere og producenter i topklassen.

Kvalitet og design
Vi sætter design og kvalitet i højsædet og vores spændende sortiment er nøje udvalgt.  Det betyder at du hos os kan finde lamper som kan opfylde dit behov, hvad enten du er til det klassiske, moderne eller eksperimenterende. Du vil finde lamper som er tidløse, som kan provokere, inspirere eller berøre - lamper som måske vil kunne følge dig resten af dit liv.
Læs mere

Kundeservice

Åbningstider for support:
Mandag-fredag : 8.30 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +45 96 750 477

E-mail: info@lampemesteren.dk

Lampemesteren.dk er e-mærket

Birkmosevej 18  |  6950 Ringkøbing  |  Tlf. +45 96 750 477  |  info@lampemesteren.dk
0 varer i kurven