Lamper til køkken - Inspiration til lækker belysning

Køkkenet er et sted, hvor vi tilbringer rigtig meget tid, både hyggetid og arbejdstid/madlavningstid. Derfor kræver et rum som køkkenet ordentlig belysning, som fungerer til alle lejligheder. Der findes 3 former for belysning, som køkkenet gerne skal indeholde – det er det centrale lys, arbejdslyset og stemningslyset.

    • Centralt lys – Det centrale lys ses ofte, som en loftlampe eller en pendel. Det er et lys, som giver den centrale belysning og det er det lys, som lyser selve rummet op – samtidig med at det kan give stemning til køkkenet.

    • Arbejdslys – Det er meget vigtigt med et godt arbejdslys i køkkenet, da det er det lys, som du benytter, når du tilbereder maden ved køkkenbordet. Arbejdslyset skal lyse arbejdsområdet godt op, være skarpt og have den rette farvetemperatur. Arbejdslys kan det både komme oppefra eller foran én, dog skal man huske at undgå skygger, for at få det bedste lys at arbejde i. Arbejdslyset skal være over køkkenbordet, komfuret og vasken.

    • Stemningslys – Er med til at give hygge og karakter til køkkenet, det kan ofte kombineres med den centrale belysning ved hjælp af en lysdæmper. Giv dit køkken en fantastisk stemning med stemningslys.

Køkkenet er et sted, der kræver god belysning, som skaber et overblik i det åbne køkken, men også på skabe og i hylder. Vi har lamper til alle former for belysning i køkkenet og her kan du få en smule inspiration til, hvad der passer godt ind i køkkenet, både i forhold til stil, hvilke pærer der er bedst og hvilke varianter af køkkenbelysning der findes, som samtidig er mest praktisk.
Pendel til køkken - Klassisk, retro eller moderne?

Når det kommer til køkkenbordet og pendler lamper, så skal man huske at have ophængningshøjden i tankerne. Som hovedregel plejer man at sige, at lamperne skal hænge omkring 75-80 cm over bordpladen, for at få den bedste arbejdsbelysning. For at undgå skygger måler man køkkenbordspladens bredde, dividere dette med 3, resultatet af dette måler man så ud fra væggen – det er her hvor pendler lampen skal hænge, hvis du vil undgå skygger.  Dette er kun en rettesnor og det kan sagtens være, at dit hjem kræver en anden slags ophængning. Du er altid velkommen til at kontakte os, for at få et godt råd om ophængning eller hvilken lampe du skal vælge.

En god ide er at hænge flere ved siden af hinanden med en smule afstand, for at få den mest ensartede belysning i køkkenet. Der er mange muligheder, når det kommer til pendler lamper i køkkenet, og de kommer i flere forskellige stilarter.

PH 2/1 pendel  fra mærket Louis Poulsen er en ægte designklassiker, som er designet af Poul Henningsen. Det er en elegant og tidløs pendel, som har et klassisk design, der passer ind i mange stilarter på grund af det simple, men unikke design.
Der findes flere varianter inden for PH familien, den klassiske som den der er på billedet, men derudover er der også nogle mere moderne og sjove varianter i PH serien.

PH lampeserien er en lampe, som giver et rigtig godt lys med det reflekterende treskærmssystem. Det meste af lyset bliver sendt nedad, hvilket giver et blødt og diffust lys.Billedet er fra vores kære kunde @valdealma, som har lagt billedet på Instagram


Flowerpot VP1 fra mærket &tradition er en rigtig flot og stilren pendel, som har et moderne look, men samtidig et meget klassisk design, der passer fint ind i det skandinaviske hjem.

Her ses lampen i mat hvid, men denne pendel fås i 14 elegante farver. Det er en lampe, der giver en rigtig god belysning til køkkenet, samtidig med at den oplyser ens hverdag med dens flotte design. Flowerpot giver et varmt lys til dens omgivelser, hvilket passer godt til et rum, som køkkenet.

Billedet er fra vores kære kunde @homehappydk, som har lagt billedet på Instagram
Beat Light serien fra mærket Tom Dixon er en utrolig fed og spændende pendelserie, som har fået sin inspiration fra 80’erne. Det er en serie, som er en smule retro, men stadig har et moderne udtryk – det er en lampe der giver et friskt pust til køkkenet, især hvis man blander serien sammen.

Lampeserien fra Tom Dixon er inspireret af den skulpturelle enkelhed, som er produceret i messing. Det er en serie af lamper, der udsender et rigtig kvalitets lys. Hver enkelt Beat Light lampe er unik, grundet dens håndlavede fremstilling i messing.

Billedet er fra PinterestLED pærer til lamperne i køkkenet

LED pærer er passende til lamper i køkkenet, da de giver et behageligt og godt arbejdslys, som egner sig rigtig godt til dette rum. Udover at LED lyskilder udsender et godt lys, så er det også energibesparende, hvilket vil kunne ses på elregningen, samtidig med det har de også en levetid, som ligger i gennemsnit på 15 år. LED belysning til køkkenet giver dig en høj lys kvalitet og en god farvegengivelse.

En LED lyskilde sikre dig en høj kvalitet af belysning og egner sig rigtig godt til køkkenet, grundet dens farvegengivelse. Derudover har LED pærer en rigtig god farvetemperatur, hvilket har stor betydning i køkkenet.

    • Praktisk belysning, altså arbejdsbelysning skal der gerne bruges et neutralt hvidt lys, som har 3500-4000 kelvin.

    • Stemningslys skal der anvendes et varmt hvidt lys, som har 2600-2900 kelvin.

Køkkenet skal have en mat og varm belysning, som giver en god farvegengivelse på de madvarer du står og arbejder med. Vi har mange lampe varianter, hvor der er indbygget en LED lyskilde eller hvor man kan tilvælge en LED pære, det er bare med at dykke ned i vores kæmpe univers af lamper til køkkenet.

Denne lampe er fleksibel og funktionel, hvilket er to ord, der passer rigtig godt til rum som køkkenet. Aim pendel i sort fra mærket Flos er en lampe, som kan justeres trinløst i højden, som derfor kan være med til at opfylde dine behov for belysning.

Denne simple og lækre pendel er helt perfekt til køkkenet, både som arbejdsbelysning, men også som den centrale belysning. Derudover har denne fantastiske pendel indbygget en LED lyskilde, som er den lyskilde, der fungerer bedst til køkkenet og når det kommer til arbejdsbelysning.

Billedet er fra Pinterest
Zero serien er en stilfuld, minimalistisk og klassisk serie, som let kan passe ind alle steder i hjemmet. Det er en lampe, som fås i flere forskellige størrelser og farver. Zero S1 LED pendel fra mærket Light Point, som giver et lys der spreder sig nedad og henover køkkenbordet. Zero serien er LED lamper, der giver den perfekte belysning til arbejdslyset over køkkenbordet og køkkenøen.

Zero serien kan fås i farverne, sort, guld, hvid og mocca, derudover fås de i 4 forskellige størrelser.

Billedet er fra  Pinterest
Nyheden fra mærket Louis Poulsen, Doo Wop, i messing og kobber og stål, som egner sig rigtig godt til køkkenet. Det er en uhøjtidelig og enkel pendel, som skaber liv og giver et friskt pust til indretningen.

Det er en pendel, hvor de kan tilvælge en LED pære, som vil forbedre lysudfaldet i køkkenet. Det er en lampe, som giver en god og blød belysning til rummet, der er nedadrettet og ved hjælp af den hvidlakeretet inderskærm giver den en indre reflektor. Selve skærmen er med til at give et opadgående lys, som reflekteres i skærmen og bliver samtidig sendt nedad. Det er den perfekte lampe til køkkenet.

Billedet er fra PinterestEn lampe der minder om den vi har på billedet er, Solo Sqaure loftlampen, som er fra mærket Light Point. Det er en flot og enkelt lampe, som er helt ideel til køkkenet. Loftlampen kommer i sort, guld eller hvid, og kommer også i et rundt design, som lige så diskret og simpel i sit design. Derudover har den en indbygget LED lyskilde i sig, hvilket jo er det lys der fungerer bedst til køkkenet.

En anden god loftlampe, som egner sig godt til køkkenet er Focus serien fra Light Point, som udsender et varmt hvidt lys med sin indbygget LED lyskilde. Det er en lampe, som sætter focus på tingene, hvilket også ligger i navnet på lampen. Den har et enkelt og stilrent design, som kan passer ind mange steder i hjemmet.


Billedet er fra PinterestOvervej din køkkenbelysning, loft-, pendel eller væglamper

Der findes et utal af belysnings muligheder til køkkenet, såsom loftlamper, pendler og væglamper. For at få en godt arbejdsområde i køkkenet er der flere ting, der kan være praktisk, men det kommer selvfølgelig også an på smag og behag. Når man er i gang med overvejelserne omkring køkkenbelysning, så er det vigtigt at tage forbehold for, hvordan køkkenet er indrettet.

Væglamper er noget, som er det helt store i øjeblikket, når det kommer til indretning af køkkenet. Det er en lampe, som er super praktisk, når det kommer til køkkenet, da den ofte kan drejes, flyttes og vendes på i forhold til hvor dit behov er til belysning i køkkenet. Væglampen giver dig mulighed for at få lys direkte på det sted, hvor du står og kokkerer/arbejder. Væglamper er nutiden fleksible køkkenlampe.

Pendler lamper er de mest fortrukne lamper, når det kommer til belysning i køkkenet. En god ide er at, når man vælger en pendel, så skal skærmen ikke være for stor, da den hurtigt kan være til gene og være forstyrrende.

Loftlamper er praktiske og lette at have og gøre med, de skal blot monteres i loftet og så passer de nærmest sig selv derefter.

Når det kommer til at vælge belysning til køkkenet, så er det vigtigt at lampen er fleksibel.

Det er rigtig vigtigt at overveje belysningen til køkkenet nøje, da lyset skal give et godt arbejdslys, som gerne lyser køkkenbordet op, derudover skal køkkenet også have en central belysning, som giver det generelle lys til hele køkkenet.

Hvis du har brug for fleksibilitet og funktionalitet er 265 væglampen fra mærket Flos, helt perfekt til formålet. Det er en væglampe, som er så fleksibel at den snildt kan erstatte loftlamper og pendler. Væglampen har en rigtig lang arm, som måler omkring 2 meter, armen kan styres til det sted, hvor du har behov for lys.

Det er en spændende og flot lampe, som passer godt ind i det minimalistiske køkken. 265 væglampen fås i 3 forskellige faver, sort, hvid og blå.

Billedet er fra vores kære kunde @sofieweinreichengell, som har lagt billedet på InstagramEn anden fleksibel og funktionel lampe er, 304L40 væglampe fra mærket Lampe Gras. Denne væglampe har en bevægelig arm, som kan være med til at styre lyset derhen, hvor behovet er. Det er en stilren og enkelt lampe, som fås i 5 forskellige flotte farver.

Derudove har Lampe Gras lavet en helt serie af flotte og bevægelig lamper, som gør det nemt og brugbart for os som konsumere. Det er helt klart en lampeserie man skal tjekke ud, da den helt klart er det værd. Lampe Gras er blevet mere og mere populært gennem årene og det fortsætter den vej.

Billedet er fra vores kære kunde @hosmajorskan, som har lagt billedet på InstagramSemi pendel fra det danske mærke GUBI er en rigtig flot pendel, som har et karakteristisk og smukt design. Det er den perfekte lampe, hvis man leder efter en lampe der skaber et godt lys. Semi pendlens emaljerede skærm udsender et diffust lys og konformt lys, der er fuldkommen ideelt til køkkenbordet og køkkenøen.

Denne pendel har et unikt design, som er tidløst og kommer i 8 forskellige farver og 3 størrelser, så der er noget for enhver smag.

Billedet er fra PinterestBeing loftlampen fra Philips Hue er den perfekte loftlampe, den er stilren og enkelt i dens design. Det er en lampe, hvor du selv kan indstille styrken på lyset, hvilket er praktisk i forhold til central- og arbejdsbelysning. Ved den bedste form for arbejdsbelysning kan man justere lampen til omkring de 4000 kelvin, derudover kan lampen også dæmpes. Det er en funktionel lampe, som man kan blive helt afhængig af.

Being loftlampen har mange funktioner, og giver et godt lys, som er nedadrettet og bliver spredt ud til siderne. Lampen kan fås i sort og hvid.

Billedet er fra PinterestVi håber at vi nu har givet dig inspiration og viden omkring belysning til køkkenet, hvis de skulle have spørgsmål eller have brug for vejledning er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvor du vil være i de bedste hænder.

Om Lampemesteren.dk

Designer lamper online

Hos Lampemesteren.dk har vi samlet de mest eksklusive lamper fra designere og producenter i topklassen.

Kvalitet og design
Vi sætter design og kvalitet i højsædet og vores spændende sortiment er nøje udvalgt.  Det betyder at du hos os kan finde lamper som kan opfylde dit behov, hvad enten du er til det klassiske, moderne eller eksperimenterende. Du vil finde lamper som er tidløse, som kan provokere, inspirere eller berøre - lamper som måske vil kunne følge dig resten af dit liv.
Læs mere

Kundeservice

Åbningstider for support:
Mandag-fredag : 8.30 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +45 96 750 477

E-mail: info@lampemesteren.dk

Lampemesteren.dk er e-mærket

Birkmosevej 18  |  6950 Ringkøbing  |  Tlf. +45 96 750 477  |  info@lampemesteren.dk
0 varer i kurven