Lamper til dit soveværelse - Vælg de rigtige!

Det rette valg af soveværelseslamper kan gøre hele forskellen, men det kan være svært at finde de rigtige. Soveværelses belysning skal være behageligt, afslappende og hyggeligt, men du har også brug for ordentligt grundbelysning, så det er vigtigt at vælge soveværelseslamper, som dækker dine behov.  

Læs med her og få gode tips og idéer til belysning i dit soveværelse.


De bedste læse- og væglamper til dit soveværelse.

De bedste læse- og væglamper til dit soveværelse.

En meget populær lampeserie til soveværelset er AJ fra Louis Poulsen. AJ serien er designet af Arne Jacobsen i 1960 og er uden tvivl en ægte designklassiker.  Både AJ Bord og AJ Væg hitter og det ses især hos vores søde kunder.

Her har man valgt AJ Væg i sort til soveværelset, hvilket er super flot, da det bryder den hvide væg. Er du mere til farver, så er serien nu i 10 forskellige, hvor især Grafitgrå, Lysgrå, Natblå og Aubergine er utrolig populære. Der hersker dog ingen tvivl om at AJ i sort er vores bestseller.
Se hele AJ serien her.

Billedet er fra vores Instagramkunde @camillasundahlEn anden Instagram kunde har også valgt AJ Væg i soveværelset og her ses det tydeligt, hvor meget man kan ændre udtryk, ved at male, enten en enkelt væg eller som her, hvor der er malet et felt der indrammer sengen. Igen, er du til farver, så mal en væg i en lækker farve og vælg sorte eller hvide lamper, eller modsat - en rolig væg med farvet lamper. En tredje løsning som også er rigtig flot er, tone i tone. Vælg f.eks. en mørkgrå væg og brug lysegrå lamper eller en blå væg med mørkeblå lamper. Bare sørg for at de to farver ikke er helt ens, da effekten så forsvinder.  

Billedet er fra endnu en Instagramkunde @valdealma


AJ er det oplagte valg som læselampe, da den kan vippes og drejes 60 grader til siderne, så her har du både en funktionel og klassisk designerlampe til dit soveværelse.
Brug også AJ Bord ved sengen, hvilket virker utrolig godt. Det er nemmere, da man slipper for monteringsdelen og så kan du også altid bruge bordlamperne andre steder i dit hjem.

Vil du se hvordan lyset er, så tjek vores facebookvideo ud med soveværelses inspiration, hvor du bla. kan se AJ Bord, Lampe Gras, Milk, Caravaggio Read, Bollard og Tolomeo.
Se videoen her.

En anden populær soveværelses lampe er Tolomeo. Artemides Tolomeo Bordlampe er fra 1987 og er en af verdens mest populære bordlamper, og er frontrunner inden for design, lysudbytte, bekvemmelighed og æstetik.  

En af grundene til Tolomeos store popularitet, er fleksibiliten i den fuldt ud justerbare krop. Det giver total kontrol over lyset og den er derfor super anvendelig i soveværelset, da du kan flytte lyset i den retning dit behov er. Har du en elevationseng, er Tolomeo også god, pga. armens længde.
Her ses Tolomeo Væglampe i sort og igen, så er det tydeligt at se, lampetten er utrolig fleksibel og anvendelig. Den har et lækkert design, den er funktionel og så giver den et godt læselys.  

Brug den som bordlampe, eller montere den på væggen. Der fås både fod og beslag, samt den fås i flere farver og størrelser, så med Tolomeo serien finder du nemt en lampe til lige dit behov.

Billederne er fra PinterestLampe Gras er endnu en populær lampe og også til soveværelset. Serien fås i utallige varianter, om du er til gulv, væg, pendel eller bord, samt stativ eller beslag, så har Lampe Gras det hele. Farve valget er også et bredt spektrum, så mulighederne er mange og er derved også med til at gøre Lampe Gras utrolig eftertragtet.  

Lampe Gras er et ikon for det 20. århundrede – i 1922 designede Bernard- Albin GRAS en række lamper der var tænkt til brug i kontorer og til industrien. GRAS lampen, som den senere blev kaldt, var totalt unik med sit enkle, robuste og alligevel meget ergonomisk design.


Den grundlæggende form er med hverken skruer eller svejsede samlinger, som er med til at gøre lampens design unik. Den lange arm og krop, gør lampen særdels funktionel og fleksibel, så anvendelsesmulighederne er mange og vi ser den brugt i alle rum, af samme årsag.  

I dag er La Lampe GRAS lampen blevet et efterspurgt samlerobjekt i hele verden, især i Frankrig, USA samt Japan. Bernard- Albin Gras talentfulde og visionære design har vist sig at være tidløst.

Billederne er fra Pinterest


Loftlampe til soveværelset, hvilken skal du vælge?

Loftlampe til soveværelset, hvilken skal du vælge?

Vi har et bredt udvalg af loftlamper til dit soveværelse, men hvilken skal du vælge? Jeg vil komme med lidt forslag og den første er Hope fra Luceplan. Må det gerne være romantisk, er Hope nemlig det helt rette valg af loftlampe til soveværelset, da lyset multipliceres og der genskabes en behagelig, glitrende og rolig stemning, drysset med tusindvis af lys der virker som diamanter. Dette har været inspirationskilden til navnet: Hope.

Hele Hope serien fra Luceplan er utrolig populær og især pga. den visuelle lethed og valget af materialer.
Hope er lavet i polycarbonat formet som kronblade, som faktisk er dannet af Fresnel linser, hvilket optimerer refleksion og brydning af lyset og forbedrer lyseffekten, men reducerer energiforbruget. Her får du simpelthen en lækker design loftlampe, med de fineste detaljer, som er kommet for at blive.
En anden romantisk loftlampe, som er en af vores favoritter til soveværelset, er den smukke Caboche. Lampen er transparent og består af kugler i akryl, og den indre skærm er i opaliseret sandblæst glas. Kuglerne som sidder hele vejen rundt om lampen, reflekterer lyset på samme måde som små vanddråber, der rammes af sollyset og sammen med den indre opaliserede skærm bevirker det, at lampen på ingen måde blænder.

Caboche loftlampe giver et smukt lys, hvor end man ønsker belysning i loftet og grundet halogenpæren på 120W vil det være nok lys, som loftbelysning i dit soveværelse.  

Se hele Caboche serien her.Er du mere til den minimalistiske og stilrene stil er  Being fra Philips Hue et meget godt valg, som er helt ideel til entreen, kontoret eller soveværelset, hvor man kan have stor gavn af de features Philips Hue lamperne har.

Loftlampen giver et direkte nedadrettet lys, men også ud af siden, hvilket gør at lyset rammer loftet, for så at blive reflekteret ned og ud i rummet.
Being loftlampen er med White Ambiance, hvilket betyder at den giver hvidt lys, som man kan justere alt efter om man ønsker et koldt eller varmt lys. Udover at kunne justere kelvin graden, kan du også dæmpe lampen. Dette gøres med din app eller med den medfølgende fjernbetjening, så med Being er det bare utroligt nemt at styre lyset lige efter dit behov.


Leg med belysningen i dit soveværelse – Philips Hue.

Leg med belysningen i dit soveværelse – Philips Hue.

Philips Hue sortimentet giver en helt ny måde at bruge belysningen i hjemmet på. Kodning af lys-styring som før krævede dyre el-installationer i huset, løses nu med Hue pærer, en brigde og Philips Hue app’en.

Philips Hue produkter er reelt en helt ny måde at tænke belysning på, da det nu bruges til at skabe velvære i hverdagen. Du kan kode det til at vække dig, give dig godt arbejdslys, give dig fornyet energi og til at tænde lyset i hele huset når du nærmer dig, eller slukke lyset når du kører hjemmefra.
Indstil f.eks. dit lys i soveværelset til gradvist at slukke om aftenen, så du langsomt bliver afslappet eller gradvist at tænde om morgenen, så du langsomt vågner og føler dig frisk.    

Find Philips Hue sortimentet her.