Lamper til dit soveværelse - Vælg de rigtige!LAMPER TIL SOVEVÆRELSET
Det rette valg af soveværelseslamper kan gøre hele forskellen, men det kan være svært at finde de rigtige. Soveværelses belysning skal være behageligt, afslappende og hyggeligt, men du har også brug for ordentligt grundbelysning, så det er vigtigt at vælge soveværelseslamper, som dækker dine behov.  De bedste læse- og væglamper til dit soveværelse.

De bedste læse- og væglamper til dit soveværelse.

En meget populær lampeserie til soveværelset er AJ fra Louis Poulsen. AJ serien er designet af Arne Jacobsen i 1960 og er uden tvivl en ægte designklassiker.  Både AJ Bord og AJ Væg hitter og det ses især hos vores søde kunder.

Her har man valgt AJ Væg i sort til soveværelset, hvilket er super flot, da det bryder den hvide væg. Er du mere til farver, så er serien nu i 10 forskellige, hvor især Grafitgrå, Lysgrå, Natblå og Aubergine er utrolig populære. Der hersker dog ingen tvivl om at AJ i sort er vores bestseller.
Se hele AJ serien her.

Billedet er fra vores Instagramkunde @camillasundahl


AJ er det oplagte valg som læselampe, da den kan vippes og drejes 60 grader til siderne, så her har du både en funktionel og klassisk designerlampe til dit soveværelse.
Brug også AJ Bord ved sengen, hvilket virker utrolig godt. Det er nemmere, da man slipper for monteringsdelen og så kan du også altid bruge bordlamperne andre steder i dit hjem.  

Vil du se hvordan lyset er, så tjek vores facebookvideo ud med soveværelses inspiration, hvor du bla. kan se AJ Bord, Lampe Gras, Milk, Caravaggio Read, Bollard og Tolomeo.

Se videoen her.En anden populær soveværelses lampe er Tolomeo. Artemides Tolomeo Bordlampe er fra 1987 og er en af verdens mest populære bordlamper, og er frontrunner inden for design, lysudbytte, bekvemmelighed og æstetik.  

En af grundene til Tolomeos store popularitet, er fleksibiliten i den fuldt ud justerbare krop. Det giver total kontrol over lyset og den er derfor super anvendelig i soveværelset, da du kan flytte lyset i den retning dit behov er. Har du en elevationseng, er Tolomeo også god, pga. armens længde.


Her ses Tolomeo Væglampe i sort og igen, så er det tydeligt at se, lampetten er utrolig fleksibel og anvendelig. Den har et lækkert design, den er funktionel og så giver den et godt læselys.    

Brug den som bordlampe, eller montere den på væggen. Der fås både fod og beslag, samt den fås i flere farver og størrelser, så med Tolomeo serien finder du nemt en lampe til lige dit behov.

Billederne er fra Pinterest
Lampe Gras er endnu en populær lampe og også til soveværelset. Serien fås i utallige varianter, om du er til gulv, væg, pendel eller bord, samt stativ eller beslag, så har Lampe Gras det hele. Farve valget er også et bredt spektrum, så mulighederne er mange og er derved også med til at gøre Lampe Gras utrolig eftertragtet.  

Lampe Gras er et ikon for det 20. århundrede – i 1922 designede Bernard- Albin GRAS en række lamper der var tænkt til brug i kontorer og til industrien. GRAS lampen, som den senere blev kaldt, var totalt unik med sit enkle, robuste og alligevel meget ergonomisk design.
Den grundlæggende form er med hverken skruer eller svejsede samlinger, som er med til at gøre lampens design unik. Den lange arm og krop, gør lampen særdels funktionel og fleksibel, så anvendelsesmulighederne er mange og vi ser den brugt i alle rum, af samme årsag.  

I dag er La Lampe GRAS lampen blevet et efterspurgt samlerobjekt i hele verden, især i Frankrig, USA samt Japan. Bernard- Albin Gras talentfulde og visionære design har vist sig at være tidløst.

Billederne er fra Pinterest
Kesta Bordlampe Black/Gold fra Lindby er et enkelt og dekorativ design, der pynter i alle indretningsstile. Lampen har et minimalistisk udtryk, grundet det spinkle stel og den tynde cylindriske stofbetrukket lampeskærm i matsort med en gyldenfarvet inderside, der spreder et blødt og varmt skær, som er perfekt, inden at man skal sove, når man vågner eller imens man læser. Kesta er en yderst æstetisk bordlampe, både når den er tændt og slukket, hvorfor du både får en funktionel lyskilde og et dekorativt element, der pynter på dit soveværelse.
Charlia Gulvlampe Silver fra Lindby er et minimalistisk og stilrent design med et tre lange ben i et naturligt træmateriale med en udsøgt cylindriskformet lampeskærm i hvid, som er en klassisk kontrast, der gør sig godt i enhver indretningsstil. Den hvide lampeskærm skjuler én enkelt lyskilde, der sørger for at lyset bliver spredt på en blød og behagelig måde både op og ned fra lampeskærmen, hvilket skaber en hyggelig og afslappet stemning, som gør Charlia til den perfekte soveværelseslampe. Lampens harmoniske æstetik gør også, at den både fungerer som lyskilde og dekorativt element, der smukt belyser og pryder dit soveværelse.  
Kalinda Væglampe Grey/Oak fra Lucande kan med sin beskedne størrelse samt enkle og æstetiske design placeres i alle former for indretningsstile – lige fra de moderne til de klassiske, minimalistiske eller retro-inspirerede. Lampen er fremstillet i solid beton med nydelige træ og metal detaljer, som skaber en flot kontrast, der gør væglampen til et dekorativt element såvel som en funktionel lyskilde i dit soveværelse. Væglampen spreder et nedadrettet, blødt og varmhvidt lys, der har en hyggelig og behagelig effekt, som gør dit soveværelse til et varmt og rart sted at være.  
Benjiro Bordlampe White/Chrome fra mærket Lindby er et funktionelt og elegant design, der kan pryde i de fleste indretningsstile. Den moderne bordlampe har et elegant blankt metalstel, som fuldendes af den hvide stofbeklædte lampeskærm. Her har bordlampen også en ekstra lille lampe, som du kan justere til dine behov. Benjiro er den perfekte soveværelseslampe, grundet dens ekstra lyskilde, som spreder et mere fokuseret og direkte lys, som er ideelt til læsning, hvor den større lampeskærm spreder et mere diffust og blødt lys, der er behagelig inden man skal sove eller når man lige er vågnet. Desuden sidder afbryderen oppe under lampeskærmen, så du let og hurtigt kan tænde og slukke for det specifikke lys, du har behov for.  


Loftlampe til soveværelset, hvilken skal du vælge?
Vi har et bredt udvalg af loftlamper til dit soveværelse, men hvilken skal du vælge? Jeg vil komme med lidt forslag og den første er Hope fra Luceplan. Må det gerne være romantisk, er Hope nemlig det helt rette valg af loftlampe til soveværelset, da lyset multipliceres og der genskabes en behagelig, glitrende og rolig stemning, drysset med tusindvis af lys der virker som diamanter.
Sebatin Loftlampe Grey/White/Nickel fra Lindby udstråler en elegance og enkelthed, som klæder soveværelset, både når lampen er tændt eller slukket. Loftlampen består af et spinkelt metalstel, der omsluttes af en stofbetrukket lampeskærm i en skøn grånuance, hvor lyset trænger smukt igennem. Lampen har integreret LED lys, der er skjult bag en matteret skærm, som gør, at lyset bliver spredt på en ensartet, blød og blændfri måde ud til hele rummet. Desuden har lyset en Kelvin på 3000, som gør, at den udsender et varmhvidt lys, der formår at skabe en hyggelig og afslappet stemning, som gør soveværelset til et skønt sted at være.

Du kan få designet i flere farver og størrelser se dem her!
Hele Hope. serien fra Luceplan er utrolig populær og især pga. den visuelle lethed og valget af materialer. Hope er lavet i polycarbonat formet som kronblade, som faktisk er dannet af Fresnel linser, hvilket optimerer refleksion og brydning af lyset og forbedrer lyseffekten, men reducerer energiforbruget. Her får du simpelthen en lækker design loftlampe, med de fineste detaljer, som er kommet for at blive.En anden romantisk loftlampe, som er en af vores favoritter til soveværelset, er den smukke Caboche. Lampen er transparent og består af kugler i akryl, og den indre skærm er i opaliseret sandblæst glas. Kuglerne som sidder hele vejen rundt om lampen, reflekterer lyset på samme måde som små vanddråber, der rammes af sollyset og sammen med den indre opaliserede skærm bevirker det, at lampen på ingen måde blænder.

Caboche loftlampe giver et smukt lys, hvor end man ønsker belysning i loftet og grundet halogenpæren på 120W vil det være nok lys, som loftbelysning i dit soveværelse.  

Se hele Caboche serien her.


Er du mere til den minimalistiske og stilrene stil er  Being fra Philips Hue et meget godt valg, som er helt ideel til entreen, kontoret eller soveværelset, hvor man kan have stor gavn af de features Philips Hue lamperne har.  

Loftlampen giver et direkte nedadrettet lys, men også ud af siden, hvilket gør at lyset rammer loftet, for så at blive reflekteret ned og ud i rummet. Being loftlampen er med White Ambiance, hvilket betyder at den giver hvidt lys, som man kan justere alt efter om man ønsker et koldt eller varmt lys. Udover at kunne justere kelvin graden, kan du også dæmpe lampen. Dette gøres med din app eller med den medfølgende fjernbetjening, så med Being er det bare utroligt nemt at styre lyset lige efter dit behov.
Leg med belysningen i dit soveværelse – Philips Hue.

Leg med belysningen i dit soveværelse – Philips Hue.

Philips Hue sortimentet giver en helt ny måde at bruge belysningen i hjemmet på. Kodning af lys-styring som før krævede dyre el-installationer i huset, løses nu med Hue pærer, en brigde og Philips Hue app’en.

Philips Hue produkter er reelt en helt ny måde at tænke belysning på, da det nu bruges til at skabe velvære i hverdagen. Du kan kode det til at vække dig, give dig godt arbejdslys, give dig fornyet energi og til at tænde lyset i hele huset når du nærmer dig, eller slukke lyset når du kører hjemmefra.
Indstil f.eks. dit lys i soveværelset til gradvist at slukke om aftenen, så du langsomt bliver afslappet eller gradvist at tænde om morgenen, så du langsomt vågner og føler dig frisk.    

Find Philips Hue sortimentet her.
SE VORES UDVALG AF LAMPER TIL SOVEVÆRELSET HER