Lamper til kontor - Design og funktionLAMPER TIL KONTOR

Der er behov for god belysning, når man sidder på kontoret om det så er en hel arbejdsdag eller om det bare er i et par timer. Når det kommer til lamper til kontoret, så er det vigtigt at belyse det område, hvor der skal arbejdes med. Derudover er det vigtigt at belysningen passer til det arbejde, som udføres på arbejdspladsen.

En rigtig god ide er at kombinere naturligt lys, samtidig med at man har en form for kunstig belysning. Det er vigtigt at huske på, at belysningen skal passe til arbejdet, der udføres. Når størstedelen af ens arbejdstid er ved computeren, betyder det at der er større krav til belysning end normalt. Det er derfor vigtigt med en jævn overgang i belysningen ved computeren. Området hvor man arbejder skal være tydeligt belyst, derudover er den praktisk og godt, hvis man har funktionelle og fleksible lamper på skrivebordet. Design og funktion går hånd i hånd sammen, og har begge stor betydning for en god arbejdsbelysning.


Skal skrivebordlamper være med LED?
LED belysning på kontoret giver et bedre arbejdsmiljø, samtidig med at det er billigere i brug. En LED lyskilde giver den mest effektive belysning ved skrivebordet. LED-lamper har mange fordele, som er værd at tage med i overvejelserne, når man skal købe lamper til kontoret. En LED pære har en længere levetid, end de normale pære, derudover vil de også kunne ses på elregningen, at man har benyttet en LED pære fremfor en anden. LED belysning tændes med det samme, og giver fuld lysstyrke til arbejdsrummet. En sidste god fordel ved at benytte lamper med LED, er at de ikke afgiver varme, derfor påvirker de heller ikke indeklimaet på kontorpladsen.

Vi giver her nogle forslag til, hvilke skrivebordslamper, der fungerer bedst til kontoret og skrivebordet, med og uden LED. Skrivebordlamper behøver nødvendigvis ikke at være med LED, men til tider er det, der som fungerer bedst.
Kelvin bordlampen fra mærket Flos er den perfekte lampe til kontoret og arbejdsområdet, det er en lampe, hvor der er en indbygget LED lyskilde. Denne bordlampe har et asymmetrisk lys, som er det der fungerer bedst, når det kommer til skrivebordslys.

Det er en smuk, elegant og funktionel skrivebordslampe, som har et kipbart lampehoved, hvilket gør at de kan vende og dreje hovedet, som det passer dem. Derudover er Kelvin bordlampen udstyret med en lysdæmper, som har 3 niveauer. Denne flotte bordlampe fra Flos, kommer i 2 størrelser, og 4 neutrale farver, sort, hvid, krom og antracit.Denne skrivebordslampe har fået inspiration fra bladene på et træ, det er en enkelt, let og smuk lampe, som passer godt ind i det skandinaviske hjem. Leaf bordlampen fra mærket Muuto er fuldkommen ideel til skrivebordet og fungerer godt som arbejdslampe og læselampe.

Lampen har en indbygget LED lyskilde, der kan dæmpes, hvilket giver dig mulighed for at justere lyset styrke alt efter, hvilket behov de har. Leaf bordlampen kommer både, som gulvlampe og bordlampen, derudover kan man vælge mellem farverne, hvid, sort, grøn og grå.


Kontorlamper til loft – det skal du være OBS på!
Når det kommer til loftlamper på kontoret er det vigtigt, at lyset kommer ind fra siden af. Hvis de vil have den bedste form for loft belysning til kontoret, så er det direkte/indirekte belysning, som fungerer bedst. Ved direkte/indirekte lys, er det sådan at størstedelen af belysningen bliver sendt opad og den mindste del af belysningen bliver sendt nedad.

Vi anbefaler at loftlamper og pendler hænges minimum med en højde på 120 cm. Hvis der er højere til loftet end normalt, så kan lampen sagtens hænges højere. En god ide er at udnytte det naturlige dagslys, her er det dog vigtigt at placere kontorbordet på den måde, at lyset kommer ind fra siden af, for at undgå refleksioner i computerskærmen. Det er vigtigt at undgå spejlinger, når det kommer til kontorbelysning, derfor er det okay at prøve sig frem med forskellige ophængninger eller placeringer af den gældende lampe. Det er vigtigt at loft armaturer ikke er placeret lige foran eller lige over computerskærmen, da det ville give refleksioner og spejlinger i skærmen. En god ide er placere ud fra skrivebordets sider.
PH 5 pendel fra mærket Louis Poulsen er en ægte designklassiker. Det er en meget populære lampe, som passer ind i hele hjemmet, også på kontoret. PH 5 lampen er fuldkommen blændfri og har et reflekterende flerskærmssystem, der udsender et diffust lys.

Denne flotte pendel har et bredt udvalg af farver, som passer ind i nutidens trends og tendenser, der vil kunne ses i de 5 forskellige varianter. PH 5 giver et behageligt lys til arbejdsområdet, som spreder sig godt uden at blænde. PH 5 lamperne er designet af Poul Henningsen.
Loftlampen, Being, fra Philips Hue kommer både i farven, hvid og sort. Det er en meget enkelt og stilren loftlampe, som passer perfekt til kontoret. Lampen har et direkte nedadgående lys, samtidig med at den lyser ud til siden, som reflekterer ud i rummet. Det er en rigtig smart loftlampe, da den kommer med White Ambiance systemet, som giver et hvidt lys, der kan justeres efter behov.

For det bedste arbejdslys, kan man vælge at justere lampens lys til omkring 4000 kelvin, skulle der være brug for mere energi i hverdagen kan lyset justeres op til 6500 kelvin. Der er mange praktiske funktioner i denne Being loftlampe, som gør at den egner sig perfekt til kontoret og arbejdspladsen.


Lexine Pendel Silver fra Arcchio er en klassisk loftlampe til storkontoret. Lampen har et nydeligt og enkelt design, der kan blende ind i ethvert miljø, hvor det hænger smukt ned fra loftet. Lexine er udstyret med integreret LED lys og en matteret overflade, der spreder lyset på en ensartet, behagelig og blændfri måde for dig og dine kollegaer. Du kan også med fordel placere flere lamper sammen, for at skabe en bredere belysning, der når ud til alle hjørner af kontoret.


Kontorbelysning, sådan placeres lamperne
Det er nødvendigt at have en god belysning, når man sidder og arbejder på kontoret. Hvis de skal have en skrivebordslampe, så er det vigtigt at lampens lys kommer ind fra siden af og samtidig er under deres øjenhøjde. På den måde undgår de refleksioner i skærmen og at blive blændet af belysningen. Det er en rigtig god ide, at have en skrivebordslampe, som har en bevægelig og fleksibel arm, da det gør det nemmere at indstille lampen, i forhold til den position de vil have den i. En bordlampe med en asymmetrisk lysfordeling er praktisk, da lyset bliver kastet ud til siden, hvilket fungerer godt, når man sidder og arbejder.

Vi ser ofte at det er skrivebordslamper, som bliver anvendt, det er normalt også bordlampe, som fungerer bedst, når det kommer til arbejdslamper. Dette skyldes at bordlamper ofte er mere medgørlige og at de kan flyttes rundt på, alt efter hvor ens lysbehov er. Dog ses det mere og mere på flere kontorer, at væglamper bliver populære, der findes nemlig også mange fleksible og funktionelle væglamper, der egner sig rigtig godt til kontoret. Her hos Lampemesteren har vi fundet et par forslag frem, som de måske kan lade dig inspirere af.

Det er vigtigt at huske på, at når arbejdsbelysning er ved computeren, så må den endelig ikke reflektere i skærmen eller lave spejlinger. Det er derfor en god ide at placere lyset modsat i forhold til, om man skriver med venstre eller højre hånd. En anden god ide er at hvis deres computer står ved et vindue, så skal den stå i en vinkel på 90° væk fra vinduet, på den måde undgår de refleksioner og spejleringer i skærmen.
Tolomeo bordlampen fra Artemide er en verdens mest populære bordlampe, den giver et fantastisk lysudbytte og er utrolig fleksibel.

Hele lampens krop er justerbar, hvilket giver én en fuldkommen kontrol over lampens lys. Tolomeo bordlampen har et stilrent, enkelt og råt design, som vil klæde de fleste kontorborde. Denne flotte bordlampe fås i farverne alu, sort og hvid. Dog findes Tolomeo bordlampen også i andre modeller, hvor der er flere forskellige og flotte farver.

En ægte klassiker indenfor bordlamper, er selvfølgelig AJ bordlampen fra Louis Poulsen. Denne elegante og flotte bordlampe, har et unikt design, som er designet af Arne Jacobsen. Det er en perfekt skrivebordslampe, da den har et asymmetrisk lys, som egner sig rigtig godt som arbejdsbelysning.

Det er muligt at vippe lampe hovedet, hvilket gør det muligt at retningsbestemme lyset i forhold til hvordan dit behov er på arbejdsbordet.

AJ bordlampen fås i 10 forskellige flotte farver, her ses den i farven, lys petroleum.265 væglampen fra mærket Flos er en meget fleksibel lampe, som både kan erstatte bordlampen, gulvlampen og pendlen. Denne meget fleksible væglampe fås i tre farver, sort, hvid og blå. 265 væglampen har en lang arm, som gør at de kan tilpasse lampens placering alt efter, hvor deres behov er til belysning på kontoret.

Det er en spændende og meget flot lampe, som har et lækkert design, der passer ind på mange af de skandinaviske kontorer. Det er en rigtig praktisk lampe, som i forhold til ergonomi bare kan tilpasse sig i forhold til behovet. 265 væglampen giver et godt sammenspil mellem velfærd og ydeevnen, og kan være med til at optimere arbejdsindsatsen.


Bestlite BL6 væglampen fra mærket GUBI er en tidløs klassiker, som har et stilrent og smukt design. Det er en fleksibel lampe, hvor lampearmen og lampehovedet kan justeres alt efter, hvor behovet til lys er. BL6 væglampen er perfekt til kontoret, da lyset styres efter deres behov.

Det er en væglampe, som er elsket af designere og arkitekter, da den er med til at forbedre deres arbejdsdag. Denne smukke væglampe fås i 9 forskellige flotte farvekombinationer, som kan være med til at give liv til deres kontor.
Kimya Bordlampe Messing/Marmor fra Lindby er et yderst elegant og dekorativt design, der giver det triste skrivebord et ekstra pift. Lampen er en sofistikeret kombination af en nydelig marmorbase, et enestående messingstel, en flot kugleformet lampeskærm med en synlig pære, der smukt fuldender lampen. Her kan du med fordel vælge en dekorativ pære med en mat overflade, så du ikke bliver blændet af lyset, hvor du også kan vælge en dæmpbar pære, sådan at du selv kan kontrollere lysintensiteten. Ønsker du en funktionel lyskilde såvel som et æstetisk element til dit kontor, så er Kimya det oplagte valg.

Du kan også få det skønne design som gulvlampe se den her!
Eleni Bordlampe White fra Lindby har et enkelt og moderne design samt høj en funktionalitet, der hurtigt gør denne lampe til et absolut must-have til skrivebordet. Her kan du indstille lyset i fire niveauer, og gå fra 3000 til 6200 Kelvin, så du veksler imellem varmhvidt og køligere lys. Du kan også kontrollere lysintensiteten i en mere dæmpet eller kraftigere retning, så du på den måde får præcis den ønskede belysning alt efter dit behov. Her kan du også indstille lyset til at slukke automatisk efter 60 minutter. Desuden er selve lampearmen og lampehovedet yderst fleksible, således at de kan vippes og drejes i de retninger, hvor du ønsker belysningen. Med denne lampe får du en moderne og energibesparende lyskilde, som tilføjer et ekstra pift til dit skrivebord.

Du kan også få Eleni i en elegant sort farve – se den her
Profina Bordlampe Bronze fra mærket Lindby er et klassisk design i en moderne og stilren udgave. Lampen har et tidløst og eksklusivt udtryk, der giver dit kontor et ekstra pift. Lampen består af et poleret stel i enten en bronze eller rust farve, som står i smuk kontrast til den råhvide lampeskærm, der samtidig kan justeres efter behov. Den råhvide glaslampeskærm spreder et blødt og behageligt lys ud til alle hjørner, der nemt kan afbrydes ved den traditionelle trækafbryder med ledning, som minder dig om gammel tid. Dette ikoniske design har overlevet tidens tand, og du kan derfor have denne æstetiske og tidløse lampe til at pryde dit kontor i mange år.

Se Profina lampen i den flotte rust farve her!
SE VORES UDVALG AF KONTORLAMPER HER