Spisebordslamper – Tidløst design og kvalitet

Spisebordet er et centralt samlingspunkt i hjemmet, hvor der skal være plads til hygge og fællesskab. Ved hjælp af spisebordslamper, kan du sætte dit eget personlige præg, men udvalget er stort og beslutningen kan være svær.

Er du på udkig efter nye spisebordslamper og søger inspiration, så læs med i denne artikel, hvor vi giver gode råd og tips til, hvordan du finder det rette belysning til dit spisebord.Hvilken lampe skal du vælge over spisebordet?

Et ofte stillet spørgsmål er Hvor mange spisebordslamper skal jeg vælge? Eller Hvor store lamper skal jeg vælge? Første step i valg af spisebordslamper, er at se på hvilket spisebord du har. Er dit spisebord langt, vælg da to pendler, er dit bord lille og kvadratisk eller rundt, vælg da kun en enkelt lampe. Hvis du har et bord der kan forlænges, er et godt tip, at montere pendlerne i en strømskinne, da du så altid kan flytte deres placering.

Størrelsen af lamper er klart en smagssag, men det er ingen hemmelighed, at det er meget populært med store lamper over sit spisebord eller stuebord.  
Her ses en klassiker fra Secto, som er en af vores bestseller til spisebordet. Octo 4240 har en diameter på 54cm, så her kræver det et stort bord hvis man vil have to, som her.  Har du et mindre bord kan du sagtens bare bruge en enkel, pga. lampens lethed.  

Skærmen på Octo 4240 pendlen er lavet, i Finland, af PEFC-certificeret, finsk birke finér i bedste kvalitet. Secto har stort fokus på genbrug og sortering af materialer, for eksempel bliver savsmuldet genbrugt til at lave træpiller til opvarmning, så her har du en lampe der har et gennemtænkt design og er bæredygtigt. Octo 4240 fås i hvid, birk, valnød og sort.

Billedet er fra instagramprofilen @trine_jnp


En anden lækker spisebordslampe, der passer godt til et langt bord er Hope. Hope pendlen fra Luceplan ses i mange hjem og er utrolig populær, især pga. den visuelle lethed og valget af materialer. Lyset multipliceres og der genskabes en behagelig, glitrende og rolig stemning, drysset med tusindvis af lys der virker som diamanter. Dette har været inspirationskilden til navnet: Hope.

Her ses to Hope pendler over et langt spisebord, med højt til loft. Har du et mindre bord kan du nøjes med en og da de fås i flere størrelser, finder du nemt en der passer lige til din spiseplads.

Billedet er fra instagramprofilen @wellendorfs


Nogen vil mene at Hope er en meget romantisk lampe, men som her, så passer den bare utrolig godt ind i den nordiske stil, og jeg synes bestemt ikke det er for romantisk. Det er super flot med den mørke væg i baggrunden, da en fremhæver lampens smukke detaljer.

Hope er lavet i polycarbonat, formet som kronblade, som faktisk er dannet af Fresnel linser, hvilket optimerer refleksion og brydning af lyset og forbedrer lyseffekten, men reducerer energiforbruget. Her får du simpelthen en lækker designlampe, med de fineste detaljer, som er kommet for at blive.

Billedet er fra Pinterest


En anden pendel til dit spisebord, som kunne være et optimalt valg er klassikeren Flowerpot VP1 fra &tradition, som er designet af Verner Panton. VP1 er den mindste af flowerpot pendlerne med en diameter på 23cm, så vi ser ofte at der hænger 2 sammen over spisebordet. Har du et mindre bord kan du bruge VP2, der har en diameter på 50cm.
 
Hele Flowerpot serien er meget populær og fås i mange farver. Du finder dem alle her.

Billedet er fra vores Instagram kunde @_bylilliHvilke pærer giver det bedste lys over spisebordet?

Det kan være svært at finde rundt i den store lyskilde verden og jeg forstår det udmærket! Jeg vil prøve bedst muligt, at svare på nogle af de mest ofte stillede spørgsmål, som måske kan hjælpe dig til at vælge den rette lyskilde, til din spisebords lampe.

Spørgsmålene lyder især sådan: Hvilken lyskilde skal jeg vælge? Er det bedst at vælge LED og hvorfor? Eller Hvad svarer LED watt til? De fleste af os kender den klassiske 40, 60 og 100 Watt, men det nye smarte LED, hvorfor vælge det frem for glødepæren?Det er blevet sværere at finde den rette pære, fordi der findes forskelligt strømforbrug ift. den almindelig kendte glødepære. Spare pærer og LED pærer leverer meget mere lys, men med meget mindre strøm, så der har du din første fordel hvis du vælger LED.

Som hovedregel kan man sige, at en LED pære bruger ca. 10% af det strømforbrug, du er vant til for den almindelige pære, så her kan der spares en del penge, hvis man løbende skifter sine almindelige pærer ud til LED. En anden fordel er at pæren har en meget lang levetid. Levetiden for en LED pære ligger ofte mellem 25.000 og 50.000 timer, så samtidig med at du spare penge på strøm, så skal du heller ikke købe nye pærer foreløbigt.


Når man vil sammenligne forskellige pæres effektivitet, bruger man primært to parametre; hvor meget lys pæren udsender (lumen) og den energi den bruger (Watt). Dvs. at du rent faktisk skal kigge på lumen, for at beregne hvor meget lys din LED pære giver dig. Jeg har lavet en overskuelig tabel, hvor du kan se hvad omregningen ca. bliver. Klik på billedet, for en større tabel.

Når du køber en lampe hos Lampemesteren, følger der altid en gratis lyskilde med. Producenten anbefaler en pære og udfra det, sender vi det anbefalet med. Ønsker du en anden pære kan det selvfølgelig til vælges.  

Relaterede varer
Octo 4240 Pendel Valnød - Secto
Octo 4240 Pendel Valnød - Secto
Før DKK 6.100,00
DKK 4.395,00
Octo 4240 Pendel Birk - Secto
Octo 4240 Pendel Birk - Secto
Før DKK 5.730,00
DKK 4.350,00
Octo 4240 Pendel Sort - Secto
Octo 4240 Pendel Sort - Secto
Før DKK 5.730,00
DKK 4.350,00
Hope Pendel Ø 72 - Luceplan
Flowerpot VP1 Pendel Mat Lys Grå - &tradition
Om Lampemesteren.dk

Designer lamper online

Hos Lampemesteren.dk har vi samlet de mest eksklusive lamper fra designere og producenter i topklassen.

Kvalitet og design
Vi sætter design og kvalitet i højsædet og vores spændende sortiment er nøje udvalgt.  Det betyder at du hos os kan finde lamper som kan opfylde dit behov, hvad enten du er til det klassiske, moderne eller eksperimenterende. Du vil finde lamper som er tidløse, som kan provokere, inspirere eller berøre - lamper som måske vil kunne følge dig resten af dit liv.
Læs mere

Kundeservice

Åbningstider for support:
Mandag-fredag : 8.30 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +45 96 750 477

E-mail: info@lampemesteren.dk

Lampemesteren.dk er e-mærket

Birkmosevej 18  |  6950 Ringkøbing  |  Tlf. +45 96 750 477  |  info@lampemesteren.dk
0 varer i kurven