Lamper til bryggers og entré – Viden og inspirationLAMPER TIL BRYGGERS ELLER ENTRÉ
Når man vælger belysningen til entréen er det vigtigt, at tænke på at lyset skal være indbydende for både én selv og ens gæster. Belysningen i entréen må gerne være hyggelig, men samtidig skal lyset give nok lys til at finde ens nøgler osv. Entréen er det først man møder, når man træder ind i hjemmet, det er derfor en god ide at skabe en velkommende følelse. Det er vigtigt at lyset i gangen er brugbart, samtidig med at det giver stemning og harmoni til rummet. Vi har mange muligheder i forhold til belysningen i entréen, da det både kan være væglamper, pendler, bordlamper og gulvlamper.Bryggerset er et rum, der har mange funktioner, såsom opbevaring, vasketøj osv. Ved bryggerset er det vigtigt at belysningen kommer oppe fra, her kan man benytte spotlamper, pendler, loftlamper og plafonder. Det er godt at have et lyst og hyggeligt bryggers, dette kan belysningen hjælpe med. Det er en god ide at have en sammensætning af arbejdslys og generel belysning i et rum, som bryggerset.

Vi har et kæmpe udvalg af lamper til entréen, gangen og bryggerset, det er kun din fantasi der sætter grænser for, hvad der vil give lys til de rum i hjemmet. Her giver vi dig en lille smule viden og inspiration i forhold til, hvad der ville være godt til entréen, gangen og bryggerset.

Loftslamper eller pendler til entré, hvad skal jeg vælge


Entréens størrelse er forskelligt fra hjem til hjem, der er derfor mange muligheder at vælge imellem når det kommer til belysning af dette rum. Ofte ser man enten en loftlampe, en plafond eller en pendel monteret i loftet i entréen, hvilket også er en god ide til at skabe et indbydende miljø. Ved at hænge eller montere en lampe i loftet i entréen udnytter du også al pladsen optimalt, da man tit oplever at der ikke er meget plads at gøre med i et rum, som dette.

Vi giver dig her et par eksempler på, hvordan loftslamper og pendler kan fungere i entréen.
IC S2 pendel fra mærket Flos er en rigtig flot lampe, som har et enkelt og stilfuldt design, der passer rigtig godt til entréen. Det er en elegant pendel, som har en flot rund mundblæst glasskærm.

En lampe som denne giver dobbelt så meget lys, grundet dens glasskærm, da lyset skinner igennem skærmen. Denne pendel fås i messing eller krom, derudover findes der to størrelser.


Plaff-On Væglampe/Loftlampe fra mærket Marset er en simpel og fin loftlampe, der har flere lyseffekter. Selve skærmen er blæst i hvidt glas, og har en indbygget reflektor. Denne fine lampe filtrerer lyset opad, samtidig med at lyset bliver spredt i en smuk lys ring omkring lampen. Det er en lampe, der giver et rigtig godt lys til entréen og gangen.

Denne loftslampe fås i farverne sølv og sort, derudover fås den med en diameter på 20 cm og 33 cm.

Derudover kan man også tilføje en lækker bordlampe til entréen, her ses Bestlite BL1 fra mærket Gubi.


Som loftslampe kan man også benytte spotlamper, som bliver indbygget i loftet i entréen, det kan for eksempel være Logic serien fra mærket
Light-Point. Det er en lille og diskret spotlampe, som har et elegant og roligt design.

Denne lampe har en indbygget LED lyskilde, der giver et behageligt og godt lys til entréen. Derudover er det muligt at dreje spotlampen, da den kan kippes 28 grader, på den måde kan du selv bestemme, hvor lyset skal lyse hen alt efter behov.
Beat Light serien fra mærket Tom Dixon er efterhånden en rigtig populær serie af lamper, som klæder mange rum rundt omkring i Skandinavien. Det er en spændende lampeserie, som har et smukt design i 4 forskellige former.

Denne pendelserie fås i farverne sort, hvid og messing. Det er en fed lampeserie, som giver et friskt pust til entréen, hvilket giver en indbydende effekt. Man kan vælge at hænge flere af dem sammen, som på billedet eller bare hænge én alene. Der er mange muligheder med Beat Light serien.


Bordlampen til den hyggelig belysning i entréen

Når den vigtige grundbelysning i entreen er på plads, kan en ekstra lampe være en stor hjælp, til at skabe den rette indbydende stemning. Har du en kommode, et lille bord eller en vindueskarm i entréen, kan en simpel og stilfuld bordlampe være en god løsning. Udover at give rummet en behagelig belysning, er den ofte dekorativ og tilfører personlighed til et rum, der kan være meget upersonlig.

En bordlampe tager ikke meget plads i entréen, hvilket især er en fordel i mindre entréer og gangarealer. Den kræver desuden ingen montering på hverken væg eller loft, og er derfor let at skifte ud eller flytte til et andet sted.
Den smukke Kizu Bordlampe fra New Works, er et godt bud på en bordlampe til entréen. Den omvendte lampeskærm i akryl oplyses af den indvendige lyskilde, og sender et behageligt og stemningsfyldt lys ud i rummet. Sammensætningen af to simple geometriske former, giver lampen et spændende udtryk. Den atypiske lampeskærm synes at balancere på den robuste base i marmor.

I takt med at naturlige materialer har fundet sin plads i indretningen, er marmor atter blevet et populært materiale. Alt i alt en flot og elegant lampe, der fås i to forskellige størrelser og med enten sort, grå eller hvid marmor base.


Belysning til gang og entré – fordele ved LED

LED belysning til gangen og entréen er praktisk, da det er meget energibesparende. Derudover er LED lyskilder kendt for deres enorm lange levetid, som selvfølgelig er en kæmpe fordel. Vi har et stort udvalg af lamper, hvor der er indbygget LED lyskilder, men vi har også lamper, hvor de er muligt at tilvælge en LED pære, fremfor en anden pære. Det er en lyskilde, som har en god farvegengivelse og giver et øjeblikkeligt lys til enten gangen eller entréen.

Der er helt klart mange fordele ved at vælge en LED lyskilde, især til steder som gangen og entréen, hvor lyset vil være tændt over længere tid ad gangen. Der er mange penge at spare i længden ved at benytte en LED pære, da den er energibesparende, hvilket vil kunne ses på elregningen – det er muligt at spare op til 80 %.
Aim pendel fra mærket Flos er en smuk lampe, der har en indbygget LED lyskilde. Det er en praktisk og smart pendel, som kan justeres trinløst i højden, hvilket kan give et fedt spil til entréen. Det er en moderne og fin lampe, som kan vække entréen og gangen lidt op i stilen.

Denne pendel fås i farverne, sort, brun og hvid.Being loftlampen fra mærket Philips Hue er endnu en lampe, hvor der er indbygget en LED lyskilde. Denne lampe er enkelt og stilren i dens design, som er helt perfekt til entréen og gangen. Lampen kommer med de kendt Philips Hue features, der gør at du kan justere lyset efter om du har behov for varmt eller koldt lys, blandt andet. Denne loftlampe giver et nedadrettet direkte lys, samtidig med at den lyser ud til siden, som reflektere ned og ud i gangen eller entréen. Being loftlampen fås i sort eller hvid og har en diameter på ca. 35 cm. Det er en lampe, der kan få rummet til at virke større, da lyset også lyser opad.

Bonus info om Philips Hue


Noget af det smarte ved benyttelse af Philips Hue pærerne er, at du ved hjælp af Philips Hue App’en kan tænde lyset på din lampe inden du kommer hjem. Derudover kan du indstille lampen eller pæren til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter. Ligeledes kan man også dæmpe lyset, samt ændre kelvinsgraden, det er også muligt at skifte farven i pæren, da du med app’en kan vælge imellem 16 millioner af farver.

Der er masser af muligheder med Philips Hue, så det er bare med at dykke ned i det univers.
Se mere om Philips Hue her.
Terho pendlen fra mærket Mater er en elegant, simpel og nordisk lampe, som giver et behageligt udtryk til gangen og entréen. Lampen fås i tre størrelser, hvor man både kan vælge af hænge én for sig selv, eller hænge dem i en klynge af flere sammen, som på billedet.

Det er en pendel, som har et varmt og et skønt design, der egner sig godt til disse rum. Derudover er det en moderne og tidløs lampe. Lampeskærmen er mundblæst i opalglas, hvilket giver dobbelt så meget lys ud i rummet.


Værd at vide om design lamper til bryggers og entré

Det er en god ide at skabe en god belysning i entréen og i bryggerset, da det er rum, hvor der er mange funktioner, såsom opbevaring, vasketøj, påklædning osv. Belysningen i bryggerset kan løses med en pendel, loftlampe eller en plafond, men i forhold til nutidens trends ser vi mere og mere, at de fleksibel og funktionelle væglamper kommer ind i et rum, som bryggerset.

Det samme ser vi i entréen, men her er det stadig pendler lamperne, der er mest populære. En god belysning er rigtig nødvendig i begge rum, da det skal være muligt at finde sine ting, samt arbejde i belysningen.

Ophængningshøjder er praktiske af have tankerne, når vi hænger lamper op i bryggerset. Lamperne skal gerne hænge omkring 75-80 cm over bordpladen, på den måde undgår du skygger, når du arbejder ved bordet. Det er rigtig vigtigt med et godt arbejdslys, derfor anbefaler vi både pendler over bordet, hvor de lægger vasketøj sammen eller andet og spot eller loftlamper monteret i loftet. Du kan læse mere om ophængningshøjder her.

Forskellige belysninger:
  • Diffust og indirekte lys – egner sig rigtig godt, som den generelle belysning i rummet. Det kan blandt andet være en loftlampe eller væglampe, som giver dette lys.
  • Direkte lys – egner sig rigtig godt, som arbejdsbelysning, da det oplyser bestemte områder rigtig godt.
  • Opadrettet belysning – egner sig rigtig godt, som ekstra belysning.
  • Nedadrettet belysning – ses ofte som hyggelig belysning eller i soveværelset.
Vi giver dig her et par eksempler på, hvordan bryggerset eller entréen kan se ud med forskellige former for belysning.
Bestlite BL6 væglampe fra mærket Gubi er en ægte designklassiker, som har et stilfuldt og smukt design. Den flotte væglampe har en fleksibel arm, samt skærm, der gør at du kan styre hvor lyset skal være. Det er en lampe, der er perfekt til gangen, hvor der ikke er særlig meget plads.

Det er en lampe, som er meget populær og bliver set flere steder rundt omkring i hjemmet. Væglampen fås i 9 forskellige varianter, så der er noget til enhver smag og stil.

Deep LED loftlampe fra mærket Light-Point er en simpel, hvid spotlampe, som bliver integreret i loftet. Det er en rigtig godt spotlampe, som giver et ordentlig arbejdslys til bryggerset. Det er en lampe, hvor der en indbygget LED lyskilde i, som giver en god farvegengivelse, samtidig med den er energibesparende.

Denne spotlamper passer både ind i bryggerset, men også i gangen eller entréen, der er mange muligheder med spotlys.

Trama væglampe/loftlampe fra mærket Luceplan spreder lyset ud i rummet, samtidig med at den har en god arbejdslysstyrke. Det direkte lys gør den perfekt at have i bryggerset eller i entréen.

Denne flotte plafond har et simpelt og stilrent design, som ikke skiller sig for meget ud, den passer derfor til rigtig mange forskellige stilarter, da den er så simpel i dens look.


Nu har vi givet dig en smule viden og inspiration til belysning i entréen, gangen og bryggerset.
Hvis du skulle have brug for råd eller vejledning, er du velkommen til at kontakte vores søde kundeservice, som altid står klar til at hjælpe og rådgive.

Alle billederne er fra Pinterest