Pendlen i dit liv!

Har du aldrig brugt ordet ”pendel” om en lampe, så er du bestemt ikke den eneste! De fleste vil nok sige ’loftslampe’ om den lampe, som de enten har til at hænge over spisebordet, sofabordet, i gangen eller på værelset. Men den helt rigtige betegnelse for en lampe, der hænger og dingler fra loftet i en ledning er faktisk en PENDEL. En loftslampe er en lampe, som sidder fast på loftet, som mange fx har på badeværelset, og derfor er der forskel på de to.

Så har vi styr på termerne, lad os så snakke pendler! For en smuk pendel er et must-have i ethvert hjem! Den helt rigtige af slagsen kan give noget wauw-faktor og skabe udtrykket i et helt rum, alene ved dens blotte tilstedeværelse, hængende fra loftet. Er du til en helt enkel og gennemsigtig af slagsen, som går i ét med omgivelserne og skaber behageligt lys, uden at tage opmærksomheden? Eller går du efter en stor og spændende lampe, som måske bliver et helt møbel i sig selv? Den helt rigtige pendel kan være svær at finde, men i artiklen her får du nogle populære og lækre bud på pendlen til dit hjem – Pendlen i dit liv!

Vil du bare gerne se alle vores fine pendler, så finder du dem lige her.

Den sjove

Den sjove

Multi-Lite pendlen er med sin karakteristiske form af to modsatte justerbare skærme, en skøn og anderledes lampe, som virkelig giver karakter til rummet! Ved at rotere skærmene individuelt, kan Muli-Lite pendlen kombineres på utallige måder, og lyset kan ende lige der hvor du gerne vil have det.

Multi-Lite blev designet i 1972 af Louis Weisdorf og bliver i dag produceret af Gubi. Den kommer i et væld af farver og materialer, og kan hænge enkeltvis eller flere sammen. Med sine 36 cm i diameter, er pendlen ikke verdens største, så har du et lidt større spisebord, vil det være nødvendigt med flere pendel lamper, for at få det rigtige lys. I Multi-Lite serien er der også en gulvlampe.

Find Multi-Lite her.

Den elegante

Den elegante

Blown fra &tradition er en smuk og elegant lampe, som med sit quiltede look giver lige det der ekstra til dit bord, din stue eller måske over køkkenøen? Pendlen er designet af Samuel Wilkinson, som forklarede at det hele startede med en ide om at se verden igennem en slags filter, inspireret af gamle flasker, antikke lamper, fyrtårne og endda keramik.

Blown kommer i sølv, som fremstår gennemsigtig med kig til pæren og i opal, som med sit transparente look giver et super godt og behageligt lys.

Blown finder du her.

Den vanvittige

Den vanvittige

2097 fra Flos er en vaskeægte ’show-stopper’ og vil være en helt fantastisk tilføjelse til dit hjem! Med enten 30 eller 50 lyskilder, giver 2097 både et fantastisk flot og fyldigt lys, men er også et helt kunststykke i sig selv! Med klare referencer til fortidens lysekroner, er 2097 både en gammel klassiker og en nutidig modernist!

Designeren bag 2097 -  Gino Sarfatti - var en sand kunstner, der igennem hele sin karriere arbejdede på at finde det helt rigtige lys og optimale metoder til at gøre en lampe både funktionel og æstetisk. Lysekronen 2097 er blot en ud af 400 lamper, han i alt nåede at tegne.

Find de forskellige varianter af 2097 her.
 


Den fine

Den fine

Farvet glas og et twist til siden, det er opskriften på Ballroom fra Design By Us, og den opskrift har givet stor succes! Pendlen er udført i mundblædt glas, med håndmalet kant.

Ballroom har et næsten ’art deco’ look, og vil virkelig gøre det godt i det moderne hjem, hvor det godt må have lidt kant. Hæng flere over spisebordet eller kogeøen, og skab et smukt og elegant lys. Du kan vælge pendler i samme farve, eller måske vove dig ud i en fræk kombination af flere farver og størrelser.

Om du er til lilla, grøn, rav, røg eller noget helt andet, så finder du Ballroom her.Den farverige

Den farverige

Italienske Kartell er garant for knald på farverne og materialer så som plastic og akryl. De står bag et utal af spændende og moderne lamper, og især FL/Y pendlen er meget populær! FL/Y er fremstillet i farvet glas, og er med sin diameter på 52 cm, er det også en lampe i en god størrelse og vil passe både over et stort og lille bord, måske endda flere farver sammen, hvis det skal være helt vildt!

Hop om bord sammen med FL/Y lige her.Den avantgardistiske

Den avantgardistiske  

Som små diamanter, der oplyser dit rum – Hope Pendlen er noget helt særligt og en utrolig smuk tilføjelse til dit hjem. Hope produceres af italienske Luceplan.

Med en helt uhørt lethed over sig, svæver Hope nærmest ned fra loftet og med de gennemsigtige blade, reflekteres lyset fint og giver rummet en skøn glød.

Har du ”Do It Yourself” lyster, er Hope også behjælpelig, da du faktisk selv skal samle lampen! Det klares heldigvis nemt med nogle klik, så ikke noget man behøver at være særlig teknisk anlagt for at klare.

Hope vil være fantastisk over spisebordet, men har du en hall fx eller en stue med højt til loftet, vil Hope også virkelig komme til sin ret.

Hope kommer i flere størrelser, og også som væg- og gulvlampe, og du kan se alle de skønne Hope modeller her.

Den klassiske

Den klassiske

Danske Cecilie Manz har designet en skøn lampe for Lightyears– Caravaggio pendlen. Bor du helt minimalistisk eller med fuld knald på, så vil Caravaggio skabe ro, elegance og gennemført god stil hjemme hos dig.

Cecilie Manz er efterhånden ved at være en af de helt store nutidige designere herhjemme, og hun har udover denne skønne Caravaggio, også designet Micado-bordet for Fredericia Furniture, Beo-højtalerne fra B&O og badeværelsesserier for Duravit.
Caravaggio er en klassisk pendel, men med et twist og med hul både i bund og top, giver den et skønt lys over fx spisebordet, køkkenøen eller i stuen.

Find de smukke Caravaggio pendler her.


Den slanke

Den slanke

Skal det være så enkelt som det næsten kan blive, så er Slim fra Light Point lige den rigtige pendel for dig! En slank silhuet og et godt lys – Hvad mere kan man forlange?

Slim kommer i flere længder og farver, og vil passe perfekt i køkkenet eller over spisebordet. Godt lys uden at tage opmærksomheden fra rummet.

Find den slanke Slim Pendel lige her.


Her var nogle bud på nogle smukke, sjove, enkle, skøre, klassiske og bare helt vildt flotte pendler. Fandt du pendlen i dit liv? Hvis ikke, kan du se vores kæmpe udvalg af pendler lige her.